Primark PS My Perfect Colour

Een van de eerste dingen die ik tijdens mijn make-up workshops altijd vertel, is dat het heel belangrijk is om de juiste kleur foundation te dragen. Veel te vaak zie ik namelijk dames met een foundation die helemaal niet is afgestemd op hun huidskleur. Maar ik neem het niemand kwalijk: het is gewoon moeilijk om de pérfecte kleur te vinden. Primark brengt daar verandering in, met de PS… My Perfect Colour producten. Ik probeerde een aantal van hun producten uit; ben jij benieuwd of ik mijn perfecte kleur vond? Lees snel verder!

Dit zijn alle producten die ik heb uitgeprobeerd. Het zijn er heel wat: in totaal zes foundations, twee concealers en de druppeltjes waarmee je de kleur van je foundation kan aanpassen. De kleuren zien er allemaal best goed uit op het eerste zicht, en de prijzen zijn ontzettend zacht!

Van links naar rechts zie je

 • Moisturizing Foundation Stick
 • Cushion Foundation
 • Matte Foundation
 • Perfect Finish Foundation
 • BB Cream
 • Tinted Moisturizer
 • Liquid Concealers
 • Darkening & Lightening Shade Adjustment Drops

De kleuren van de foundations waren allemaal goed, behalve die van de Cushion Foundation. Die was een stuk te licht, dus kon ik hem niet goed uitproberen. Ik vind het wel heel fijn dat hij zo licht is, misschien een goede tip voor mensen met een héle lichte huid?

Laten we beginnen met hoe mijn huid eruit ziet zonder enige foundation. Mijn huid is op dit moment vrij rustig, maar ik heb hier en daar toch een vlekje of een roodheid.

Moisturizing Foundation Stick

Ik begin met een van mijn favorieten. De Moisturizing Foundation Stick is niet enkel heel leuk om aan te brengen, maar hij geeft ook een mooi en natuurlijk effect. De kleur is perfect voor mijn huid, en hij egaliseert mijn huid mooi, zonder er overdreven uit te zien. Ik merk een héél mini beetje droge plekjes, maar echt niets om bezorgd over te zijn.

 • Dekking: medium
 • Finish: semi-mat
 • Pluspunten: fijn om aan te brengen, hydraterend, natuurlijk effect
 • Minpunten: je ziet een héél klein beetje droge plekjes

Matte Foundation

De matte foundation heeft een hogere dekking, en zit ook erg mooi op de huid. De kleur die ik draag is een wat warmere kleur (ik kies meestal voor een warme tint), maar door de sterke dekking vind ik hem iets minder natuurlijk ogen. Van dichtbij ziet hij er wel erg mooi uit, geen velletje of droog plekje te zien en echt ALLES is bedekt. Dit lijkt me een hele fijne foundation om te dragen om naar een feestje te gaan.

 • Dekking: hoog
 • Finish: mat
 • Pluspunten: sterke dekking, benadrukt geen velletjes
 • Minpunten: het is niet echt een natuurlijke foundation

Perfect Finish Foundation

De kleur van deze foundation is net wat te koel voor mij, maar hij is wel heel mooi. De finish is wat mat, en ik draag zelf liever een iets minder matte foundation, en ik merk ook dat hij een beetje ophoopt op de drogere plekjes. Maar behalve dat is hij wel heel mooi, hij lijkt nogal op de Matte Foundation.

 • Dekking: medium-hoog
 • Finish: semi-mat
 • Pluspunten: bedekt heel mooi plekjes
 • Minpunten: hoopt een beetje op

BB Cream

Ik draag heel graag BB Creams, want ik hou wel van een wat subtielere dekking en een natuurlijke look. Deze Primark PS My Perfect Colour BB Cream is nét wat te koel voor mijn huid, maar het kan net. De dekking is best nog goed voor een BB crème, maar het is niet cakey of overdreven.

 • Dekking: Laag tot medium
 • Finish: semi-mat
 • Pluspunten: oogt natuurlijk, bedekt goed
 • Minpunten: voor mij de foute kleur

Tinted Moisturizer

Ik denk dat dit mijn uiteindelijk mijn favoriet is. De Tinted Moisturizer heeft precies de juiste kleur, egaliseert mijn huid zonder dat hij me eruit doet zien of ik foundation draag. De finish is wat glanzender, en dat geeft juist een heel natuurlijk effect. Hier en daar zie ik nog een beetje kleur door de foundation heen, en dat vind ik zeker een pluspunt.

 • Dekking: laag
 • Finish: glanzend
 • Pluspunten: natuurlijk, je ziet hem niet zitten op de huid
 • Minpunten: gaat een heel klein beetje glanzen doorheen de dag, dus afpoederen is een must!

De Liquid Concealers hebben een lichte tot medium dekking, en zijn lekker vloeibaar. Het voordeel aan vloeibare concealers vind ik dat je kan kiezen hoe dekkend je ze wilt. Wil je een transparante, natuurlijke dekking, blend je ze meteen na het aanbrengen uit, maar als je de dekking wat hoger wilt, laat je ze eerst een beetje opdrogen voordat je ze gaat uitblenden. Dat gaat met deze Primark PS My Perfect Colour Liquid Concealers zeker ook, en ze zien er heel mooi uit. Ze smelten samen met mijn huid, waardoor je ze nagenoeg niet ziet zitten. Het enige (kleine) nadeel is dat ze niet een hele hoge dekking hebben, waardoor ze niet ideaal zijn als je héle donkere kringen hebt of een opvallend vlekje weg wilt krijgen.

De Primark PS My Perfect Colour Darkening en Lightening Shade Adjustment Drops kan je gebruiken om je foundationkleur aan te passen. Ik vind dit een fantastisch idee, want zelfs al heb je de foundationkleur die perfect bij je huidskleur past, je huid kan altijd van kleur veranderen (denk maar aan het verschil tussen zomer en winter).

Het doseren is niet zo eenvoudig, een héél klein beetje van de druppeltjes is al genoeg om de kleur volledig aan te passen! Hierboven heb ik drie keer dezelfde foundation op mijn arm aangebracht. In het midden zie je de originele kleur, links heb ik een druppeltje van de Lightening Shade Adjustment Drops toegevoegd en rechts een druppeltje van de Darkening Drops.

Mijn conclusie over deze druppeltjes is heel positief: ze zijn heel neutraal van kleur zodat je de foundation énkel lichter of donkerder maakt, en niet koeler of warmer. Perfect!

Conclusie

De juiste kleur foundation is belangrijk, en dat heeft Primark goed begrepen. Ze bewijzen dat een goede basis helemaal niet duur hoeft te zijn, en ik vind het heel fijn dat ze zoveel verschillende varianten zijn. Mijn favoriet is de Tinted Moisturizer, en op plaats twee staat de Moisturizing Foundation Stick. Ik ben onder de indruk hoe fijn ze zijn, en dat voor zulke zachte prijsjes. De Shade Adjusting Drops zorgen er bovendien voor dat je niet hoeft te panikeren als je een foundation hebt gevonden die niet licht of donker genoeg is voor je huid. Voeg gewoon een klein druppeltje toe aan je foundation, en de kleur matcht probleemloos.

De Primark PS My Perfect Colour producten zijn verkrijgbaar bij Primark, en de prijzen variëren van €3 tot €5.

Gebruik jij de juiste tint foundation?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

6 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.