De perfecte veganistische ratatouille!

Ik kan niet zo heel goed koken, maar ik vind het wel leuk. Omdat ik meestal alleen eet, vind ik het ook niet de moeite om veel tijd in mijn gerechten te stoppen, maar nu en dan heb ik gewoon echt eens zin om te koken. Onlangs ontdekte ik een gerecht dat eigenlijk best gemakkelijk is, en ook heel lekker. En nog een bonus: het ziet er best fancy uit! Vandaag vertel ik je hoe je zelf een heerlijke veganistische ratatouille kan maken. Lees snel verder! 

Het recept van vandaag is in samenwerking met Cookinglife, want van hen kreeg ik twee professionele messen om mijn keuken te verrijken en het koken nog gemakkelijker te doen verlopen. Ik kreeg twee messen uit de Arcos Manhattan lijn, en ze zijn inderdaad heel fijn. Ze zijn vlijmscherp, en ze liggen goed in de hand, wat het slicen wat gemakkelijker maakt. En even een waarschuwing: het recept van vandaag vereist véél slicen.

Wat heb je nodig?

 • 3 grote tomaten
 • Een grote courgette
 • Een ui
 • Een aubergine
 • Een pepertje
 • Olijfolie
 • Verse basilicum
 • Peper, zout, provençaalse kruiden
 • Look
 • 250ml tomatenpulp
 • Rucola

Verwarm je oven voor op 180 graden, en begin ondertussen met het slicen van de tomaten, ui, courgette en aubergine. Maak dunne schijfjes, maar maak ze zeker ook niet té dun. Versnipper de look, de peper en de basilicum.

Maak de tomatensaus door de tomatenpulp te vermengen met de look, een eetlepel olijfolie, de peper, de basilicum, het zout, de peper en de provençaalse kruiden.

Vet een ovenschaal of -kom in met olie, en giet de tomatensaus in de kom. Verdeel de saus zodat alles egaal is. En dan is het tijd om je groentjes te schikken. Je kan ze allemaal willekeurig leggen, maar voor het mooiste effect maak ik een spiraal van groentjes, en wissel ik ze af voor een perfect patroon. Het is even puzzelen, maar het resultaat ziet er super uit!

Zet je schaal in de oven en laat voor een uur bakken, je zal zien dat de tomatensaus lichtjes begint te pruttelen. Dan kan je je gerecht uit de oven halen, en voor de extra mooiheid kan je er nog een blaadje basilicum bij leggen. Ik vind het ook fijn om rucola te serveren bij de ratatouille, voor extra frisheid! Maar da’s uiteraard optioneel!

De Arcos Manhattan messen snijden door élk ingrediënt als door boter, en dat zorgt ervoor dat dit gerecht niet heel moeilijk te bereiden is, of veel tijd in beslag neemt. Het was trouwens best een uitdaging om mijn afstandsbediening voor de camera in te drukken terwijl ik mijn tomaat sneed, maar het is me gelukt!

Smakelijk! Dit is echt een gerecht dat er veel moeilijker uitziet dan het is, en waar je indruk mee kan maken. Voor één persoon is de kom wel te veel, maar ik vind het niet erg: dan eet ik er twee dagen lang van!

Eet jij graag ratatouille?

 

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.