Marimekko for Clinique

Onlangs besloten Clinique en Marimekko de handen in elkaar te slaan voor een collectie van ultra-schattige, verzamelbare lipglossjes en -sticks. Ik was een van de gelukkige die een paar van de lipproducten opgestuurd kreeg, en toen ik ze voor het eerst zag, kon ik niet anders dan glimlachen. De verpakkingen zagen er zo leuk uit, echte kleine kunstwerkjes. Ik probeerde ze dan ook met plezier uit, en vandaag vertel ik je wat meer over de collectie, en wat ik van de kwaliteit vind. Lees snel verder!

Ik had nooit eerder van Marimekko gehoord, maar het blijkt dus een Finse ontwerpstudio te zijn, die bekend staat om zijn leuke prints en felle kleurtjes. We zijn van Clinique gewend dat hun verpakkingen strak en simpel zijn, dus deze Marimekko Clinique productjes sprongen meteen in het oog! Elke lipgloss en lipstick heeft een andere print, er is duidelijk werk in gestoken!

Links zie je de Marimekko for Clinique Pop Lip Colour + Primer in de kleur Poppy Pop, en daarnaast vier Pop Splash Lip Gloss + Hydration lipglossjes. Van links naar rechts zie je de kleuren:

  • 01 – Coconut Pop
  • 04 – Latte Pop
  • 14 – Fruity Pop
  • 15 – Fireberry

Ik begin met de Marimekko for Clinique Pop Lip Colour + Primer. Deze lipstick zou een perfecte dekking bieden, en lang blijven zitten, terwijl hij ook je lippen hydrateert. Ik begrijp niet helemaal waar het “Primer” gedeelte op slaat, maar hij ziet er alvast mooi uit.

De lip glossjes zien er heel schattig uit, en zijn klein en vrij dik. Ze hebben een hele basic lipgloss applicator, maar basic is vaak het beste. Op het eerste zicht ziet de formule er vrij stevig uit, en om eerlijk te zijn lijkt hij me toch een beetje kleverig.

Op de swatches zie je dat de Pop Lip Colour + Primer inderdaad héél stevig gepigmenteerd is en prachtig dekt. Dat ziet er veelbelovend uit! De lipglossjes hebben best nog veel kleur – behalve dan Coconut Pop, die eerder transparant is – en voelen stevig maar niet heel kleverig aan op mijn huid. Laten we ze vooral testen op mijn lippen!

Pop Lip Colour + Primer Poppy Pop

Poppy Pop is een mooie lipstick, die goed dekt en heerlijk aanvoelt op mijn lippen. Hoewel hij romig en hydraterend is, vind ik dat hij toch lichtjes de velletjes op mijn onderlip benadrukt.

Ik vind de kleur heel mooi! Ik weet dat niet heel veel mensen graag oranje lipstick dragen, maar ik hou echt van warme kleuren in mijn make-up, dus deze Poppy Pop is zeker iets voor mij.

01 – Coconut Pop

Coconut Pop is een transparante lipgloss, die een klein beetje pigment heeft. Jammer genoeg is dat pigment véél te licht voor mij, en ziet het er allesbehalve mooi uit op mijn lippen.

Mijn lippen zijn van nature vrij sterk gepigmenteerd, en daarom werkt deze lichte lipgloss niet heel goed bij mij. Als je lichtere lippen hebt, en op zoek bent naar een licht lipglossje dan is deze misschien wel iets voor jou!

04 – Latte Pop

Latte Pop is een supermooi, warm tintje. Van lipgloss verwacht ik altijd dat de dekking onbestaand zal zijn, en dat hij niet fijn aanvoelt op mijn lippen. Dat is bij deze Marimekko for Clinique Pop Splash Lip Gloss + Hydration niet het geval. Kijk nu, wat een prachtige dekking!

De kleur vind ik ook heel mooi. Bruin is een kleur die ik zelf heel graag draag, en de glans van de lipgloss vind ik een mooie extra. Hij voelt niet plakkerig aan op mijn lippen, maar doet me eerder denken aan een zachte balsem.

14 – Fruity Pop

Deze fruitige lipbalsem met de naam Fruity Pop is een donkerrode tint. De dekking is niet honderd procent egaal, maar toch vind ik hem best mooi. Hij lijkt wel een beetje een lipstain, die mijn lippen extra glans geeft.

Ik hou van donkere lipkleurtjes, dus Fruity Pop scoort zeker punten bij mij!

15 – Fireberry

Fireberry is dan weer wat lichter en meer naar de roze kant. Dit is voor mij een echte MLBB (nu weet ik wat het betekent: my lips but better) tint, maar dan met een stralende glans!

Hij is nét wat donkerder dan mijn eigen lippen, en dat vind ik zelf echt heel mooi.

Conclusie

Normaal gezien ben ik helemaal niet zo into lipgloss: ze plakken, blijven niet goed zitten, en dekken niet mooi. Dat is bij de Marimekko for Clinique Pop Splash Lip Gloss + Hydration glossjes helemaal anders: behalve Coconut Pop – die een stuk te licht is voor mij – vind ik de kleurtjes heel mooi en de dekking indrukwekkend voor een lipgloss. Bovendien voelen ze niet kleverig aan, maar juist heel zacht en verzorgend. De Marimekko for Clinique Pop Lip Colour + Primer is een mooie lipstick, maar wat er nu exact “primer” aan is, weet ik niet.

  • Marimekko for Clinique Pop Splash Lip Gloss + Hydration, €22,00
  • Marimekko for Clinique Pop Lip Colour + Primer, €22,00
Draag jij soms lipgloss? Of ga je eerder voor lipstick?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

3 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.