Mijn geheim voor glowy skin: een peeling bij Carpe

Ik hou van glowy skin, en ik doe er alles aan om mijn huid gezond te houden voor die prachtige glow. Eind vorig jaar liet ik voor het eerst een peeling doen bij Carpe Clinic, en ik vond dat het tijd werd om dat nog eens te doen. De vorige keer stond ik versteld van het resultaat, en ik merkte de laatste tijd dat mijn huid weer wat doffer was geworden. Ik vertrok dus voor een tweede keer naar Carpe voor een peeling, en vandaag lees je mijn verslag. 

Ik heb in het verleden heel veel huidproblemen gehad. Toen ik naar het middelbaar ging, had ik zelfs hevige acne, en het heeft heel lang geduurd voordat ik mijn huid een beetje onder controle begon te krijgen. Nog steeds is mijn huid met periodes niet heel rustig, maar tegenwoordig weet ik wel wat goed is voor mijn huid en wat niet.

Ongeveer een halfjaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met Carpe, en hun peeling met fruitzuren. Na de eerste behandeling zag mijn huid er meteen heel egaal en glad uit, en dat bleef ook heel lang zo. Nu is het normaal de bedoeling dat je regelmatig een peeling laat doen, om je huid te reinigen van dode huidcellen en een mooie, nieuwe huid te krijgen. Het was al een hele tijd geleden, dus ik maakte een afspraak voor een tweede peeling.

Hieronder zie je hoe mijn huid eruit zag voordat ik naar Carpe vertrok voor mijn tweede behandeling.

Mijn huid is nooit meer zo erg als ze vroeger was, maar ik vind dat ze met periodes wat doffer wordt, ze wat begint te glanzen en mijn poriën meer zichtbaar zijn. Zoom gerust in op de foto om mijn huid in detail te bekijken.

Ik ging dus op de behandeltafel liggen – altijd flatterend, zulke foto’s – en dit is hoe mijn huid eruit zag net voordat de peeling zou beginnen.

En dit is het resultaat net na de peeling.

Mijn ervaring van de peeling zelf: er wordt eigenlijk een zuur aangebracht op je huid, en dat prikt. Het doet echt geen pijn, maar aangenaam zou ik het ook niet noemen. Het is een paar seconden door het branderige gevoel heen bijten, maar als je een glowy skin in gedachten houdt, is dat zo voorbij.

Na de peeling dien je je huid goed te verzorgen, en kan het zijn dat je huid gaat vervellen. De eerste keer had ik daar niet heel veel last van, maar deze keer wel. Vooral rond mijn mond had ik een paar dagen velletjes, maar daarna zag mijn huid er als nieuw uit.

Hierboven een close-up van mijn huid een week na de peeling. Oké, mijn huid is zeker niet perfect, maar als ik zie hoe mijn huid er vroeger uitzag, vind ik dit echt wel heel goed. Mijn poriën zijn een stuk fijner, en mijn huid gaat na de peeling ook veel minder glimmen.

Conclusie

Het enige dat ik merk is een mooie glow, zelfs zonder highlighter straal ik – al voeg ik toch graag nog een beetje glanspoeder toe, hoor. Ik blijf mijn huid goed verzorgen, en ik ben opnieuw heel blij met het resultaat van mijn peeling.

De peeling zelf is even intens, en achteraf was mijn huid een beetje rood, en ik heb ook een beetje last gehad van vervellen, maar dat is normaal. Nu is mijn huid mooi, glad en helder. Ze ziet er strak uit en ik heb minder last van onzuiverheden en mijn poriën zijn minder zichtbaar.

Als er twee dingen zijn die ik “mijn geheim voor glowy skin” kan noemen, zijn dat ongetwijfeld zonnebescherming, en een peeling bij Carpe. Ik vind dat je zeker wat mag investeren in je huid, want het resultaat mag er zijn, vind je ook niet?

Voor meer informatie over de behandeling, neem een kijkje op de website van Carpe, of maak een afspraak voor een huidanalyse.

Heb jij al eens een peeling laten doen?

Dit artikel bevat een dienst die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer.

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

12 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.