Interieurinspiratie: Vloeren en Muren

Voor mijn kerst heb ik van mijn familie The Sims 4 gekregen, haha. Ik hou van het spel, en het allerleukste vind ik om mijn eigen huis te bouwen. De laatste tijd heb ik weer heel wat voor “architect” gespeeld, en ik kan er niet genoeg van krijgen. Ik ben dus weer beginnen researchen om te zoeken wat mijn stijl nu eigenlijk is. Wat ik vaak heel moeilijk vind, is om de perfecte vloer- en muurbekleding te vinden. Vandaag wil ik je tonen welke oplossingen ik daarvoor heb gevonden. Ik wil je al verklappen: je gaat er heel hebberig van worden! 

De perfecte vloer

Ik hou van kamers met veel licht, en dat kan je gemakkelijk bereiken door met lichte materialen te werken. Omdat ik vind dat het geheel niet te “koud en koel” mag ogen, kies ik daarom voor hout om de ruimte wat meer warmte te geven. Een vloer in hout geeft meteen een natuurlijk en organisch gevoel.

Behalve houten vloeren, ben ik ook hélemaal verliefd op beton. Beton geeft een industriële look, en dat vind ik heerlijk. Een echte betonnen vloer is zwaar en duur, en niet altijd mogelijk, dus kan je ook altijd gaan voor een pvc vloer, net als bij de houten vloeren hierboven. Bovendien kan je een pvc vloer aanbrengen over een andere vloer heen. Lees er hier alles over.

Een originele muurbekleding

Zoals ik al zei hou ik van licht, dus mijn muren zijn voornamelijk wit geverfd, maar onlangs kwam ik iets nieuws tegen dat ik echt graag wil delen: je kan namelijk een statement muur maken door Pixers fotobehang tegen je muur te kleven. Hierboven twee voorbeeldjes die wat subtieler zijn.

En hierboven zie je een paar opvallendere voorbeelden. Je kan kiezen voor een (vintage) wereldkaart, om een warme en klassieke look aan je ruimte te geven. De middelste vind ik ook fantastisch: verander je slaapkamer in een rustgevend bos, en je zal gegarandeerd beter slapen. En waarom verander je je woonkamer niet in je favoriete stad?

Heb jij nog leuke ideeën voor vloer- en muurbekleding?

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.