2 x Nieuwe primers

Primers. Sommige mensen denken dan aan de laag verf die je aanbrengt voor je je muren gaat schilderen, en sommige mensen zweren erbij om elke dag een laagje primer aan te brengen onder hun make-up. Ik hoor bij de tweede categorie. Het is zelfs zo erg dat toen mijn papa mijn muren ging schilderen en over primer bezig was, ik echt even moest nadenken waarom hij nu over mijn make-up begon. Oeps. Vandaag bespreek ik twee primers die ik onlangs kreeg bij een event van Ici Paris Xl. Ik bespreek de verschillen, en ik vertel je wat ik van allebei de primers vind. 

De twee primers die je hierboven ziet zijn verkrijgbaar bij Ici Paris XL. Links zie je de Filorga Time-Flash primer, en rechts de primer van DHCVelvet Skin Coat. Ze zien er allebei heel veelbelovend uit. DHC ken ik al van hun oliereiniger, waar ik hele grote fan van was, en ik heb ook al eens iets van Filorga uitgeprobeerd. Je kan dus wel stellen dat het twee merken zijn waar ik wel enthousiast over ben, dus wilde ik deze primers graag uitproberen. Ik was wel eens benieuwd: welke verschillen zijn er? En welke vind ik het fijnst?

Laten we beginnen met te bekijken wat ze beloven en hun prijs te vergelijken.

Filorga Time-Flash

Filorga zegt zelf over de primer dat hij zowel je huid verzorgt als de perfecte basis is voor je make-up. Hij bevat de typische Filorga anti-aging elementen, maar zorgt ook voor een blurred effect op je huid, direct en blijvend. Voor 30ml betaal je €39,90, dat is best stevig voor een primer, maar hey: als hij ook tegen huidveroudering werkt heb ik het er wel voor over.

DHC Velvet Skin Coat

Deze primer maakt de huid ook glad, en zorgt voor een gematteerd effect. Hij maakt vergrote poriën minder zichtbaar, en zorgt ervoor dat je make-up mooier aanbrengt. Deze primer is iets goedkoper, maar bevat ook minder: voor 15ml betaal je €27,00. Uiteindelijk ben je dus goedkoper uit als je voor de andere primer kiest, maar het is nog maar de vraag hoeveel je van elke primer nodig hebt.

Hierboven zie je links de Filorga primer, en rechts die van DHC. Ik zie meteen dat de Filorga Time-Flash wat meer glanst dan de primer van DHC. De Velvet Skin Coat maakt mijn huid meteen heel erg mat, en dat vind ik wel fijn, omdat ik een vrij vette huid heb die wel eens gaat glanzen.

Uitgesmeerd is de Filorga Time-Flash wat rijker en minder transparant. Dat komt omdat hij ook verzorgende ingrediënten bevat, maar eens je hem helemaal hebt uitgesmeerd wordt hij wel helemaal transparant. De primer van DHC is nog steeds de meest matte van de twee.

Op mijn gezicht is het effect van de primer moeilijk vast te leggen op foto, maar ik doe mijn best om het verschil zo duidelijk mogelijk te beschrijven. De Filorga Time-Flash is een beetje gladder op mijn huid, en maakt mijn huid wel glad en smooth, maar heeft geen matterend effect. Hij zorgt wel voor een perfecte barrière tussen mijn zonnecrème en mijn foundation, waardoor die laatste niet gaat oxideren. Ook de DHC Velvet Skin Coat is een goede barrière, en voegt als extra element toe dat hij mijn huid mat maakt én houdt.

Waarom je de Filorga Time-Flash moet kiezen

  • Goedkoper
  • Werkt ook anti-aging

Waarom je voor de DHC Velvet Skin Coat moet gaan

  • Matteert de huid

Conclusie

Het zijn allebei goede en fijne primers, die voor een barrière zorgen tussen zonnecrème en foundation zodat je geen last hebt van oxidatie. Ik zou concluderen dat mensen met een vette of gecombineerde huid beter af zijn met de DHC Velvet Skin Coat, omdat die je huid ook matteert, en dat mensen die een droge of een rijpere huid hebben best kiezen voor de Filorga Time-Flash, omdat die anti-agingingrediënten bevat.

De producten van Filorga en DHC zijn allebei verkrijgbaar bij Ici Paris XL.

Gebruik jij altijd een primer?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

4 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.