Cîme: natuurlijke, Belgische huidverzorging, geïnspireerd door de Himalaya

Stel je voor: twee Belgen trekken naar de Himalaya, en komen terug met een geniaal idee voor een lijn met natuurlijke huidverzorging. Dat is het verhaal achter Cîme, een Belgisch merk dat biologische, natuurlijke huidverzorging maakt. In de Himalaya groeien planten heel hoog in zuivere lucht, waardoor hun bestanddelen heel krachtig zijn. Ik probeerde een aantal van hun producten uit, en vertel je vandaag wat ik ervan vind.

De producten van Cîme hebben het Ecocert label, en kozen hun ingrediënten heel zorgvuldig uit zodat hun producten volledig natuurlijk en biologisch zijn. Cîme zegt zelf:

Wij zijn ervan overtuigd dat geen enkele synthetische formule op kan tegen de kracht van de natuur

Je hoeft je dus geen zorgen te maken over ingrediënten als parabenen, synthetische parfums of siliconen, want die schoof Cîme allemaal aan de kant. In plaats daarvan kozen ze voor zuivere en doeltreffende ingrediënten, die uitvoerig werden getest. Hun assortiment bevat veel multitasking producten, die je voor heel veel doeleinden kan gebruiken, want volgens Cîme hoeft huidverzorging niet ingewikkeld te zijn!

Ik probeer drie producten uit hun assortiment uit:

l’Huile by Cîme

Het eerste item dat ik test is meteen al een heel erg multifunctioneel product. Deze droge olie kan je gebruiken voor je lichaam, je nagels en je haar. De olie is heerlijk licht, waardoor hij niet vet aanvoelt, en hydrateert en verzacht zonder te verzwaren. Het is een mengeling van zes biologische oliën:

  • Wilde rozenolie
  • Duindoornolie
  • Sesamolie
  • Abrikozenpitolie
  • Dhatelo-olie
  • wortelextract

Het eerste dat ik opmerk van de olie is dat hij heerlijk ruikt, zelfs zonder synthetische parfums. Verder kan ik zeker bevestigen dat de olie licht genoeg is om geen residu achter te laten, en het flesje vind ik ook heel mooi. Een aanrader!

Opnieuw een heel multifunctioneel product, want deze Himalaya Balsem kan je gebruiken voor zowat alles. Heb je een geïrriteerde huid? Kloven? Schrammen, insectenbeten of blauwe plekken? Je kan de balsem voor elk probleem inzetten, zelfs om je ademhaling te verbeteren. Ook deze balsem bevat allemaal natuurlijke ingrediënten zoals zeven essentiële oliën en chiuri boter uit de Himalaya.

De balsem is heel rijk, en vrij stroef. Hij ruikt erg kruidig, en tegelijkertijd heel fris. Dit is een ideaal product om mee op reis te nemen!

Het laatste product is Recette de Pureté, en dat is een reinigingsolie die je make-up verwijdert en de huid reinigt. In contact met water transformeert de olie in en melk, en hij zou zelfs waterproof make-up verwijderen.

Ik kan opnieuw de werkzaamheid van dit product bevestigen. De olie haalt mijn make-up probleemloos weg, en reinigt mijn huid zonder haar uit te drogen. Bij deze olie heb ik wel het gevoel dat hij wat residu achterlaat, omdat hij zo rijk is, dus ik gebruik hem liever ’s avonds dan ’s ochtends. Mijn huid voelt echt heel schoon aan, maar ook gevoed.

Conclusie

Ik ben honderd procent fan van Cîme, om een aantal redenen: het is een Belgisch merk, de producten zijn honderd procent natuurlijk en grotendeels biologisch, ze hebben veel multifuncionele producten, én hun producten werken ook echt goed. De geuren zijn heerlijk, en ruiken natuurlijk, fris en kruidig. Mijn favoriet is de droge olie: je kan er je héle lichaam mee verzorgen, en hij is heel gemakkelijk in gebruik.

De producten van Cîme zijn online verkrijgbaar, maar ook in de fysieke winkel. Gebruik de store locator om een winkel in jouw buurt te vinden.

Had jij al van het merk Cîme gehoord?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

2 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.