4 Tips voor een vegetarische barbecue!

Het barbecue-seizoen komt eraan, en ik kijk er zo naar uit om nog eens met mijn familie te barbecueën. De geur van het vuur van de barbecue, het lekkere eten, de mensen om mij heen… Een avond barbecueën is voor mij hét toppunt van de zomer. Jammer genoeg staat barbecue voor veel mensen nog steeds gelijk aan veel vlees, maar je kan zo gemakkelijk een heerlijke vegetarische barbecue organiseren. Vandaag deel ik je mijn tips voor een geslaagde vegetarische barbecue!

1. Gebruik geen vleesvervangers

Voorgemaakte vegetarische burgers, groenteburgers of balletjes die je in de supermarkt kan kopen zijn heel lekker, maar het nadeel is dat ze op de barbecue nogal snel uitdrogen. Je kan wel iets kiezen dat gemaakt is van tofu of tempeh, die zijn ideaal voor op de barbecue.

2. Bestel je menu online

Wist je dat je heel simpel je barbecuemenu online kan bestellen? Op Barbecue.nl vind je heel wat ingrediënten voor je bbq, en ook allemaal verschillende bbq recepten! Als je dus geen inspiratie hebt, kan je gewoon online je menu bestellen, en dan hoef je het enkel uit te pakken en op de barbecue te leggen! Bij het zien van al dat lekkers begin ik al te watertanden. Dit is echt ideaal voor mensen die – net als ik – nooit kunnen kiezen wat ze eten, of voor mensen die liever geen tijd verliezen door naar de winkel te gaan.

3. Zorg voor variatie en bijgerechtjes

Zelf ga ik meestal naar de barbecue voor de “extraatjes”: lekkere pastasalades, brood met olie en look, ik kan er niet genoeg van krijgen! Daarom zorg ik er zelf ook altijd voor dat er zo veel mogelijk verschillende dingen te eten zijn. Als ik dan gasten uitnodig, loop ik niet het risico dat ze niets lusten: er is altijd wel iets bij dat je lust! Verder kan je ook zelf marinades en sauzen maken, die je barbecue naar the next level brengen.

4. Waarom geen fruit?

Gegrild fruit is lekker, echt waar! Het is misschien een beetje contra-intuïtief om fruit op de barbecue te leggen, maar geloof mij: je zal er geen spijt van hebben. Maak een spies met appel, banaan, mango en ananas. Een extra tip: borstel wat honing over het fruit voor een gekarameliseerd laagje. Yummie!

Hou jij ook zo van BBQ?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

3 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.