DHC Deep Cleansing Oil & Mild Soap

Een van de fijnste gezichtsreinigers die ik ooit gebruikte, vond ik de DHC Deep Cleansing Oil. Ik schreef er een tijd geleden dan ook al een lovende review over, en onlangs kreeg ik een nieuw product van DHC opgestuurd. Vandaag wil ik je vertellen wat ik van de DHC Mild Soap vind, én geef ik je een update over mijn ervaring met de Deep Cleansing Oil. Lees snel verder als jij je huid ook op de béste manier wil reinigen! 

Ik begin met een update over de Deep Cleansing Oil. Al een hele tijd geleden begon ik deze te gebruiken, klik hier om mijn aanvankelijke review over het product te lezen. Ik reinig mijn gezicht het allerliefst met olie, want dat geeft me het gevoel dat al het vuil kan losweken en mijn huid niet uitgedroogd wordt. Mijn oordeel over deze DHC Deep Cleansing Oil was heel positief, want hij haalde met het grootste gemak al mijn makeup – zelfs waterproof mascara – van mijn gezicht. Ik moest bijna een traantje laten toen ik het laatste druppeltje uit mijn fles van 200ml pompte.

Maar nu is hij terug, want ik kreeg een flesje van 70ml opgestuurd. Opnieuw heb ik enkel positiefs te vertellen over deze DHC Deep Cleansing Oil, want opnieuw reinigde mijn huid perfect en voelde mijn huid gevoed aan na gebruik. Hij is wel een klein beetje aan de vette kant, maar hij laat gen residu achter na het afspoelen.

Conclusie: hij is nog steeds mijn favoriete cleanser!

En dan probeerde ik ook de Milde Gezichtszeep uit, die ideaal is om een gevoeligere huid mee te reinigen. Ik moest meteen terugdenken aan vroeger: ik herinner me dat ik als kind altijd gegrimeerd wilde worden, maar dat het een hél was om de schmink er weer af te krijgen. Mijn mama gebruikte daarvoor namelijk altijd zeep, en dat prikte zo hard in mijn ogen!

Ik wil alvast opmerken dat de verpakking er heel mooi uitziet. Het is een ideaal product om cadeau te geven. De zeep bevat net als de Deep Cleansing Oil olijfolie, en ook honing, zodat de natuurlijke balans van je huid wordt behouden. Als ik de ingrediëntenlijst bekijk, ben ik tevreden: er is één ingrediënt dat ik er liever niet in had (alcohol denat.), maar dat staat bijna helemaal onderaan de lijst. Ik keur deze zeep alvast goed voor gevoelige huidjes!

sodium oleate, sodium palmitate, sucrose, sodium laurate, water/aqua/eau, glycerin, sodium myristate, sorbitol, sodium stearate, sodium behenate, tetrasodium etidronate, olea europaea (olive) fruit oil, alcohol denat., honey/mel/miel

Het gebruik was even zoeken voor mij. Je moet eerst je gezicht een beetje nat maken, en dan de zeep in je handen laten schuimen. Met dat schuim masseer je je huid, zodat al het vuil loskomt. Vervolgens spoel je het schuim met veel water af.

Heel gemakkelijk in gebruik vind ik de Mild Soap niet echt, want ik maak altijd de hele badkamer nat, haha! Daarom besloot ik hem in de douche te gebruiken, daarvoor is hij hélemaal perfect. Hij is inderdaad erg mild, en mijn huid voelt totaal niet trekkerig na gebruik. Ik moet wel toegeven dat hij een klein beetje in mijn ogen prikt, maar dat is voorbij zodra ik het schuim afspoel. Hij reinigt goed en diep, maar toch merk ik dat ik nadien nog een toner moet gebruiken om de laatste restjes weg te halen.

Conclusie

Mijn liefde voor de DHC Deep Cleansing Oil is nog niet voorbij, het is nog steeds de fijnste reiniger die ik ooit heb gebruikt. Het flesje van 70ml is bovendien heel handig om mee te nemen! De Mild Soap reinigt goed en droogt mijn huid niet uit, maar is wat minder handig in gebruik. Ik laat de zeep gewoon in de douche liggen, en zo vind ik hem wel fijn om te gebruiken. De Mild Soap blijf ik ongetwijfeld gebruiken, maar hij kan de Deep Cleansing Oil voor mij toch niet van de troon stoten! Het grote voordeel van de Mild Soap vind ik trouwens dat hij héél duurzaam is: ik heb hem al vaak gebruikt, maar hij ziet er nog steeds uit alsof hij net nieuw is. Ik denk dat ik gemakkelijk een aantal maanden met één blokje zeep kan doen.

Reinig jij je huid liefst met zeep of met een olie?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

1 Comment

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.