3 x Visum aanvragen: Canada, Australië en Rusland

Voordat ik wist dat ik naar China zou gaan, dacht ik dat je een visum gewoon aan de balie kon kopen in elke luchthaven. Fout, dus, want al heb je niet voor elk land een visum nodig, soms wordt het gewoon een beetje ingewikkeld. Vorige keer vertelde ik je al hoe je een visum voor China kan aanvragen, en vandaag zet ik nog drie landen op een rijtje: Canada, Australië en Rusland. Vertrek jij binnenkort op reis naar een van deze landen? Dan is dit dé manier hoe je het gemakkelijkst je visum aanvraagt. 

Visum voor Canada

Een visum voor Canada aanvragen is heel simpel. Je hoeft eigenlijk enkel een formulier in te vullen, en dat kan helemaal online. Binnen de vijf minuten is dat formulier ingevuld en je visum wordt binnen de 72 uur geleverd, maar vaak krijg je het zelfs meteen. Een visum voor Canada is een eTA, een electronic travel authorization, en dat maakt het zo gemakkelijk: alles gaat gewoon digitaal en daardoor wordt het aanvragen gemakkelijk, snel en goedkoop: voor een Canadees visum betaal je €19,95.

Visum voor Australië

Ga je naar Australië? Lucky you! Ook als je naar Australië gaat hoef je je weinig zorgen te maken over je visum. Opnieuw hoef je enkel een kort formulier in te vullen, en krijg je al heel snel je visum opgestuurd. Een visum voor Australië is nog goedkoper dan dat voor Canada: je bent slechts €14,95 kwijt.

Visum voor Rusland

Als je naar Rusland vertrekt, wordt het al iets ingewikkelder. Maar geen paniek: als je weet wat je nodig hebt, komt het helemaal goed. Begin alvast met de volgende zaken te verzamelen:

  • Een pasfoto
  • Je paspoort, dat nog minimaal 9 maanden geldig is na het vervallen van je visum, en dat nog twee lege pagina’s (naast elkaar) heeft
  • Een officiële uitnodiging of visa support letter
    • Probeer aan je hotel in Rusland een uitnodiging te krijgen, of bestel online een visa support letter
  • Een verklaring van de verzekering (je moet verzekerd zijn tijdens de reis)
  • Je visumaanvraagformulier

Online kan je het formulier gemakkelijk en snel invullen, maar voor een visum voor Rusland betaal je al wat meer: € 94,95 is best een bedrag om gewoon het land in te kunnen. Maar, hey: je krijgt er een unieke reiservaring voor terug!

Klik trouwens op de titels om je visum online aan te vragen!

Ben jij al naar een van deze landen geweest?

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.