Urban Decay Backtalk & Vice Lipsticks

Mijn guilty pleasure is tegenwoordig om de drama tussen sterren te volgen, haha. Heel belachelijk, I know, maar zo verslavend! En geloof mij: er is héél veel drama! Volgens mij zijn de ontwerpers van Urban Decay ook verslaafd aan die drama, want ik denk dat hun nieuwe palette Backtalk erop geïnspireerd is. Met namen als ShadeAttitude en WTF is dit echt het perfecte palette voor diva’s. Het is een palette met oogschaduw, blushes en highlighters, en het is prachtig! Vandaag lees je dus alles over het Urban Decay Backtalk palette, en als bonus swatch ik ook nog vier VICE lipsticks

Ik moet je niet meer voorstellen aan Urban Decay, het merk met de meest prachtige verpakkingen, originele namen en producten van de hoogste kwaliteit. Hun producten zijn geliefd over de hele wereld, en ook ik ben fan. Onlangs probeerde ik al de Beached collectie uit, en die vond ik om voor te smelten!

Het Backtalk Eye & Face Palette ziet er alvast prachtig uit, en er komt veel marsala in voor (de kleur van het jaar 2015, en een van mijn favoriete tinten). Om de look compleet te maken, probeer ik vandaag ook vier tinten van de VICE lipsticks. 

Het palette is van vorm alvast heel origineel: het bestaan uit drie laagjes waardoor de spiegel een soort wand wordt tussen de blushes en de oogschaduws. Het spiegeltje kan je ook uit het palette nemen, handig!

Ik begin met de Cheek kant, die twee blushes bevat, en twee highlighters. Ze bevatten best veel product, hier kan je wel een tijdje mee doen. Ze zien er alvast heel mooi uit, maar ik moet ze uiteraard eerst swatchen!

Cheap Shot is een koele blush met een fijne, subtiele shimmer. Double Take is echt die typische marsala kleur waar ik het over had, en is volledig mat. Low Key lijkt een blush, maar hij is eerder een highlighter met een warme ondertoon, en Party Foul is een wat koelere highlighter.

De blushes zijn mooi en goed gepigmenteerd, en ze smelten mooi samen met mijn huid. Ik merk wel dat ze heel poederig zijn, dus je moet voorzichtig zijn met je kwast om de blushes op te pikken, anders hangt heel je badkamer onder het roze poeder (dat gebeurde dus bij mij).

De twee highlighters zijn ook erg mooi. De shimmers zijn ultrafijn, waardoor je een glanzend effect krijgt. Ik vind ze niet héél opvallend, maar ook niet te subtiel. Perfect ertussenin.

Dan draai ik het palette om en zie ik acht keimooie tinten. Ze zijn allemaal naar de rode kant, en wauw: dat vind ik mooooooi. De namen vind ik bij Urban Decay altijd heel goed gevonden, en als je de namen van deze tinten leest, begrijp je meteen waar dit palette voor staat.

De kwaliteit van de tinten is heel goed. Ze hebben prima pigment, en ze blijven ook goed zitten. Wat mensen soms vergeten is dat poeders behalve pigment ook toevoegingen bevatten die ze langhoudend maken, dus het is niet enkel het pigment dat telt! Fun fact.

De tinten zijn eigenlijk vrij nude, maar toch een beetje gewaagd door de roze invloeden.

Op de foto hierboven draag ik de blush Cheap Shot en de highlighter Low Key, en heb ik mijn ogen een beetje aangezet met de tint Backtalk.

De eerste blush is heel mooi, en de highlighter ook wel, al is hij vrij low keyBacktalk is een superleuke tint om snel aan te brengen voor een beetje diepte en kleur.

Hierboven heb ik een wat intensere oogmake-up look gemaakt met bijna alle tinten uit het palette. De oogschaduws zijn gemakkelijk om mee te werken, en zijn ook goed gepigmenteerd op mijn oogleden.

Op deze foto draag ik de blush Double Take en de highlighter Party Foul eroverheen. Ze zijn allebei heel mooi, en doordat ze neutraal zijn passen ze bij vrijwel alle huidskleuren. Ook mijn ooglook is gemaakt met het Backtalk palette.

De VICE lipsticks zijn ondertussen ook al wel bekend, volgens mij. Ik heb er al een paar in mijn collectie, en ik vind ze vaak heel fijn. Ze hebben heel veel verschillende tinten, en limited editions, waarbij ook heel veel niet-zo-alledaagse tinten.

De vier tinten die ik uitprobeer zijn En FuegoFirst SinFaith en Singe. Vier uiteenlopende tinten met verschillende finishes.

En Fuego is een donkere lipstick met een matte finish, First Sin is een lichte, warme nude tint met een semi-glanzende finish, Faith heeft een metallic finish en Singe is een donkerrode tint die ook een metallic finish heeft.

Op de swatches zien de lipsticks er goed uit. Ik vind het verschil tussen de finishes wat moeilijk om te zien, maar dat kan op de lippen anders zijn. Het pigment zit alvast goed, en ze glijden gemakkelijk over mijn huid.

En Fuego is heel donker, maar zo mooi. Het is een soort bruin, maar dan heel koel met een paarse ondertoon, en het pigment is zot!

Ik vind het contrast tussen mijn lichte huid en de donkere lipstick eigenlijk wel mooi, wat vind jij?

First Sin dekt iets minder goed, maar dat komt ook omdat hij heel romig is. De kleur is nude, maar wel vrij warm, een beetje perzikachtig.

First Sin is een mooie nude lipstick, die nét niet te licht is voor mij. Dankzij de wat warmere ondertoon kom ik er wel mee weg. Deze lipstick zit echt superaangenaam op mijn lippen, het lijkt wel een balsem.

Op mijn lippen zie je het metallic effect van Faith een stuk beter. Het is een bronzen tint die extra hard glanst door de metallic finish.

Ik ben niet heel erg fan van metallic lipsticks, maar nu en dan vind ik het nog wel iets hebben. Vooral de kleur van Faith vind ik mooi.

Singe ziet er op mijn lippen een stuk rozer uit, en het metallic effect maakt de lipstick heel speels.

Ik had niet verwacht dat hij zo mooi zou zijn, maar ik ben overtuigd!

Conclusie

Urban Decay maakt mij eigenlijk altijd wel blij. Het Backtalk palette is een heel mooi palette, dat ideaal is om mee te nemen op reis omdat het zowel oog- als wangmake-up bevat, en het spiegeltje dat je eruit kan nemen maakt het extra handig. De tinten zijn goed gepigmenteerd, en de kleuren passen heel goed bij mij.

De VICE lipsticks kende ik al, maar ook de tinten die ik vandaag probeerde zijn goedgekeurd. Ik weet niet of het echt tinten zijn die ik vaak ga dragen, omdat het iets specialere kleuren zijn, maar anderzijds vind ik dat weer hun kracht. Urban Decay doet altijd iets dat een beetje out-of-the-box is.

Welke tint vind jij het mooist?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

1 Comment

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.