3 Tips om geld te besparen!

Toen ik alleen ging wonen, vond ik van mezelf dat ik eens moest bekijken hoe ik mijn geld nu eigenlijk gebruik, want uiteraard wil ik zo veel mogelijk sparen. Ik probeer wel geld te besparen door de typische dingen te doen, zoals een boodschappenlijstje maken voordat ik naar de winkel ga, en ik start mijn wasmachine niet als hij nog maar halfvol zit (ik voel mij zo volwassen als ik dit soort dingen zeg). Maar vandaag deel ik nog drie tips waar je waarschijnlijk nog niet aan hebt gedacht! Lees snel verder.

Verkoop je kleding

Ken je het gevoel dat je een overvolle kleerkast hebt, maar toch niets om aan te doen? Dan is het tijd om grote kuis te houden! Gooi alle items die je al lang niet meer heb gedragen op een hoop en ga ze verkopen. Je kan samen met je vriendinnen een closet sale organiseren, of je kan ze online verkopen, bijvoorbeeld via United Wardrobe. Op die manier ziet je kleerkast er niet enkel een stuk opgeruimder uit, maar verdien je er ook nog iets aan.

Denk na over je autoverzekering

Wanneer je een auto koopt, moet je ook een autoverzekering afsluiten, dat weet iedereen. Maar wist je ook dat niet elke autoverzekering even duur is? Ik had er zelf geen idee van, maar gelukkig kan je online gemakkelijk autoverzekeringen vergelijken. Neem dus een paar minuten de tijd om stil te staan bij wat je echt nodig hebt, en welke formule het beste bij je past!

Op de website vind je heel wat informatie over waarop je je keuze best kan baseren, en daar zijn een aantal dingen bij waar ik eigenlijk nog niets over wist. Zo is de premie die je betaalt voor je autoverzekering bijvoorbeeld afhankelijk van het gewicht van je auto, de leeftijd van je auto en vooral ook de leeftijd van de bestuurder. WA Autoverzekeringen kunnen tot wel €200 per jaar verschillen, dus het is zeker de moeite waard om even de test te doen.

Autoverzekeringen.nl is onafhankelijk, en geeft je dus ook onafhankelijke informatie over de verschillende verzekeringen die er bestaan. Op die manier weet je zeker dat je de goedkoopste verzekering hebt gevonden voor jouw auto.

Drink water van de kraan

Ik heb eigenlijk nooit begrepen waarom je flessenwater zou kopen: het kost veel en het is niet ideaal voor het milieu. De enige twee redenen waarom ik ooit flessenwater heb gekocht zijn enerzijds dat een klein flesje water handig is om in je tas te hebben – maar dat los je gemakkelijk op door een drinkbus te gebruiken – en omdat ik liefst prikwater drink. Voor dat laatste gebruik ik tegenwoordig mijn Sodastream, dus het is ondertussen al héél lang geleden sinds ik voor het laatst een fles water in huis had.

Heb jij nog goede tips om geld te besparen?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.