Kruidvat Skin Science Derma Sensitive

Ik heb het bijna dagelijks wel eens over een goede huidverzorging: als je je huid goed verzorgt, voorkom je dat ze veroudert en vermijd je ontstekingen. Aan iedereen wil ik het verkondigen, maar ik merk dat veel mensen er niet veel geld voor over hebben. Ik kon tot voor kort nooit een goede budgetlijn voorstellen, maar toen ontmoette ik de Kruidvat Skin Science Derma Sensitive, die er wel heel veelbelovend uitzagen. Ik probeerde de producten uit en analyseerde ze grondig, en vandaag vertel ik je er alles over. Lees snel verder!

Met genoegen stel ik je de Kruidvat Skin Science Derma Sensitive lijn voor, een lijn van vier producten die je huid verzorgen, en die ideaal is voor de gevoelige huid. Ook voor een huid die niet zo gevoelig is, zijn dit soort producten goed, want ze bevatten geen alcohol of parfum (dat zijn de grote boosdoeners voor onze huid).

De lijn bestaat uit een serum, een dagcrème, een olie en een nachtcrème. De producten kosten elk €5,49 en dat is echt wel heel budgetproof! Ik ben van mening dat veel budget verzorgingsproducten rommel bevatten, en tot nu toe heb ik nooit echt goede budget skincare producten gevonden, behalve dan hier en daar eens een enkel product. Daarom was ik ontzettend benieuwd of de Kruidvat Skin Science Derma Sensitive daar verandering in zou brengen!

Ik heb de producten zelf uitgeprobeerd, en ook geanalyseerd op de ingrediënten. Ik begin met alvast een pluim te geven aan Kruidvat voor hun keuze bij de verpakkingen van de Skin Science Derma Sensitive producten. Ze zijn ondoorzichtig, en kunnen dus niet uit balans raken door zonlicht, en ze hebben een pompsysteem of pipetje, waardoor ze ook erg hygiënisch werken. Tot hier toe ben ik tevreden!

Het ingrediënt dat in drie van de producten zit en op de verpakking staat is ectoïne, een ingrediënt dat wordt gebruikt bij zonnebescherming en de huid beschermt tegen droogte. Op het doosje van de olie zie ik Defensil staan, dat een kalmerende, vochtregulerende en ontstekingsremmende werking heeft.

Ik begin met het Instant Calming Serum, dat je ’s ochtends voor je dagcrème moet aanbrengen. De producten zouden het allerbeste werken als je ze allevier combineert, dus dat deed ik. Het serum zou ervoor zorgen dat de huid meteen gekalmeerd wordt en er minder rood uitziet. Het heeft een ontstekingsremmende werking, dus het gaat ook puistjes en onzuiverheden tegen.

Ik had het serum wat doorzichtiger verwacht, maar het is vrij stevig van consistentie. Toch is het serum licht en trekt het heel snel in. Qua geur kan ik kort zijn: de producten bevatten geen van allen parfum, dus ze hebben allemaal geen geur. Dat is heel positief, want parfum irriteert de huid, en maakt haar droog.

De Skin Recovering dagcrème – dat is de tweede in het rijtje – brengt de huid weer in balans en beschermt haar tegen invloeden van buitenaf. Door de Ectoin zou je minder last krijgen van een jeukend of trekkerig gevoel, en de huid wordt gekalmeerd.

De dagcrème is wat steviger dan het serum, en moet je wat meer inwerken om hem helemaal in de huid te laten trekken. Geen probleem, uiteraard, want na een minuutje voel je hem niet meer zitten. Ik voelde inderdaad dat mijn huid minder trekkerig aanvoelde, en hoewel ik niet echt een gevoelige huid heb, voelde ze toch gekalmeerd aan.

De Skin Soothing Oil gebruik je ’s avonds voordat je de nachtcrème aanbrengt. Ik gebruik zelf ontzettend graag olie om mijn huid te reinigen, maar als booster vind ik ze soms wat te vet. Deze olie breng je ’s avonds aan, dus hij mag wel wat vetter zijn voor mij.

De Skin Soothing Oil heeft een gemakkelijk pipetje, en dat geeft het een luxueuze uitstraling. Je zou helemaal niet zeggen dat het zo’n budget product is!

Je moet goed kijken om de olie op mijn hand te zien, want hij is volledig kleurloos. Bovendien is hij vrij vloeibaar, en dat zorgt ervoor dat hij wel vrij snel intrekt. Ik voel na het intrekken wel een beetje een “vet” laagje, maar zoals ik al zei vind ik dat ’s avonds helemaal niet zo erg. De ochtend erna is dat gevoel alweer verdwenen.

De olie zorgt inderdaad dat mijn huid erg goed gevoed wordt. Als ik al ergens droge plekjes had, zijn die nu helemaal verdwenen.

De Skin Rebalancing nachtcrème, ten slotte, is het product waarmee je ’s avonds je routine afsluit. Het product bevat probiotica en opnieuw die Ectoin, en hij voedt de huid voor een gezond, gerevitaliseerd effect.

De nachtcrème is heel duidelijk de meest stevige crème uit het gamma, maar ondanks zijn voedende eigenschappen en rijke textuur trekt hij nog best goed in. Over de olie heen voelt hij zo ongelooflijk fijn op mijn huid, en ik merkte ’s ochtends echt dat mijn huid een stuk minder trekkerig aanvoelde, zelfs na mijn reiniging!

Ik heb ook de ingrediënten uit de producten onder de loep genomen, want dat vind ik echt wel belangrijk bij huidverzorging. Als er ingrediënten in zitten die schadelijk zijn voor de huid – en geloof mij, dat komt vaker voor dan je zou denken – dan gaat het product bij mij meestal meteen in de prullenmand. Ik overliep daarom alle ingrediënten uit de lijst van de Kruidvat Skin Science Derma Sensitive producten, en ik was opgelucht: er zit geen parfum in, geen alcohol, en eigenlijk geen enkel ingrediënt dat de huid beschadigt of uitdroogt. Dat is zo indrukwekkend, want zo’n schone ingrediëntenlijst komt niet heel vaak voor!

Conclusie

Ik ben ondersteboven van de producten van Kruidvat Skin Science Derma Sensitive. Ze zijn niet alleen ontzettend budgetproof, ze bevatten ook bijna uitsluitend ingrediënten waar elke huid blij mee zou zijn. Mijn huid is niet echt gevoelig, maar ik raad mensen altijd aan om producten voor de gevoelige huid te gebruiken, en de Kruidvat Skin Science Derma Sensitive producten zijn daar een perfect voorbeeld van. Ik ben heel blij dat ik huidverzorging heb gevonden die aan mijn hoge eisen voldoet, én heel betaalbaar is. Goed gedaan, Kruidvat, ik kan niet wachten tot de lijn uitbreidt!

Hoe verzorg jij je huid? Ga jij deze producten eens uitproberen?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

4 Comments

 • Kelly schreef:

  Wat fijn dat je zo mega enthousiast bent. De prijs is inderdaad heel prettig!

 • Tania schreef:

  Ik gebruik momenteel de dagcreme en ben er heel tevreden over. Heb hem aangeraden aan een collega en ze vind hem ook heel goed

 • Susan schreef:

  Zit de Kruidvat ook in België, ja? Deze producten vind ik minder fijn, m’n huid droogt ervan uit… zo jammer want de prijsjes zijn heel fijn en het ziet er fresh uit!

 • Maud schreef:

  Toffe review! Kan me toch ergens moeilijk inbeelden dat alle goede eigenschappen voor huidverzorging zoals hyaluron en retinol bvb ooit zal verwerkt worden in goedkopere producten. Sommige bestanddelen zijn nu eenmaal wat duurder om te verwerke . Want het is en zal meestal zoals je zegt ‘rommel’ blijven. Ik ben niet helemaal overtuigd dat budget huidverzorging een goed idee is… ?Het is wel al héél goed dat het geen alcohol of parfum bevat!

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.