Een sublieme teint met Avène Couvrance

Ik verzorg mijn huid goed, maar perfect is ze (nog) niet. Een klein beetje make-up kan wonderen doen om mijn huid te egaliseren, en dat is exact wat de Avène Couvrance make-up doet. De producten geven je een natuurlijke dekking, en een perfecte huid. Ik probeerde de Corrigerende Vloeibare Foundation en het Mozaïekpoeder uit. Benieuwd naar wat de producten deden voor mijn huid? Lees dan snel verder!

Avène is een van mijn favoriete merken bij de apotheek. Ik heb heel wat van hun producten in mijn kast liggen, en ik denk dat dat voornamelijk komt omdat de producten gemaakt zijn voor de gevoelige huid. Hun verzorgingsproducten vind ik helemaal top, en nu probeer ik ook hun foundation en poeder uit. Let’s try them out!

De Avène Couvrance lijn is een gamma corrigerende verzorgingsproducten om “te spelen” met kleuren en alle mogelijke onvolmaaktheden op die manier te corrigeren.

Ik begin met de Avène Couvrance Corrigerende Vloeibare Foundation. Het is een foundation met een medium dekking, die corrigeert, egaliseert, en beschermt tegen de zon. De foundation is verkrijgbaar in zes tinten, waarvan ik de derde tint heb – 2.5 Beige – en hij bevat lichtcorrigerende pigmenten. Hij is water- en zweetbestendig, en is dus ook de perfecte foundation voor de zomer.

Hierboven zie je hoe mijn gezicht eruit ziet zonder make-up. Mijn huid is vrij rustig op dit moment, maar ik heb hier en daar nog wat roodheid en verkleuring. Ik draag het liefst een lichte foundation die niet té dekkend is en die een subtiele glow toevoegt aan mijn huid.

En die is hoe mijn gezicht eruit ziet mét de Avène Couvrance Corrigerende Vloeibare Foundation.

Mijn excuses voor de creepy blik. De foundation is nét wat te donker voor mij, maar los daarvan is hij wel heel mooi. De dekking zou ik laag tot medium noemen, maar hij doet wel exact wat ik wil. Mijn huid ziet er egaal uit, maar niet overdreven opgemaakt, en hij is niet te mat, waardoor hij een heel natuurlijk effect geeft.

Het Avène Couvrance Mozaïekpoeder heeft zes verschillende tinten, die elk hun eigen taakje hebben. Strijk je kwast door het poeder om de kleuren te mengen, en zo krijg je een geëgaliseerde teint met een natuurlijk resultaat.

Het poeder bevat geen parfum, geen parabenen en geen bewaarmiddelen en is ideaal voor de gevoelige huid. Het poeder egaliseert, geeft vorm door de contouren te benadrukken, en matteert uiteraard ook je huid.

De kleurtjes uit het palette doen elk hun eigen ding:

  • Lumière (wit) creëert een zachte glow, omdat het fijne shimmers bevat
  • Translucide (beige) is een transparant poeder dat je make-up set en matteert
  • Bonne Mine (roze) geeft je een matte finish en accentueert je contouren
  • Soleil (bruin en geel) warmt je huid subtiel op en doet je huid stralen

Je kan de kleuren apart gebruiken, maar zelf gebruik ik ze het liefst allemaal tesamen. Op die manier geniet mijn huid van alle voordelen dat de poeders bieden.

Mat? Check. Geëgaliseerd? Check. Natuurlijk? Check.

Het poeder is zacht en licht, en je ziet het bijna niet zitten op de huid. Toch matteert het mijn huid perfect – let op mijn wang, waar voor het poeder nog een glans zat – en houdt mijn make-up de hele dag intact.

Hierboven heb ik de look afgemaakt met bronzer, blush en mascara. Niet slecht, he!

Conclusie

Ik was al fan van de verzorging van Avène, maar nu ik ook heb kunnen kennismaken met de make-up ben ik nog meer fan van het merk. De Avène Couvrance Corrigerende Vloeibare Foundation is een lichte foundation, met een lichte tot medium dekking die heel natuurlijk oogt. Het Mozaïekpoeder is ook een topper: de verschillende tinten zorgen voor een mat, gezond en natuurlijk effect. Bovendien zijn alle producten geschikt voor de gevoelige huid, dus je huid zal er zelf ook blij mee zijn!

Wat vind jij van de Avène make-up?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

1 Comment

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.