Weg met wegwerpstokjes!

Sushi-lovers, opgelet! Ken je het: elke keer als je sushi bestelt of gaat halen, krijg je er een paar setjes van die houten stokjes bij. Ten eerste: wat is het toch zonde dat je élke keer nieuwe stokjes krijgt en die moet weggooien. En ten tweede: handig zijn ze misschien wel, maar de mooiste toevoeging aan je tafel zijn ze zeker niet. Ik zei dus hallo tegen ChopStore, want zij hebben het begrepen. Ik wil jullie ook snel even voorstellen aan deze originele webshop, dus lees snel verder!

Wist je dat het gebruik van houten wegwerpstokjes een van de belangrijkste oorzaken is van ontbossing? Oké, hier in België staat het misschien niet op nummer één, maar in China, bijvoorbeeld, worden tegenwoordig 80 miljard stokjes per jaar gemaakt, en daarvoor zijn 20 miljoen bomen nodig, en dat is 1,5 procent van het bosoppervlak van China. Dat is best confronterend, vooral als je weet dat China maar voor 20 procent uit bossen bestaat.

Daarom is het zo belangrijk dat er wordt overgestapt naar meer duurzame materialen, en dat is wat Chopstore wil bereiken. Ze maken eetstokjes die je gewoon kan hergebruiken! En bovendien zien ze er heel leuk uit, dus je kan gerust mensen uitnodigen om sushi te komen eten.

Er is veel keuze, en de stokjes zijn heel betaalbaar. Je vindt er ook accessoires, zodat je tafel er perfect kan uitzien. Ik koos voor een paar simpele stokjes met zilver, en ik vind ze prachtig.

Uiteraard heb ik ze ook uitgeprobeerd, en ze zijn heel fijn om mee te eten. Laten we het goede voorbeeld geven en nooit meer houten eetstokjes weggooien. Had ik deze webshop maar ontdekt toen ik vorig jaar meedeed aan Komen Eten!

De Chopstore stokjes zijn verkrijgbaar vanaf €4,79 via Chopstore.be.

Kan jij met stokjes eten?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.