The Ritual of Namasté Calming Sensitive

Als ik Rituals hoor, krijg ik altijd een beetje een gevoel van enthousiasme. Wie is geen fan van de Aziatische geuren en verwenproducten van de winkel? Volgens Rituals zijn het de kleine alledaagse routines net die momenten waarbij je een stapje terug moet doen en moet genieten van het moment. Ik ben het er helemaal mee eens, want hun winkels zijn echt een sensatie. Wist jij dat Rituals ook gezichtsverzorging heeft? Ik probeer vandaag The Ritual of Namasté Calming Sensitive uit! 

The Ritual of Namasté is een lijn met natuurlijke gezichtsverzorging, vol ingrediënten die verantwoorde wijze zijn verkregen. Ik probeerde de Sensitive Calm Dag- en Nachtcrème, en de Purifying Charcoal Wonder Mask. De Sensitive Calm lijn is speciaal voor de gevoelige huid, want hij werkt kalmerend en brengt je huid in balans met natuurlijke ingrediënten zoals witte waterlelie en heilige lotus.

Ik zou graag even beginnen met te benadrukken dat de verpakkingen prachtig zijn, echt niet normaal. Al van het moment dat ik ze voor het eerst in de winkel zag liggen was ik verliefd.

The Ritual of Namasté Calming Sensitive

De The Ritual of Namasté Calming Sensitive Day Cream hydrateert, kalmeert en beschermt je huid, en dat alles uiteraard zonder parfum! Hij zou uitstekend werken tegen rode plekjes, iets waar gevoelige huidjes vaak last van hebben.

De ingrediëntenlijst baarde me aanvankelijk een beetje zorgen, omdat hij nogal lang is, maar nadat ik alle ingrediënten apart had bekeken waren die zorgen verdwenen. Alle ingrediënten zijn veilig voor de huid, en ze zijn stuk voor stuk voedend en hydraterend.

Ook de The Ritual of Namasté Calming Sensitive Night Cream is een pareltje, aan de ingrediëntenlijst te zien. De nachtcrème herstelt, revitaliseert en hydrateert de huid intensief doorheen de hele nacht.

De nachtcrème verschilt qua consistentie een beetje met de dagcrème: waar de dagcrème relatief licht is en snel intrekt, laat de nachtcrème een beetje een residu achter. Ik vind dat eerder positief dan negatief, want op die manier kan de nachtcrème ’s nachts goed zijn werk doen.

Als je dag- of nachtcrème op is, hoef je geen volledige nieuwe pot te kopen. Rituals verkoopt namelijk ook refills van de dag- en de nachtcrème. Dat is beter voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Je kan het kommetje gewoon uit de prachtige pot klikken, en de refill erin klikken. Als dat geen goed idee is!

En dan nu The Wonder Mask, een masker dat je huid intens reinigt met zuiverende Ghassoul poeder, pure Kaoline, reinige zwarte modder en bamboe-houtskoolpoeder dat bekend staat om zijn anti-bacteriële eigenschappen.

In de pot van het masker zit een grijs, fijn poeder. Het is de bedoeling dat je het poeder vermengt met water om een zachte mousse te krijgen. Bij het masker krijg je een kwast om het masker mee aan te brengen, en ook een kommetje om het masker in te “bereiden”.

Als je het poeder mengt met een paar druppels water krijg je inderdaad iets dat op zwarte mousse lijkt. Het is een masker dat moet opdrogen, dus je moet het zo’n twintig minuten laten zitten.

Links zie je hoe het masker eruit ziet toen ik het net had aangebracht, en rechts is het bijna helemaal opgedroogd.

Het masker reinigt diep en intens, en mijn huid ziet er helder uit na het afspoelen. Ik moet toegeven dat mijn huid een heel klein beetje trekkerig aanvoelde nadien, maar met een klein beetje dagcrème is dat gevoel meteen weg.

Ik vind het The Ritual of Namasté Calming Sensitive Purifying Charcoal Wonder Mask een heel fijn masker. Het reinigt mijn huid en wat ik er ook heel fijn aan is: je doet héél lang met een pot. Je hebt maar een klein beetje van het poeder nodig om de hoeveelheid masker te maken om je hele gezicht mee te behandelen.

Conclusie

Rituals, ik was al verliefd op je winkel, maar nu ben ik ook overtuigd van de nieuwe skincare producten. Zowel de The Ritual of Namasté Calming Sensitive Day Cream als de Night Cream zijn heel geschikt voor de gevoelige huid, en de verpakkingen zijn kleine kunstwerkjes die zullen stralen in je badkamer! Het Purifying Charcoal Wonder Mask reinigt mijn huid diep, en mijn huid voelt zacht en ziet er stralend uit. Ja, ze zijn goedgekeurd!

The Ritual of Namasté Calming Sensitive

Heb jij The Ritual of Namasté Calming Sensitive al geprobeerd? Is het iets voor jou? 

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

2 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.