Bourjois Satin & Métal Edition

Bourjois is een van mijn absolute favorieten als het op budget beauty aankomt. Hun producten zijn altijd fijn, en de verpakkingen zijn superschattig. Toen ik met Bourjois naar Parijs ging, ontdekte ik zoveel moois, en tussen al die ontdekkingen zaten de nieuwe oogschaduws: Satin Edition en Métal Edition. Het zijn vloeibare oogschaduws die gemakkelijk aan te brengen zijn, en heel goed blijven zitten. Vandaag toon ik je alle kleuren van de Bourjois Satin en Métal Edition. Benieuwd?

Dit zijn de acht tinten die Bourjois uitbracht. Links zie je zes Satin Edition tinten, en rechts de twee tinten van de Métal Edition. De lijn heeft een perfecte mix tussen warm en koel, en gaan van subtiel naar donker en intens. Ze hebben allemaal een glanzende finish en zijn extreem langhoudend.

De Bourjois Satin & Métal Edition tinten hebben best een stevig pigment, en de kleuren zien er op de swatch alvast heel mooi uit. Ik voel me vooral aangetrokken tot de warme tinten, maar de koele tinten zien er eigenlijk ook fijn uit.

1 Beige-Seller

Ik begin met de lichtste. Beige-Seller is een heel subtiel tintje, dat bijna dezelfde kleur heeft als mijn huid en dus een nude effect geeft. Wat hij wel goed doet is glans toevoegen. Het lijkt wel alsof mijn ooglid van nature zo glanst!

2 Oh de Roses!

Oh de Roses! is een iets meer zichtbare tint, die een roségouden gloed over mijn ooglid achterlaat.

3 Mauve Your Body

Deze mauve tint is echt prachtig. Hij geeft mijn oog diepte, en de kleur past heel goed bij mijn ogen en huidskleur. Misschien wel mijn favoriet. Het is een natuurlijk effect, maar toch zien mijn ogen er groter uit!

4 Abracada’Brown

Deze bruine tint is al iets opvallender, al smelt de kleur wel mooi samen met mijn ooglid. Ik heb één laagje aangebracht en zo krijg je een zacht kleurtje op je ogen.

4 Lala’Vande

Nu zitten we bij de donkere tinten. Lala’Vande is een oogschaduw waarmee je in één beweging een zachte smokey eye maakt.

6 Drive Me Grey-Zy

Deze tint is de donkerste die ertussen zit, en is ook heel fijn om een zwaardere ooglook mee te maken. Hij is ook perfect als basis voor een smokey eye!

7 Or du Commun

De gouden tint uit de lijn geeft een mooi gouden effect, maar door de shimmers en het metallic effect wordt hij gemakkelijk een beetje vlekkerig.

8 Iron Woman

Voor een silverfoil look heb je Iron Woman nodig. Hij is zilver en metallic, en door dat laatste is hij iets moeilijker om aan te brengen.

Pluspunten

  • Budgetproof
  • Gemakkelijk en snel aan te brengen
  • Zacht en natuurlijk effect
  • Ze blijven extrééééém goed zitten

Minpunten

  • De metallic tinten zijn moeilijker aan te brengen

Conclusie

Ik vind de Bourjois Satin & Métal Edition echt heel fijn. Om eerlijk te zijn had ik niet verwacht dat ik ze zo goed zou vinden, maar ze creasen niet (als je ze goed laat opdrogen) en ze blijven echt héél goed zitten. Mijn favoriet is Mauve Your Body, die draag ik regelmatig overdag. Het is een oogschaduw die gemakkelijk aan te brengen is, en die een zacht effect geeft, terwijl mijn ogen toch diepte krijgen. De metallic tinten vind ik dan nét wat minder, maar ik denk dat ze wel heel mooi zijn als top coat over een ooglook.

De Bourjois Satin & Métal Edition tinten zijn verkrijgbaar bij de drogist en online.

Welk tintje vind jij het mooist?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

3 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.