Eucerin DermoPure: eindelijk af van mijn vette huid?

Vandaag wil ik het kort even hebben over de Eucerin DermoPure producten, die ideaal schijnen te zijn voor de vette en acnegevoelige huid. Ik heb in mijn tienerjaren ontzettend veel last gehad van acne, dus ik weet hoe lastig dat probleem is, en tot op heden heb ik nog regelmatig last van puistjes en vooral een hele vette huid. Een tijd geleden maakte ik kennis met de Eucerin DermoPure producten. Kunnen zij een oplossing bieden? Ik probeerde ze uit. Lees snel verder!

Ik probeerde twee producten uit de lijn:

Eucerin is verkrijgbaar bij de apotheek en de drogist, en staat bekend om hun producten die geschikt zijn voor de gevoelige huid. De DermoPure lijn, daarentegen, is specifiek gericht op de acnegevoelige huid, met een gel die je huid diep reinigt, en een aantal verzorgingen die je uitkiest afhankelijk van je huidprobleem.

De DermoPure Reinigingsgel is een gel die zacht reinigt, maar toch hard optreedt tegen talg. Hij is vrij van zeep en geurstoffen, en is daarom ook geschikt voor de gevoelige huid. Dat vind ik heel fijn, want maar al te vaak vind je reinigingsproducten die veel te heftig zijn voor de acnegevoelige huid.

De Reinigingsgel is een hele fijne cleanser, die mijn huid schoon maakt en zacht houdt. Ik moet eerst nog wel mijn make-up verwijderen, want mascara haalt hij niet weg. Ik gebruik de gel nu al een paar weken, en mijn huid is niet heel droog geworden, wat ik heel fijn vind!

De Renoverende Huidverzorging is een serum met 10% hydroxycomplex, dat poriën vrijmaakt, puistjes en onzuiverheden zichtbaar vermindert en voorkomt dat ze terugkomen. Deze crème zou ideaal zijn om je huid matter te maken, en dat heb ik gemerkt: hij verstopt mijn poriën niet, de zuren in het serum zorgen voor een exfoliatie en na een paar dagen al merkte ik dat mijn huid er matter uit zag. Je moet het serum wel een tijd gebruiken voordat je het echte effect kan zien, en nu na een paar weken ben ik er nog steeds erg over te spreken.

Het enige nadeel is dat het serum mijn huid lichtjes droog maakt, maar het is niet zo dat ik het niet meer onder controle heb. Let bovendien op: omdat het serum AHA en BHA bevat is het belangrijk om je huid goed te beschermen tegen de zon!

Pluspunten

  • Geschikt voor de gevoelige huid
  • Maken mijn huid matter op termijn
  • Budgetvriendelijk
  • Verminderen puistjes en onzuiverheden effectief

Minpunten

  • Drogen de huid toch een beetje uit

Conclusie

Mijn conclusie is positief. Ik ben zo blij dat er steeds meer acneproducten op de markt komen die niet al het vocht uit je huid trekken, maar haar ook verzorgen. Ik merk dat de Renoverende Huidverzorging mijn huid een heel klein beetje uitdroogt, dus na een tijdje begon ik hem enkel ’s avonds te gebruiken en dat loste veel op.

Als je last hebt van acne, zijn deze producten echt iets om uit te proberen.

Heb jij last van acne?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

2 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.