Opgelet: het licht van je smartphone is even schadelijk als UV-stralen!

Het was voor mij best wel een schok om te horen dat blauw licht, dat is het licht dat uit je laptop of smartphone komt, schadelijk is voor je huid. Als blogger zit ik bijna elk uur van de dag voor mijn laptop, dus ik moest me meteen informeren! Ik smeer mezelf namelijk elke dag in met SPF 50, maar dat blijkt niet genoeg te zijn. Ik zocht het allemaal even voor je uit, en vond al snel een oplossing. Lees snel verder!

Blauw licht is iets waar ik nooit eerder echt bij stilstond, tot ik erachter kwam dat 4 dagen voor een computer net zo schadelijk is als 20 minuten onbeschermd in de felle zon. Wow! Doordat het licht zoveel energie bevat, dringt het diep in de huid, en zorgt het, net als zonnestralen, voor veroudering van je huid.

Ik wist al wel dat blauw licht niet ideaal is voor je ogen, en ervoor zorgt dat je niet goed kan slapen. Ik heb daarom f.lux geïnstalleerd op mijn laptop, dat is een app die het licht van je laptop ’s avonds wat warmer maakt, zodat je ogen wat meer kunnen ontspannen. Maar ook je huid krijgt het dus flink te verduren als je de hele dag naar je scherm kijkt.

Je huid kan je het best beschermen met producten die een blue light filter hebben. De Uriage AGE Protect lijn is speciaal ontwikkeld voor mensen zoals mij – en misschien ook wel zoals jij – die vaak achter hun laptop of smarpthone zitten. De verzorging beschermt je huid tegen blauw licht, maar ook tegen UV-stralen en vervuiling, waardoor hij een ideaal wapen is tegen huidveroudering.

De Multi-Action Fluid gebruik ik op mijn hele gezicht, zodat mijn huid beschermd is, en bovendien verkleint hij ook mijn poriën.De Uriage Multi-Action Cream is ideaal om rond je ogen aan te brengen, en vermindert rimpeltjes en lijntjes, maar ook verkleuringen. Met het Multi-Action Serum geef je je huid een extra anti-aging boost, en ’s nachts gebruik je de Multi-Action Detox Night Cream zodat je huid kan herstellen en diep gehydrateerd wordt.

Hierboven heb ik een druppel van elke crème aangebracht. Van links naar rechts zie je:

 • Uriage AGE Protect Multi-Action Fluid
 • Uriage AGE Protect Multi-Action Cream
 • Uriage AGE Protect Multi-Action Serum
 • Uriage AGE Protect Multi-Action Detox Night Cream

Exfoliëren vind ik zelf een ontzettend belangrijke stap in mijn huidverzorging, dus deze Uriage AGE Protect Multi-Action Peeling Night Cream wekte mijn interesse. Deze nachtverzorging bevat AHA, dat je huid zacht exfolieert, zodat je ’s ochtends wakker wordt met een gladde huid. Exfoliëren met AHA zorgt ervoor dat je huid vrij wordt van rimpels en lijntjes, en verkleuringen, maar ook van onzuiverheden en ontstekingen. Iedereen heeft dus baat bij een product als dit!

De producten van Uriage zijn verkrijgbaar bij de apotheek, en online. De prijzen liggen rond de €20 tot €30, en online vond ik de Multi-Action Fluid en de Multi-Action Cream met korting.

In het pakketje zat ook een bril, die speciaal is om op te zetten als je naar je scherm kijkt. Het warmt het blauwe licht subtiel op, zodat je ogen veel minder vermoeid worden. Probeer het maar eens, het werkt echt (bijvoorbeeld: de e-polette).

Conclusie

Het licht uit mijn laptop en smartphone is effectief schadelijk voor mijn huid, net als UV-straling. Ik begin meteen met het verzorgen van mijn huid, met de Uriage AGE Protect producten. Ze beschermen mijn huid niet enkel tegen blauw licht, maar ook tegen UV-straling. Win-win!

Wist jij dat blauw licht zo schadelijk is?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

4 Comments

 • Katja schreef:

  Ik had al eens een blogartikel gelezen over blauw licht dat schadelijk zou zijn voor je huid, maar toen lezers om een wetenschappelijke bron vroegen, kon de schrijfster er geen enkele geven. Het enige wat de lezers vonden waren papers over de reflectie van het licht van de zon in je scherm, maar een echt gefundeerde wetenschappelijke paper over dat blauwe licht kon niemand vinden.
  Het ging daar wel om een ander merk van producten, dus dan zouden er volgens mij wel bronnen over moeten bestaan waardoor meerdere merken skicare tegen blauw licht beginnen te maken. Weet jij misschien of Uriage hier wel een correcte bron van heeft? Ik zou namelijk heel graag lezen hoe het echt zit met het blauw licht in een wetenschappelijk artikel zodat ik zeker ben dat dit niet gewoon een verkoopspraatje is.

  Liefs

  • Silke schreef:

   Goede vraag, Katja! Ik ga er meteen eens naar vragen =) x

  • Silke schreef:

   Hey Katja,

   Ik heb van Uriage drie bronnen gekregen die de schadelijkheid van blauw licht aantonen:
   *Regazzetti C, et al. J Invest Dermatol 2018;138(1):171-8 *Fischer MR, et al. Exp Dermatol. 2013;22(8):558-60.
   *Denda M, et al. J Invest Dermatol 2008;128:1335–6.
   *Godley BF, et al. J Biol Chem. 2005;280(22):21061-6.

   Uriage heeft zelf ook haar eigen onderzoek gedaan rond de schadelijkheid, laat maar weten als je wilt dat ik je daar meer informatie rond opstuur!

   Groetjes,
   Silke

 • Kiki Hasselton schreef:

  oh wauw, dat wist ik dus echt niet. Dank je wel voor de tip!

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.