Tip: Voetbalschoenen bij Decathlon

Met het WK in zicht, leek het me eens fijn om het te hebben over voetbalschoenen. Zelf kan ik (helemaal) niet voetballen, maar een neefje van mij voetbalt zowat elke dag, en de zoektocht naar fijne voetbalschoenen is nogal een uitdaging. Ik ken niets van voetbalschoenen, en daarom was ik zo blij dat ik bij Decathlon uitkwam. Daar kan je namelijk voetbalschoenen kopen in alle vormen en maten. Lees snel verder!

Oké, ik ben misschien een expert op het gebied van schoenen, maar voetbalschoenen is toch een onderwerp waar het voor mij wat moeilijker wordt. Ik kan perfect zeggen welke schoenen ik mooi vind, maar er zijn ook andere dingen die minstens even belangrijk zijn bij het kiezen van de juiste voetbalschoenen.

Zo moet je bij het kiezen van de perfecte voetbalschoenen niet enkel rekening houden met de vorm van je voet, maar ook met de vraag op welke ondergrond je speelt. Schoenen voor zaalvoetbal zijn namelijk heel anders van onderkant dan voetbalschoenen voor op gras. En wist je dat er zelfs verschil bestaat in de hardheid van de ondergrond? Ook dat is iets dat je in rekening moet nemen in je zoektocht.

FG staat voor Firm Ground, AG voor Artificial Grass, SG staat voor Soft Ground, TF staat voor Turf en IC voor Indoor Courts. Ik had er geen idee van, voor mij waren voetbalschoenen gewoon “voetbalschoenen”.

voetbalschoenen

Ook het gewicht van de schoenen speelt mee, want hoe lichter je schoenen zijn, hoe sneller je kan lopen. Logisch, toch? Je hebt voetbalschoenen die van leer zijn gemaakt, maar ook synthetische voetbalschoenen – die zijn wat lichter en ook duurzamer – en zelfs geweven schoenen. Die laatste zijn sok-achtige schoenen die zowel comfortabel zijn als je prestaties ondersteunen.

Wist je trouwens dat voetbal in de 19e eeuw populair werd, en dat de eerste voetbalschoenen heel zwaar waren, met een stalen tip en enkelverstevigers? Ze hadden wel al metalen noppen aan de onderkant, die de spelers voorzagen van extra grip op het veld. Later kwam dan de eerste leren voetbalschoen, die zo’n 500 gram woog als hij nat was. Pas na de tweede wereldoorlog werd er serieus nagedacht over het design en het concept van de voetbalschoen. Het design werd nu verbeterd om een betere controle te hebben, en was minder gefocust op het beschermen van de voet.

Goed nieuws voor degenen die niet weten waar ze moeten beginnen: op de website van Decathlon vind je een volledige pagina met informatie die je helpt bij het kiezen van je voetbalschoenen. In hun assortiment zit voor elk wat wils: verschillende merken, verschillende vormen en maten, bij Decathlon kan je voetbalschoenen kopen die perfect zijn voor jou. De voetbalschoenen van Kipsta, bijvoorbeeld, zijn van hele goede kwaliteit, maar ze zijn ook betaalbaar. Zo hoef je geen immense investeringen te doen om goed te presteren op het veld. Ben je een beginner of een echte gevorderde voetballers? Neem zeker eens een kijkje bij Decathlon.

Heb jij nog tips bij het kiezen van de juiste voetbalschoenen?

Dit is een gesponsord artikel. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

2 Comments

 • Elke schreef:

  Hey Silke
  Ik snap dat je gesponsorde content schrijft, want deze blog zijn je inkomsten. Maar ik snap niet waarom je een artikel schrijft over voetbalschoenen als je zelf al zegt dat je totaal niks hebt met voetbal. Kan je dan niet aan decathlon vragen of je iets mag schrijven over sportuitrusting voor een sport die je wel interesseert? Dan trekt dat ook je lezers aan omdat het wel gesponsord is maar toch bij je past. Dit lijkt echt alsof je opeens random reclame krijgt die niks te maken heeft met Silkeblogs.
  x

  • Silke schreef:

   Hey Elke, ik begrijp wat je zegt, maar de reden waarom ik hierover schrijf is omdat ik een neefje heb dat heel erg bezig is met voetballen. Voor zijn communie wilde hij voetbalschoenen, en het was moeilijk om de juiste te vinden. Zeker als je – zoals ik – niets van voetbal kent. Daarom vond ik het fijn om met Decathlon samen te werken. Ik denk dat dit artikel mensen die zoals ik geen idee hebben waar ze moeten starten best een eindje op wegkan helpen!

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.