De FIT Methode: hét plan voor een fit lichaam

Mijn lichaam valt niet echt “fit” te noemen, maar daar wil ik graag iets aan veranderen. Toen ik onlangs De FIT Methode tegenkwam, was mijn interesse al snel gewekt. Het boek zou alle essentiële kennis bevatten die elke sporter en nog-niet-sporter tot zijn beschikking zou moeten hebben. Dat klonk veelbelovend, want tussen alle informatie over fit worden en blijven zie ik soms het bos door de bomen niet meer. Vandaag vertel ik je wat meer over De FIT Methode, en start ik mijn weg naar een fit lichaam. 

Het boek De FIT Methode staat bomvol met tips, informatie en concrete manieren waarop je je lichaam fit kan krijgen. Met het boek ga je op zoek naar wat je zelf wil bereiken en je krijgt alle info waarmee je dat doel kan bereiken. Daarvoor moet je eerst een doel vastleggen: wil je vet verliezen? Of eerder meer spieren kweken? Of wil je gewoon fitter worden?

Het boek zorgt ervoor dat je zelf je schema kan samenstellen, waarmee je aan je lichaam en geest kan werken. In de inleiding zie je de drie pijlers voor een fit lijf:

  • Mindset
  • Training
  • Voeding

Dat zijn volgens de FIT Methode de basiselementen voor een gezond en fit lichaam. Het is de bedoeling dat je een balans vindt tussen de drie, en de resultaten zullen volgen.

Enkel al door de inleiding te lezen, ben ik al ontzettend veel nieuwe informatie te weten gekomen. Alles is duidelijk uitgelegd, met schema’s en afbeeldingen, zodat een nieuweling als ik helemaal mee is.

Mindset

Beginnen doe je met de juiste mindset. Waar haal je motivatie vandaan? Hoe hou je het vol? Het eerste deel van het boek focust op je hoofd: als je geest wil werken, volgt je lichaam zo.

Beweging

In het deel Beweging krijg je nuttige tips over hoe je meer kan gaan bewegen.

Training

Wat gebeurt er als je sport? En hoe moet ik dat concreet aanpakken? In het derde del van het boek wordt alles je haarfijn uitgelegd, zodat jij exact weet wat je nu juist moet doen.

Herstel

Niet enkel beweging en sport is belangrijk, het is ook cruciaal dat je je lichaam rust gunt. In het deel Herstel lees je waarom dat zo is, en hoe je dat realiseert.

Voeding

Hey, deze wist ik: een gezond voedingspatroon is belangrijk om fit te zijn. Maar wat is nu juist een gezond voedingspatroon? Wat is een eiwitshake en wat is het voordeel voor je lichaam? Deel vijf gaat dieper in op alle aspecten van voeding.

Conclusie

Oké, ik ben nog maar een beginner, maar ik vind het zo fijn dat dit boek mij alles geeft dat ik nodig heb in mijn zoektocht naar balans. Alles wordt duidelijk uitgelegd, en dat vind ik het beste aan dit boek. In de zee van informatie haalt de FIT Methode de belangrijkste dingen eruit, en presenteert het ze in een boek dat gemakkelijk leest en waar je écht iets mee kan.

Ik begin alvast aan mijn plan, en hoop dat jullie volgen. Het boek kan je hier bestellen, en er is ook een bijbehorende app. Met plezier hou ik jullie op de hoogte van mijn bevindingen, mentaal en fysiek. Volg me zeker op Instagram om op mijn story mijn dagelijkse bezigheden te zien.

Heb jij een “fit” lichaam?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

1 Comment

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.