Yves Rocher Elixir Jeunesse

Een van de trends die ik de laatste jaren ontzettend kon appreciëren was de focus op een mooie huid, en dus goede huidverzorging. Ik heb zelf een hele moeilijke en gevoelige huid, dus skincare werd voor mij een beetje een obsessie (maar wel een hele positieve). De Yves Rocher Elixir Jeunesse producten wou ik daarom graag uittesten, want ze zijn helemaal aangepast aan deze tijd: ze werken zowel anti-aging, als beschermend tegen vervuiling. Lees snel verder als jij ook zo benieuwd bent naar deze lijn! 

Yves Rocher is al een hele tijd een vaste waarde als het op huidverzorging aan komt. Ze komen vaak met vernieuwende, interessante producten, en hun Elixir Jeunesse lijn is een paradepaartje uit hun assortiment.

De producten zouden je huid minder dof en vermoeid maken, en de natuurlijke glans terugbrengt. Ze herstellen de huid en beschermen haar tegen vervuiling. Hun actieve ingrediënt is Aphloia-extract, dat de huid intens zou voeden en verhelderen.

Ik wil al even beginnen met de verpakkingen, want die zien er supermooi uit. Ik hou van groen, en de combinatie met zilver ziet er supermooi uit!

Yves Rocher Elixir Jeunesse Micellaire Reinigingsgel

Micellair water kennen we allemaal, en velen zijn er grote fan van. Zelf gebruik ik liefst een olie om mijn huid te reinigen, maar deze micellaire gel klinkt alvast veelbelovend. De gel verwijdert make-up en schadelijke stoffen van de huid, en maakt de huid glad en zacht.

Ik wist niet heel goed of ik de gel nog zou moeten afspoelen, maar uiteindelijk deed ik dat toch. Ik heb geprobeerd om mijn makeup weg te halen met de gel, maar ik denk dat je toch nog een aparte make-upremover nodig hebt om de laatste restjes van je make-up te verwijderen. Vooral mijn mascara bezweek niet aan de reinigende kracht van de Micellaire Reinigingsgel. Ik zou dus aanraden om je makeup eerst weg te halen met een make-upremover, en vervolgens je huid te reinigen met de gel.

Yves Rocher Elixir Jeunesse Restructucturing Care

De dagcrème van de Elixiri Jeunesse lijn is een restructurerende lichte gel, die ideaal is voor de wat vettere huid. De crème maakt meteen de poriën vrij, en zorgt ook voor een vermindering van fijne lijntjes.

Deze dagcrème vind ik fantastisch, en vooral omdat hij zo licht is. Ik heb een gecombineerde huid, dus mijn huid gaat nogal snel glimmen op de T-zone. De Restructuring Care dagcrème heeft een lichte gelstructuur en laat dus geen vet laagje achter, en doorheen de dag begon mijn huid bijna niet te glimmen. Winner!

Yves Rocher Elixir Jeunesse Sleeping Care

Voor ’s avonds heeft Yves Rocher de Sleeping Care, een crème die wat rijker is en de poriën vrijmaakt, maar ook heel anti-aging werkt.

De Sleeping Care heeft een wat stevigere structuur dan de Restructuring Care, maar is toch nog vrij luchtig. Ik heb hem ’s avonds aangebracht, en ’s ochtends voelde mijn gezicht best glad en zacht aan. Mijn poriën zijn niet verstopt en ik heb echt wel het gevoel dat mijn huid wat voller aanvoelt. Ik vind hem heel fijn, maar ik zou niet zeggen dat het een echte musthave is. Ik gebruik ’s avonds even graag mijn dagcrème, maar het is zeker een leuk extraatje.

Yves Rocher Elixir Jeunesse Double Action Essence Repair + Anti-pollution

Ik gebruik zelf héél graag een booster voor mijn dagcrème. Het serum uit de lijn is heel licht van consistentie en trekt ontzettend snel in. Hij maakt de poriën vrij en herstelt rimpeltjes, en ik moet hem echt wel nageven dat hij mijn poriën mooi vrij houdt! Dit serum vind ik heel fijn.

Yves Rocher Elixir Jeunesse Reviver Oogroller

In de lijn zit ook een oogroller, die de huid rond de ogen gladder maakt en de oogopslag verheldert. Net als de andere producten bevat hij Aphloia-extract om de huid te ontgiften en verhelderen.

Ik vind dit soort producten heerlijk: met de metalen bolletjes op de applicator kan je de huid onder je ogen zacht masseren en opfrissen, en dat voelt heerlijk aan. Ik heb zelf niet echt last van donkere kringen, maar ik moet wel toegeven dat mijn ogen gewoon wat frisser aanvoelen nadat ik deze gel heb aangebracht en ingemasseerd.

Conclusie

Ik ben erg te spreken over deze lijn, en ik denk dat veel mensen baat hebben bij de voordelen die de producten bieden. Als je een gecombineerde of vette huid hebt, en je soms last hebt van onzuiverheden, is dit echt een ideale lijn voor jou. De producten zijn allemaal erg licht en houden mijn huid glimvrij, maar geven haar toch een gezonde gloed. Ik vind zelf de Restucturing Care het fijnste product, maar ook de Reviving Oogroller is een topper en de Double Action Essence Repair + Anti-pollution is ook een hele fijne aanvulling op mijn huidverzorgingsroutine. Opnieuw: als jij een wat vettere huid hebt, is deze lijn zeker het proberen waard.

Bovendien zijn er online altijd fijne kortingen te vinden, zo krijg je op dit moment 50% korting op alle producten uit de Elixir Jeunesse lijn!

Heb jij de Elixir Jeunesse producten al geprobeerd?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.