Ik testte “De Beste Matras” uit: Emma

Een héél groot deel van je leven breng je in bed door. Het is dan ook logisch dat je een goede matras wilt, die je lichaam goed ondersteunt en waar je het beste op slaapt. Maar welke matras is nu juist de beste? Test Aankoop deed de test, en de Emma matras kwam er als winnaar uit. Ik probeerde de matras uit, en vertel je er vandaag meer over!

Emma is opgericht door Max Laarmann, die er bij zijn zoektocht naar een goede matras achterkwam dat de matrassenmarkt niet zo transparant is. Je betaalt al snel heel veel geld voor een matras waar je eigenlijk niet van weet dat hij goed is.

Een goede matras hoeft niet duur te zijn, besloot Max na zijn onderzoek, en dus richtte hij Emma op. Emma biedt matrassen die geschikt zijn voor ieder lichaam, en dat voor een betaalbare prijs. Klinkt veelbelovend, vind je ook niet? Ik vroeg me af of hij echt wel zo comfortabel was, die Emma matras, dus nu slaap ik al een tijdje op een echte Emma.

Storytime: toen ik mijn Emma matras aankreeg, moest mijn oude matras weg. Ik ben niet zo heel sterk, dus het was een hele opdracht: de oude matras uit mijn bed krijgen, naar de gang brengen, de nieuwe matras uitpakken, en in mijn bed leggen. Ik denk dat ik wel een halfuur ben bezig geweest met het hele proces, en toen de matras eindelijk juist lag, vond ik dat ik wel héél even mocht gaan liggen. En wauw: ik voelde metéén waarom de Emma matras zo veelbesproken is! De matras is stevig, maar zacht tegelijkertijd, waardoor het leek alsof ik zweefde toen ik op de matras lag. Je lichaam zakt geleidelijk in de matras, waardoor je geen drukpunten krijgt die pijn doen.

Waarom is de Emma matras de beste?

Test Aankoop testte een heel aantal matrassen uit op een heel aantal punten:

  • Ondersteuning
  • Lange levensduur
  • Voorwaarden (levering, proefslapen, …)
  • Veerkracht
  • Ventilatie

Emma kwam als beste uit de test, en dat zou dus komen door de slimme opbouw.

Ventilerende hoes

Bovenaan op de matras zit een hoes die je gemakkelijk kan wassen, en die vochtregulerend is. Zo voelt je matras nooit klam aan.

Puntelastisch Airgocell®-laag

Onder de hoes zit een gelachtige laag, die de druk van je lichaam perfect egaal verdeelt. Op die manier krijg je geen last van pijnlijke drukpunten.

Drukverlagend traagschuim

Memory foam is een bekend “ingrediënt” van matrassen, omdat het het gewicht van je lichaam perfect verdeelt.

Ondersteunend koudschuim met schouderzone

Het koudschuim zorgt voor een goede ondersteuning, of je nu op je buik, zij of rug slaapt. De meeste mensen wisselen af, en daarom is deze laag zo belangrijk: hoe je ook ligt, je lichaam wordt goed ondersteund.

Stevige hoes met handige handgrepen

De grijze hoes is stijlvol, en door de antisliplaag onderaan blijft je matras perfect op z’n plaats liggen.

Conclusie

Om heel eerlijk te zijn had ik er niet heel veel van verwacht, maar zelfs toen ik voor het eerst even ging liggen voelde ik al dat de matras een verschil zou maken. Hij is ontzettend comfortabel, en ik slaap als een roos. Mijn schouders en heupen, waar ik vroeger meestal wel eens last van had na een nacht slapen, zijn me dankbaar: ik word nooit meer wakker met pijnlijke heupen of schouders. Ik ben het zeker eens met de test: ik raad je zeker aan om deze matras eens uit te proberen.

Maak je slaapervaring helemaal af met het prachtige beddengoed van trendybed.nl!

Om meer te weten over de Emma matras, kan je terecht op de website van Emma.

Op wat voor matras slaap jij?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

5 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.