Het festivalseizoen is weer begonnen: drie festivals die het bezoeken waard zijn!

Zomer, warm weer, drankjes, vrienden en dansen: het festivalseizoen is officieel geopend. Zoals jullie weten ben ik een enorme festivalfan en heb ik er al een aantal op mijn ‘gedaan-lijstje’ staan. Drie festivals die ik vorig jaar heb bezocht, en voor jullie ook echt de moeite waard zijn om dit jaar te bezoeken, zijn Hype-O-Dream, Sziget en Balaton Sound. Het enige wat je na het boeken nog rest is een aantal gave festivaloutfits shoppen zoals dat bij Peter Hahn kan, mooie make-up aanbrengen, je haar in een leuk kapsel of een hoedje op je hoofd doen en dansen maar…

 

Hype-O-Dream in eigen land

Hype-O-Dream is een van de festivals waar ik vorig jaar de hele dag aanwezig mocht zijn en wat was dat gaaf. Het is een dancefestival dat dit jaar nu voor de 6e keer plaatsvindt. Er zullen vijf verschillende podia aanwezig zijn, waar diverse soorten muziek zal worden gedraaid. Het gave van dit festival is dat er niet alleen sprake is van een gevarieerde line-up; er vindt nog veel meer plaats. Zodra je het terrein op loopt, lijkt het alsof je in een totaal andere wereld bent gestapt. Er is sprake van een goede sfeer, mooie decoratie, een visueel spektakel en geweldig mooie podia. Hype-O-Dream zal in de hippodroom van Waregem plaatsvinden, vlak bij Kortrijk in België. Het festival wordt gehouden op 14 juli, begint om 12 uur en gaat door tot ’s avonds laat. Wil je hier graag bij zijn? Kaarten kan je nog steeds online bestellen.

Sziget, wie kent het niet?

Vind je een festival van 1 dag te kort? Overweeg dan eens het razendpopulaire Sziget. Sziget is een 7 dagen durend festival in Boedapest, Hongarije. Er komen hier grote artiesten optreden, zoals P!nk, PJ Harvey en Tom Odell. Dit festival biedt voor ieder wat wils: van muziekoptredens in verschillende genres, zoals rock, reggae, elektronische muziek en zelfs klassiek, tot andere vormen van entertainment, zoals theater, dans, film en zelfs circus. Kortom: er is van alles te beleven. Misschien denk je nu wel: “Een week lang naar een festival, hoeveel kost dat wel niet?” De tickets kosten voor 7 dagen €310,- per persoon, wat omgerekend zo’n €43,- per dag is, inclusief je verblijf op de basic camping. Trommel dus je vrienden op, koop de kaartjes en neem jullie tenten mee. Waar wacht je nog op?

Elektro: Balaton Sound

Houd je van elektromuziek, dan ben je op dit festival helemaal aan het juiste adres, met artiesten zoals The Chainsmokers, David Guetta, Martin Garrix en Timmy Trumpet. Balaton Sound vindt dit jaar plaats van 4 tot 8 juli en duurt dus net iets minder lang dan Sziget, namelijk 5 dagen. Het festival vindt eveneens plaats in Hongarije, aan het Balatonmeer, met een adembenemend uitzicht over het water. Wordt het je even te warm, neem je dus gewoon een heerlijk verfrissende duik in het meer. Voor de overnachting op dit festival hoef je je geen zorgen te maken; je slaapt voor €20,- per persoon het hele festival op de basic camping. Maar aangezien Hongarije erg betaalbaar is, kan je ook voor wat meer luxe kiezen en goedkoop een hotel in de buurt boeken.

Welk festival kan jij aanbevelen voor deze zomer? En ga jij een van deze festivals bezoeken dit jaar?


P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

1 Comment

  • Teddy schreef:

    Leuk lijstje! Ik heb deze zomer genoeg festivals op de planning staan, al was ik wel graag naar Tomorrowland gegaan. Helaas kon ik daar geen kaartje voor krijgen…

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.