Nature Box: natuurlijk, duurzaam, en helemaal nieuw!

Er is een nieuwkomer in de budget verzorging, en ik ken héél wat mensen die blij gaan zijn. Vandaag wil ik je voorstellen aan Nature Box, haarverzorging die natuurlijk is, ecologisch verantwoord, en die geen sulfaten, parabenen, siliconen of andere rommel bevatten. Wat maakt ze zo sterk? De koudgeperste oliën, die veel vitaminen, anti-oxidanten en gezonde vetzuren bevatten om je haar en huid te verzorgen. En ik mocht ze uitproberen! Benieuwd naar deze natuurlijke nieuwkomer?

Unbox Me, dat klinkt uitnodigend! De doos verklapte alvast een beetje wat de inhoud is.

Je wordt meteen blij van deze hoeveelheid kleur, en je ziet ook al snel welk ingrediënt de hoofdrol speelt in elke fles. En elk product bevat een koudgeperste olie die het zijn unieke kracht geeft, en die zijn eigen voordelen biedt.

Om je alvast warm te maken voor de producten: ze zijn helemaal veganistisch, ze zijn van natuurlijke oorsprong, en de flessen zijn gemaakt van 25% gerecycleerd plastic.

Ik kon niet wachten om de producten ook zelf uit te testen. Ik moet toegeven dat ik heel vaak mijn twijfels heb bij zogenaamde “natuurlijke” producten: vaak bevatten ze ingrediënten die toch verre van natuurlijk zijn, en het is nog maar de vraag of ze hun werk doen. Het is namelijk niet per se zo dat een product beter is voor je huid of haar, enkel omdat het natuurlijk is. Goede natuurlijke producten bevatten goede natuurlijke ingrediënten, dus ik bekijk alle producten kritisch, ook als ze natuurlijk zijn.

Avocado Oil Shampoo

De shampoo met avocado-olie is een shampoo die je haar voedt, en verzorgt, voor perfect gevoed haar dat niet pluizig is.

 • Geen kunstmatige kleurstoffen
 • Geen siliconen
 • Geen parabenen
 • Geen sulfaten

Koudgeperste Persea Gratissima olie of ook avocado-olie, is rijk aan vitamines, anti-oxidanten, voedingsstoffen en vanwege de verzachtende eigenschappen. De olie herstelt en hydrateert je haar en huid.

Mijn mening

De shampoo ruikt heerlijk, en ik vind het super dat hij geen sulfaten bevat. Ondanks dat laatste schuimt de shampoo best goed, niet dat dat het belangrijkste is, maar als je shampoo een beetje schuimt vind ik het toch gemakkelijker om hem goed in te masseren. De shampoo reinigt mijn haar heel goed, zonder het uit te drogen.

Apricot Oil Conditioner

Iedereen wil toch glanzende lokken, niet? Deze conditioner met abrikozen maakt je haar glad en zacht, en dat alles zonder siliconen!

 • Geen kunstmatige kleurstoffen
 • Geen siliconen
 • Geen parabenen

Koudgeperste abrikozenolie is rijk aan vitaminen, anti-oxidanten en voedingsstoffen. De olie maakt je haar zacht en doet het glanzen als nooit tevoren.

Mijn mening

De conditioner is vrij vloeibaar, en dat vind ik wel fijn, want zo maakt hij mijn haar niet te zwaar. Na het wassen voelt mijn haar zacht, en is het gemakkelijk doorkambaar. Andere conditioners bevatten grote hoeveelheden siliconen, die een film leggen op je haar, maar dat doet deze conditioner niet. In plaats daarvan geeft hij mijn punten een boost, en dat merk je.

Macadamia-oil shower gel

Macadamianoten geven je huid de zachtheid die ze verdient, en ruikt naar vanille en kokos. In een (macadamia) notendop: een cadeautje voor je huid!

 • Geen kunstmatige kleurstoffen
 • Geen parabenen

Koudgeperste macadamia-olie is een ontzettend voedende olie boordevol vitaminen, anti-oxidanten, en andere voordelen voor je huid.

Mijn mening

Een heerlijke, rijke geur in een zachte crème die lichtjes schuimt tijdens het masseren. Heel fijn!

Coconut Oil shower gel

De geur van kokos vind ik altijd een beetje moeilijk: soms vind ik dat het lekker ruikt, maar soms vind ik dat het te kunstmatig ruikt. Deze Nature Box Coconut Oil Shower Gel met koudgeperste kokosolie zou wél lekker ruiken, en verfrissend en verzorgend tegelijk zijn.

 • Geen kunstmatige kleurstoffen
 • Geen parabenen

Koudgeperste kokosolie is heel goed voor je huid, lees er alles over in dit artikel over kokosolie.

Mijn mening

Deze geur is zooooo lekker! Een echte aanrader.

Almond-oil Body Lotion

Na het douchen vind ik het fijn om mijn huid wat extra te verzorgen met een crème. De Body Lotion met Almond-Oil is een vrij lichte lotion, die ideaal is voor de gevoelige huid.

 • Geen kunstmatige kleurstoffen
 • Geen siliconen
 • Geen parabenen

Koudgeperste amandelolie geeft je haar niet enkel meer volume, maar zorgt ook goed voor je huid door haar diep te voeden.

Mijn mening

Een goede bodylotion ruikt lekker, maar subtiel, trekt snel in en voelt niet vet aan. Dat doet deze Almond Oil Body Lotion perfect, en daarom heeft hij een vast plekje in mijn badkamer gekregen!

Conclusie

Vroeger was het ontzettend moeilijk om producten te vinden die natuurlijke ingrediënten hadden, en bijvoorbeeld vrij waren van sulfaten. Je moest er ofwel heel veel geld voor neertellen, ofwel deden ze hun werk niet goed. Dat is voorgoed voorbij, want tegenwoordig kan je naar de drogist voor de producten van Nature Box. Ze zijn niet enkel natuurlijk, maar ze doen hun werk ook goed, ruiken heerlijk en hebben leuke verpakkingen. Wat mij betreft zeker een aanrader.

De producten van Nature Box zijn verkrijgbaar bij de drogist en online, en hun prijzen variëren van € 4,49 tot € 6,99. Erg budgetproof, dus!

Hou jij ook zo van natuurlijke producten?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

3 Comments

 • Aboutsbstyle schreef:

  Wat ziet dat er vrolijk uit zeg. Ik ben wel benieuwd geworden. En wat fijn datvhet kleine prijsjes heeft ook. Liefs soraya

 • Miranda schreef:

  Meerdere producten van nature box bevatten sulfaten en of siliconen. Jammer dat je dat niet extra vermeld bij je beoordeling. Nu lijkt het net of de producten helemaal geweldig zijn terwijl dat uiteindelijk nogal tegenvalt! Je moet wel kritisch zijn als je een blog schrijft wat heel veel mensen lezen.

  • Silke schreef:

   Hey Miranda,
   Mijn haar heeft siliconen écht nodig, anders kan ik het hélemaal niet uitkammen. Sommige mensen vinden dat minder fijn, en da’s oké, maar het is niet dat dat per se slecht is =)
   Persoonlijk ben ik niet op zoek naar producten die sulfaatvrij zijn, omdat ik vind dat voor mijn haar sulfaten niet problematisch zijn. Mijn blog is en blijft mijn eigen ervaring, ik kan de producten enkel testen op mijn eigen haar. Hopelijk begrijp je dat.

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.