I Heart Makeup Lip Lava

Maandag betekent make-up op Silkeblogs, en vandaag heb ik weer een hele leuke review voor jullie. I Heart Makeup is een van mijn favoriete budget make-upmerken: ze hebben superleuke producten met de grappigste verpakkingen. Ze maken ook vaak dupes van populaire producten van dure merken, en dat zijn de Lip Lava’s ook. Misschien heb je al gehoord over de Melted Liquid Lipsticks van Too Faced? De I Heart Makeup Lip Lava’s zijn daar duidelijk op geïnspireerd. Lees snel verder als je wil weten wat ik ervan vind! 

Zien ze er niet schattig uit, de I Heart Makeup Lip Lava’s? Ik merkte ze op toen ik bij Kruidvat aan het shoppen was: mijn hart begint altijd wat sneller te slaan als ik producten van I Heart Makeup zie liggen. De eerste keer nam ik Firestorm mee naar huis, maar ik kwam alweer snel terug voor Tremor en Forgiven.

De I Heart Makeup Lip Lava’s zijn overduidelijk geïnspireerd op de Too Faced Melted Liquid Lipsticks. Die laatste heb ik zelf nooit geprobeerd, maar ik ben ze al heel vaak tegengekomen en ze zien er prachtig uit! De Too Faced Melted kost zo’n 25 euro, en in vergelijking daarmee zijn de I Heart Makeup Lip Lava’s wel heel betaalbaar. Voor een Lip Lava betaal je namelijk maar €3,59.

Ik koos de drie kleuren uit die me het mooist leken, en dit zijn overigens de enige drie “gewone” Lip Lava’s die verkrijgbaar zijn. Behalve deze drie tinten zijn er ook nog vier kleuren in de Molten Chocolate lijn.

Van links naar rechts zie je Firestorm, Tremor en Forgiven. De twee eerste kleuren zijn mat en de derde is een glanzende tint. De I Heart Makeup Lip Lava is een super intense vloeibare lipstick met vitamine E dat je lippen voedt.

Op de foto hierboven heb ik de tinten geswatcht op mijn arm.

Firestorm is een erg intense rode lipstick. Ik had verwacht dat hij wat donkerder zou zijn, omdat het doosje van de lipstick er eerder bordeaux-bruinachtig uitzag.

Tremor is een roze, nude kleur die volgens mij heel wat mensen mooi zal staan. Tremor ziet er net als Firestorm nog vrij glanzend uit, maar na een paar minuten drogen ze allebei helemaal mat op.

Forgiven is een nude die wat meer naar het bruin gaat, en die er ook erg mooi uitziet! Ik denk zelf dat Forgiven mij wat beter zal staan dan Tremor.

Firestorm is een echte rode lipkleur, en hij is ook prachtig. De kwaliteit is onberispelijk, kijk naar die dekking! Hij is ontzettend egaal, en de kleur is intens.

Het is een rood dat vrij neutraal is, maar hij neigt toch naar de wat koelere kant. Op de foto hierboven zie je dat goed: vergelijk mijn lippen maar eens met mijn trui. Mijn trui heeft nét wat meer oranje, en mijn lippen net wat meer paars.

Tremor leek me aanvankelijk een vrij neutraal, nude kleurtje, maar op mijn lippen zag hij er wel opvallend uit. Dat kan ook wel aan mij liggen: roze kleuren vallen altijd heel erg op bij mij. De dekking is mooi, maar niet hélemaal perfect.

Ik weet dat sommigen deze tint mooi bij mij vinden, maar ik vind hem net wat te roze en te koel. Het is niet dat ik hem nooit zou dragen, maar alleszins niet vaak.

Forgiven is de laatste kleur, en dit is de enige glanzende lipstick. Hij glanst niet heel erg, eerder subtiel. Ik verwachtte dat hij als een gloss zou aanvoelen, maar dat is helemaal niet het geval (gelukkig). De dekking is wat minder egaal, maar niets overdreven. Vanop een afstandje ziet hij er mooi uit.

Ik denk dat Forgiven wel een goede nudekleur voor me is. Hij is net wat bruiner dan mijn eigen lippen, maar toch blendt hij mooi met mijn gezicht. Ik vind hem mooi!

Conclusie

Mijn conclusie is enkel positief: de I Heart Makeup Lip Lava’s zijn fijn geprijsd, hebben mooie kleuren en zitten fijn op de lippen. Ze blijven bovendien ook echt heel lang zitten, en voelen niet kleverig aan. Qua dekking vind ik dat Tremor en Forgiven nét wat egaler hadden gekund, maar ik vergeef het ze omdat de tinten zo mooi gekozen zijn. Ik denk dat iedereen zich wel kan vinden in deze tinten: twee nude kleuren en een intense rode tint.

De I Heart Makeup Lip Lava zijn online verkrijgbaar, én bij de drogist, voor €3,59.

Welke I Heart Makeup Lip Lava vind jij het mooist?

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

3 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.