L’Oréal Paris Infallible The Primers

Primers. Velen zweren erbij, maar ik moet toegeven dat ik zelf zelden een primer gebruik. Toch ben ik ervan overtuigd dat een fijne primer een goede basis kan zijn voor je make-up. Gisteren toonde ik je in een video een aantal nieuwe producten van L’Oréal Paris, waaronder de Infallible Primers. Ik probeerde ze uit, en vandaag toon ik ze je allemaal. Er is een primer voor élke huid, dus lees snel verder als je wilt weten of er ook een primer voor jou bij zit! 

Zien ze er niet cute uit? Ik probeer vandaag vijf verschillende primers, met stuk voor stuk hun eigen krachten. De primers zien er best leuk uit: de verpakking is simpel, maar afgestemd op wat er in zit! Zo is de matterende primer zwart en mat, de luminizing primer heeft een leuke glimmende verpakking en de antiroodhedenprimer is groen.

Ik probeerde de primers allemaal uit, en toon het effect op de huid van mijn hand. Op die manier kan je goed zien wat de primer effectief doet. Ik heb ze ook allemaal op mijn gezicht geprobeerd, en ik vertel je in welke mate dat effect had op mijn make-up.

Ik begin met de matterende primer. Dit is een vrij basic primer, die we ondertussen al kennen. Voor de vette huidjes onder ons: deze primer houdt jouw glans in bedwang. De L’Oréal Paris Infallible Mattifying Primer houdt je huid langdurig mat, en dat kan ervoor zorgen dat je huid er veel egaler uitziet.

De Mattifying Primer ziet er op het eerste zicht niet heel speciaal uit. Ik had hem wat meer doorzichtig en silicone-achtig verwacht, maar hij is vrij vloeibaar en licht. Let ook op de huid van mijn hand zonder de primer.

De Mattifying primer smeert goed uit, en maakt mijn hand heel glad. Ik heb het gevoel dat mijn huid er wat egaler uitziet, en mijn poriën wat minder opvallen.

Op mijn gezicht merkte ik dat hij een beetje een soft-focus effect creëert. Glans wordt meteen vermindert, op een natuurlijke en niet-uitdrogende manier. Mijn huid bleef een hele tijd mooi mat, maar afpoederen doorheen de dag bleef wel nodig.

De Luminizing Primer doet het tegenovergestelde van de Mattifying Primer: hij zorgt voor een glanzende basis voor je make-up. Tegenwoordig zie je glanzende finishes overal terugkomen. Ik ben zelf ook helemaal into highlighters, glanzende oogschaduw en glitter. Deze primer lijkt me dus heel fijn!

Bij het aanbrengen zag ik meteen een soort van metallic glow, en hij doet me een beetje denken aan de Strobe Cream van M.A.C. Ook qua consistentie heeft deze Luminizing Primer veel weg van de Strobe Cream.

Wauw, wat een intens glanzend effect. Het lijkt op het eerste zicht misschien wat overdreven, maar dat vind ik juist positief: op die manier kan je het effect nog goed zien als je je foundation erover aanbrengt.

Ook op mijn gezicht is de primer erg glanzend, maar omdat ik mijn foundation eroverheen aanbreng, word het effect wat gematigd. Wat ik zelf nog het mooist vind is om de Luminizing Primer aan te brengen op de plekken waar ik wat glans wil: mijn neusbrug, boven mijn wenkbrauwen, en uiteraard op mijn jukbeenderen.

De Pore Refining Primer, vervolgens, doet me een beetje denken aan de PoreFessional van Benefit. Dat hoop ik, tenminste, want die is echt ontzettend fijn. Ik heb geen hele grote poriën, maar ik vind wel dat ze lichtjes zichtbaar zijn, dus deze Pore Refining Primer is iets voor mij.

De Pore Refining Primer is lichtjes roze. Ik weet niet heel goed of het verschil met de Mattifying Primer zo groot is, maar de Pore Refining Primer is nét iets steviger dan de Mattifying Primer.

De Pore Refining Primer doet best goed wat hij belooft: mijn poriën zijn een stuk minder zichtbaar, en mijn huid is ook gematteerd.

Op mijn gezicht doet hij het werk even goed: mijn poriën, die vooral zichtbaar zijn naast mijn neus, zijn een stuk minder zichtbaar als ik de Pore Refining Primer er zachtjes indruk. Ook houdt de primer mijn huid mooi mat, en geeft hij een soft-focus effect.

Wie last heeft van roodheden, moet de Anti Redness Primer uitproberen. Hij heeft een licht groen pigment, dat de roodheid in je huid neutraliseert. Ik heb eerder primers als deze geprobeerd, maar ik ben nooit echt fan geweest: het groene kan je huid er wat dof doen uitzien.

De Anti Redness Primer heeft een pastelgroen kleurtje, en is vrij vloeibaar.

Als ik hem uitsmeer, wordt de groene kleur wat minder zichtbaar, maar toch zie je dat hij een groene waas achterlaat op mijn huid. Verder maakt hij mijn huid niet echt heel mat of glad, maar hij voelt wel heel fijn aan.

Op mijn gezicht geeft hij dezelfde groene waas, en ik ben er niet zo’n fan van. Als je nu écht een hele rode huid hebt, is deze primer waarschijnlijk iets voor jou, maar voor die paar roodheden die ik heb is deze wat overdreven. Gelukkig kan je deze ook enkel op de plekjes aanbrengen die het nodig hebben, dus gebruik ik hem enkel rond mijn neus en op mijn kin. Zo geeft hij, met de foundation eroverheen, wél een mooi effect.

We sluiten af met de andere colour correcting primer, en dat is de Anti Fatigue Primer, die je huid minder dof maakt. Van een doffe huid heb ik best regelmatig last, dus ik ben heel benieuwd naar deze!

De Anti Fatigue Primer is ook gepigmenteerd, en ik zou de kleur omschrijven als een zalmroze of misschien een perzikkleur. Niet onlogisch, want het is een erg warme kleur, die je teint wat gaat opwarmen; en op die manier ga je er wat frisser uitzien.

Bij het uitsmeren dacht ik aanvankelijk: nee, dit wordt gewoon een oranje crème. Gelukkig veranderde dat toen ik hem helemaal had uitgesmeerd, want dan gaf hij echt een mooi effect. Mijn huid zag er één tintje warmer uit, en helemaal niet oranje.

Ook op mijn gezicht had ik hetzelfde: eerst was ik niet overtuigd, maar toen het helemaal uitgesmeerd was, zag mijn huid er best mooi uit. Deze primer ga ik zeker vaker gebruiken, en ik vind hem ook heel fijn om te gebruiken zonder foundation eroverheen.

Conclusie

Ik gebruikte bijna nooit een primer, maar daar komt nu verandering in. De L’Oréal Paris Infallible The Primers zijn heel fijn, zeker omdat ze meer zijn dan een gewone primer. Mijn favorieten zijn de Pore Refining Primer, en de Luminizing Primer.

De L’Oréal Paris Infallible The Primers zijn verkrijgbaar bij de drogist, en daar betaal je zo’n €14,99 per primer, maar ik vond drie van de vijf primers ook online, en daar kosten ze €12,41.
Klik hier om de Pore Refining Primer te bestellen, hier voor de Anti Redness Primer, en hier voor de Luminizing Primer.

Gebruik jij een primer? Welke vind jij er het fijnst uitzien?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

4 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.