Verwenmomentjes met Dove

Dove is een vaste waarde bij de drogist, en bij velen staan hun producten te pronken in de badkamer. Ik hou van Dove omdat het een merk is dat een mooie waarde heeft. Je kent vast de advertenties met “echte” vrouwen. Hun producten zijn altijd heel fijn, hebben lekkere geurtjes en zijn zacht voor de huid. Onlangs kreeg ik een pakketje aan met een paar nieuwtjes van Dove. Ik probeerde ze uit, en laat je ze vandaag met veel plezier zien. 

Vier van de vijf producten kende ik al een beetje. Vroeger was ik geobsedeerd door de deodorants van Dove, ik had volgens mij alle varianten in mijn kast liggen. Ook de Body Washes zijn al jaren favoriet, en zeker bij mijn ouders is de druppelvormige fles een vaste aanwezigheid in de badkamer.

De Shower Mousse kende ik nog niet, maar ik hou ervan om mijn lichaam in te smeren met een mousse, dus ik kon niet wachten om hem te testen.

Dit is de Sensitive Skin Micellar Water Body Wash. Ik heb niet echt een gevoelige huid, maar gebruik wel graag producten die voor een gevoelige huid ontwikkeld zijn. Dat soort producten zijn namelijk vaak heel zacht voor je huid, en zijn ook ideaal voor als je huid wat beschadigd is door de zon, of je je net hebt geschoren.

Deze hypo-allergene body wash bevat geen zeep en geen kleurstoffen, en ook geen sulfaten. Pluspunt na pluspunt, en dus een ideale body wash voor elke huid, en vooral de mensen met een (extreem) gevoelige huid.

Hm, ik hou van olie om mijn huid te verzorgen. De Nourishing Care & Oil Body Wash is een cleaner met hydraterende crème, zodat je in één beweging je lichaam wast én je huid voedt.

Het is al een tijdje geleden sinds ik laatst een roller deo gebruikte, maar eigenlijk zijn die wel heel fijn. Deze Original variant van Dove bevat een vierde hydraterende crème, geen alcohol en geen aluminium zouten. Hij verzorgt dus je oksels én geeft ze die heerlijke Dove-geur.

Deze fles ken ik maar al te goed: ik wilde vroeger altijd alle varianten van de Dove deo hebben. De Go Fresh geuren waren het allerlekkerst, en deze met perzikgeur is fris en fruitig.

Ik sluit af met een product dat ik nog niet kende, maar waar ik wel heel enthousiast over ben. De Dove Shower Mousse With Argan Oil is een heerlijke mousse die je kan gebruiken om je lichaam te wassen, maar ook als scheerschuim. Ik gebruik hem nu bijna elke dag, en hij is ontzettend handig. Bovendien is de geur rijk en luxueus, een echte aanrader!

Dove en dierproeven

Ik wil het kort nog even hebben over dierproeven. Ik kreeg er namelijk veel vragen over.

Dove test haar producten niet op dieren. Laat dat duidelijk zijn. Het merk zet zich zelfs heel erg in tegen het gebruik van dierproeven, en onderzoekt methodes waarvoor dieren niet nodig zijn. Hun doel is om dierproeven zo snel mogelijk over de hele wereld te bannen.

Anderzijds verkoopt Dove haar producten wel in landen als China. Dove is een onderdeel van Unilever, en dat is een heel groot bedrijf. In China zijn voor bepaalde ingrediënten dierproeven verplicht. In die zin worden dierproeven dus wel gebruikt, maar het merk beperkt dit tot de gevallen waarin het echt niet anders kan. Sommige mensen vinden dat bedrijven hun productie in China zouden moeten staken, maar ik denk dat het juist heel positief kan zijn dat grote bedrijven zoals Unilever hun macht gebruiken om de wetgeving te veranderen en alternatieven aan te bieden.

Wat is jouw mening hierover?

 

De producten van Dove zijn verkrijgbaar bij de drogist.


Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

1 Comment

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.