Dermalogica Ultra Calming Duo

Deze week focus ik helemaal op skincare, want ik heb zoveel interessante producten aangekregen. Niet slecht, vind ik, zo is mijn huid goed voorbereid op volgende week, want dan is het Valentijn! Ik focus zelf graag op mijn huidverzorging, want met makeup kan je niet alles zomaar “wegwerken”. Ik wil het vandaag hebben over het Dermalogica Ultra Calming Duo, twee producten die je huid hydrateren en kalmeren. Lees snel verder als je benieuwd bent naar de producten!

Dermalogica heeft altijd de meest effectieve producten, ik probeerde eerder al hun Stress Positive oogroller die mijn ogen opfriste en mijn blik wakkerder maakte. Het is een merk dat echt als doel heeft om je huid in topconditie te krijgen, en als je last hebt van een gevoelige of droge huid, is het Dermalogica Ultra Calming Duo iets voor jou.

Dermalogica is niet schattig!

Dit vond ik zo’n leuke quote op hun website. Ze bedoelen dat ze geen schattige, mooie, luxueuze verpakkingen hebben, en hun producten niet worden gemaakt om goed bij je badkamer te passen. In plaats daarvan besteden ze hun tijd met het ontwikkelen van nieuwe, hightech formules. Ik kan me volledig vinden in hun filosofie: ik hou wel van leuke verpakkingen, maar huidverzorging moet voor mij in de eerste plaats écht werken.

Het Dermalogica Ultra Calming Duo bestaat uit de Barrier Defense Booster en de Calm Water Gel. Links zie je de booster en rechts de dagcrème. De producten kunnen apart of samen gebruikt worden, en zorgen voor een instant kalmerend effect en verzachten de huid.

De Calm Water Gel is een lichte verzorging die in contact met je huid transformeert tot een vloeibare substantie. Hij legt een gewichtsloze barrière die je huid beschermt tegen factoren van buitenaf. De ingrediëntenlijst ziet er prachtig schoon uit, zoals we gewoon zijn van Dermalogica, maar helemaal onderaan staan wel linalool en limonene. Gelukkig zijn die niet toegevoegd aan de producten, maar die zijn een natuurlijk bestanddeel van de lavendelolie die in de formule zit.

De Barrier Defense Booster versterkt de barrière die de Calm Water Gel vormt, en werkt preventief tegen irritatie. Je kan de booster rechtstreeks aanbrengen op de huid, maar hij werkt het allerbest als je hem vermengt met de Calm Water Gel. De substantie is heel vloeibaar, maar door hem te vermengen met de dagcrème wordt hij wat gemakkelijker om aan te brengen.

Conclusie

Het Dermalogica Ultra Calming Duo bestaat uit twee no-nonsense producten die erg licht zijn voor je huid, en je poriën dus niet verstoppen, en de huid snel kalmeren. Je kan de Calm Water Gel apart gebruiken, maar door de Barrier Defense Booster erbij te mengen krijg je het beste resultaat. Mijn huid was een tijdje erg jeukend en voelde wat trekkerig aan, en het Dermalogica Ultra Calming Duo bracht me snel verlichting. Het enige nadeel aan de producten is de prijs: ze zijn niet wat je noemt heel budgetproof. Ik vind ze zelf zeker hun geld waard, want voor mijn huid hebben ze echt verlichting gebracht.

Spendeer jij liever wat meer aan je huidverzorging?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

7 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.