Huawei P20 Lite vs. OnePlus 5

Vandaag stel ik me de vraag: moet ik veranderen van smartphone? Ik ben nog steeds heel tevreden met de mijne, maar het is toch altijd goed om op de hoogte te blijven van wat er nieuw is in de wereld van de technologie. Ik hoorde veel goeds over de Huawei P20 Lite, dus ik besloot om hem eens op te zoeken. Vandaag vergelijk ik de Huawei P20 Lite met mijn eigen OnePlus 5. Moet ik overstappen op Huawei? Je leest het hier!

Laten we beginnen met mijn eigen vertrouwde OnePlus5. Ik ben heel blij met mijn smartphone, hij doet alles prima. Hij heeft vooral een hele goede camera, en dat is voor mij – en mijn blog – heel belangrijk.

Algemeen

De OnePlus 5 is helemaal van aluminium, behalve het scherm – dat is van glas – en is vrij licht (153g). Hij heeft 128GB geheugen en 8GB werkgeheugen.

Zijn scherm heeft een resolutie van 1080 x 1920 pixels, met een 16:9 ratio.

De OnePlus 5 kost ongeveer € 500.

Camera

De OnePlus 5 heeft een dual camera. De ene camera heeft 16MP, f/1.7, 24mm, en de andere 20MP, f/2.6, 36mm. Hij kan HDR foto’s maken, en gezichten herkennen. Dat laatste is heel gemakkelijk, want zo kan je instellen dat hij een foto maakt als je glimlacht, en heb je geen timer meer nodig. De “selfiecamera” heeft 16MP, f/2.0, 20mm.

Features

Dit zijn een paar coole dingen die de OnePlus 5 kan: je kan hem unlocken met je vingerafdruk, en heeft hij gezichtsherkenning, en je kan zelfs instellen dat je thuis je ontgrendelcode niet hoeft in te geven. Aan de zijkant heeft hij een schuifknop waarmee je gemakkelijk je gsm op trillen of stil zet. Ook heel fijn: hij laadt ontzettend snel op. Na een halfuurtje is hij al 100% opgeladen. Je kan trouwens ook lees-modus inschakelen, waarbij blauw licht wordt gefilterd.

Dit is de Huawei P20 Lite. Ik heb zelf weinig ervaring met het merk, en ik heb er al veel verschillende meningen over gehoord. Ik zet het even allemaal op een rijtje!

Algemeen

De Huawei P20 Lite heeft een glazen scherm, een aluminium kader en een plastic achterkant. Hij weegt net wat minder dan de OnePlus 5: 145g in totaal. Hij heeft 32 of 64 GB geheugen en 4GB werkgeheugen.

Zijn scherm heeft een resolutie van 1080 x 2280 pixels, met een 19:9 ratio. Hij is dus wat langer dan het scherm van de OnePlus 5.

De Huawei P20 Lite is een stuk goedkoper dan de OnePlus. Zijn prijs is rond de € 350.

Camera

Ook de Huawei P20 Lite heeft een dual camera. De ene camera heeft 16MP, f/2.2, en de andere 2MP. Hij kan HDR foto’s maken, en gezichten herkennen. De “selfiecamera” heeft 16MP, f/2.0. De camera’s zijn dus vrij vergelijkbaar, alleen de tweede camera van de Huawei is een stuk minder goed dan die van de OnePlus.

Features

Ook de Huawei P20 Lite kan je ontgrendelen met je vingerafdruk, en hij laadt ook snel op. Hij heeft geen dash charge, zoals de OnePlus, maar hij laadt wel snel op. En het allerleukste: hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren!

Conclusie

Ik had niet verwacht dat de Huawei P20 Lite zo goed zou zijn, zeker omdat de prijs best wat verschilt. Je kan de Huawei P20 Lite bestellen voor €319 via mobiel.nl.

Waarom de OnePlus 5?

  • Dual camera met twee supergoede camera’s
  • Veel werkgeheugen (dubbel zoveel als de Huawei)
  • Dash Charge

Waarom de Huawei P20 Lite?

  • Goedkoper
  • Verkrijgbaar in verschillende kleuren
  • Vergelijkbare specs
  • Scherm is groter

Welke smartphone heb jij?


P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

2 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.