Wat houdt mijn werk als fulltime blogger eigenlijk in?

Ik krijg heel heel heel vaak de vraag wat ik nu eigenlijk zoal doe op een gewone werkdag. Ik heb het gevoel dat veel mensen denken dat er in mijn leven niet zoiets bestaat als een “gewone werkdag”, maar niets is minder waar. En om meteen even dat andere vooroordeel de wereld uit te helpen: ik werk écht wel fulltime. Vandaag vertel ik je met veel plezier waar ik mij zoal mee bezig ben als ik aan het werken ben. Ben je ook benieuwd naar hoe het leven van een fulltime blogger eruitziet? Lees dan zeker verder.

Mijn blog is mijn onderneming, en daardoor komt er heel wat meer bij kijken dan enkel foto’s maken en teksten schrijven. Dat vind ik zelf heel fijn, want zo is mijn job heel gevarieerd, en kan ik alles wat ik doe extra hard appreciëren. Ik vind zalig dat ik mijn droomjob heb gevonden, en hard kan werken aan iets dat ik zelf heb gecreëerd!

Foto’s maken

Ik besteed heel veel tijd aan het maken van foto’s. Misschien zelfs iets té veel. Ik ben zeker geen professionele fotograaf, maar ik vind het ten eerste superleuk om mooie foto’s te maken, maar ten tweede ook heel belangrijk. Foto’s kunnen je artikels en posts maken of breken, dus probeer ik er altijd iets speciaals van te maken, of het zo clean mogelijk te houden.

Ik zou schatten dat ik ongeveer twee uur per dag bezig ben aan het maken van foto’s. Daaronder versta ik het stylen en fotograferen van de producten, plekjes opzoeken om outfitfoto’s te gaan maken, en het bewerken van die foto’s. Het liefst zou ik nog langer bezig zijn met mijn foto’s, maar er zijn natuurlijk ook nog heel wat andere dingen te doen.

Producten proberen

Een van de leukere momentjes van mijn werk is wanneer ik productjes kan proberen. Mooie lipsticks, een nieuwe shampoo of de nieuwste innovatie zonnecrème, ik word zo blij van nieuwe producten! Daar neem ik ook altijd even mijn tijd voor, want ik wil wel goed kunnen zeggen wat ik van elk product vind.

Artikels schrijven

Uiteraard schrijf ik veel. Ik probeer om elke dag een artikel online te zetten, al is dat soms wat moeilijk. Dat betekent dat ik elke dag minstens één artikel moet schrijven, en als ik in het weekend niet wil schrijven, zijn dat er nog meer. Een artikel schrijven is voor mij een van de belangrijkste taken van mijn job: ik wil dat alles zo duidelijk mogelijk is, dat het artikel goed leest en dat er geen fouten in staan.

Een artikel schrijven duurt bij mij ongeveer één tot twee uur, het is een beetje afhankelijk van het onderwerp. Ik probeer echt mijn tijd te nemen voor het schrijven, dus meestal is na het schrijven van een artikel al een groot deel van mijn werkdag voorbij.

Social media

Ik heb echt een beetje een haat-liefderelatie met social media. Je kan er zo ontzettend veel tijd in stoppen, maar je moet voor jezelf grenzen stellen. Ik probeer per dag maximum een uur bezig te zijn met social media. Ik plan mijn posts graag op voorhand een beetje in, op Facebook is dat heel gemakkelijk, en op Instagram heb ik een extra account waarop ik mijn posts eerst upload zodat ik kan zien hoe mijn feed eruit gaat zien. Waar ik ook veel tijd aan spendeer is het actief zijn, een van de belangrijkste tips als je wilt groeien op Instagram!

Communicatie

Ik voel me een echte ondernemer als ik dit zeg, maar communicatie is heel belangrijk als je een eigen bedrijf hebt. Mails beantwoorden, telefoneren en netwerken, je bent er best wel lang mee bezig. Ik probeer zo bereikbaar mogelijk te zijn, en goede contacten te houden met klanten, bureau’s en uiteraard ook mijn volgers. Enkel al mijn mailbox doen duurt me elke dag minstens een halfuur, al voelt dat meestal helemaal niet zo.

Administratie

Dit is een van de mindere kanten van mijn job, al valt de hoeveelheid die ik moet doen echt wel mee: de administratie. Ik heb een boekhouder die volgens mij het meeste van het werk doet, maar ik probeer zelf wel zoveel mogelijk te doen. Facturen maken, facturen betalen en alles op orde houden, ik ben er helemaal niet goed in. Ik doe nog heel regelmatig dingen fout, maar gelukkig is tot nu toe alles wel goedgekomen. Ik moet toegeven dat ik meestal alles heel lang uitstel, en dan één keer per week even alles doorneem. De laatste tijd leg ik al het papierwerk dat ik aankrijg op een stoel naast mij, tot de stapel te groot wordt en dan ga ik alles sorteren. Niet de beste methode, haha!

Research

Als blogger of influencer probeer ik altijd op de hoogte te zijn van alles wat nieuw is. Ik ben vooral bezig met beauty, maar ook over fashion wil ik zoveel mogelijk geïnformeerd zijn. Ik probeer zoveel mogelijk persberichten door te nemen, artikels online te lezen en fashion weeks te volgen. Hoeveel tijd daarin kruipt kan ik zelf bepalen, maar ik probeer er elke dag wel even mee bezig te zijn.

Events

Tegenwoordig zijn er superveel blogger- en influencerevents. Events zijn vaak heel leuk, maar ze nemen veel tijd in beslag, zeker als ze ver weg zijn. Alle tijd die ik over heb probeer ik aan events te spenderen, want ze zijn altijd wel heel leuk: je leert nieuwe dingen kennen, komt allemaal collega-bloggers tegen en je kan een beetje netwerken.

Pakjes

Soms onderschat ik hoeveel tijd pakjes in beslag nemen. Met pakjes bedoel ik: het ordenen van dozen, het uitpakken, het organiseren van de producten (wat heb ik al gefotografeerd, wat moet ik nog uittesten, wat is klaar), het halen van pakjes in het postkantoor, en het verzenden van pakjes. Toen ik net verhuisd was, was het echt een ramp: mijn busnummer stond niet op de bel, waardoor pakjes niet geleverd konden worden en ik naar alle postkantoren en -punten over heel Antwerpen moest gaan om mijn pakjes te verzamelen. Gelukkig is dat nu opgelost, dus gaat het allemaal wat vlotter. Ik ben heel blij met alles wat ik aankrijg, maar er moet wel een systeem in zitten, anders is mijn hele appartement een chaos van pakjes!

What else…

Het leuke aan blogger zijn is dat je je job hélemaal zelf kan invullen, maar dat is natuurlijk ook net het moeilijke, want je wilt wel de juiste keuzes maken zodat je kan groeien. Ik denk dat het vooral draait om ervaring, want door te doen leer je wel wat werkt en wat niet. Ik blog nu al bijna twee jaar fulltime, en ik heb al héél veel bijgeleerd, en doe dat nog steeds.

Vind jij het ook zo leuk om te weten wat iemands job inhoudt?

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

1 Comment

 • Marie schreef:

  Hi Silke! Thank you for the detailed post 😀
  I have one more question for the “Administration” part of your post: are you registered as a company/sole proprietor for billing companies you work with or there is an agency that manages you? I myself am a newbie blogger and would like to know how it works in Belgium if you don’t mind.
  Thank you!
  xo,
  Marie

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.