Cocktail Tip: Carajillo 43

Carajillo is een Spaanse manier om koffie te serveren. Zoals jullie misschien weten ging ik een aantal weken geleden naar Spanje, en daar maakte ik voor het eerst kennis met de Carajillo 43, een combinatie van likeur en koffie. Het klinkt misschien nogal vreemd, maar ik kan je verzekeren: het is lekker. Vandaag laat ik je zien hoe je een Carajillo 43 gemakkelijk zelf kan maken. Lees dus snel verder!

Voor mijn cocktail gebruik ik uiteraard Licor 43. Ik leerde de likeur kennen in San Sebastian, een paar maanden geleden, en hij is ontzettend veelzijdig. Klik hier om mijn reisverslag van het tripje met Licor 43 te lezen.

Wat heb je nodig om een Carajillo 43 te maken? Eigenlijk niet zo heel veel, slechts drie dingen: ijs, Licor 43 (50ml), en een espresso. Maandag volgde ik een cursus waar ik leerde om de perfecte espresso te maken, maar jammer genoeg heb ik geen goede machine daarvoor thuis staan, dus werd het er eentje van mijn apparaat met capsules. Ook goed, toch?

Je serveert de twee drankjes apart, en net voordat je gaat drinken giet je de espresso in het glas met Licor 43.

Zodra je de warme koffie bij de koude Licor 43, krijg je een lauw-achtig drankje. Op het eerste zicht lijken die twee niet echt samen te passen, maar het is een van de lekkerste drankjes die ik met Licor 43 heb geproefd.

Door het zoete van de Licor 43 wordt het zure van de koffie geneutraliseerd, en de twee blenden heerlijk samen. De tournée minérale is dan misschien wel bezig, dit is het ideale drankje om binnenkort te serveren aan je gasten!

Is dit drankje iets voor jou?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

1 Comment

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.