4 x nieuw van Kiehl’s: Blue Herbal, Scented Lip Balm, Nightly Refining Micro-Peel Concentrate

Elke week komen er nieuwe innovaties uit op het gebied van huidverzorging, en dat heeft z’n goede en z’n minder goede kanten. The good: huidverzorging wordt steeds beter. The bad: soms verlies je het overzicht. Onlangs kreeg ik vier productjes van Kiehl’s opgestuurd, en als goede beautyblogger heb ik die natuurlijk geprobeerd, en vertel ik je er vandaag alles over. 

Kiehl’s is echt zo’n merk waarbij ik een dubbel gevoel heb. Soms brengen ze topproducten uit, maar soms vallen ze ook tegen. Ze pakken uit met de claim de beste natuurlijke ingrediënten te bevatten, maar vaak zitten er ook synthetische ingrediënten in de producten. Dat is op zich geen probleem, dus ik bekijk elk product apart!

De vier producten die ik uittestte zijn:

Blue Herbal

Het begon allemaal met de Blue Astringent Herbal Lotion die Kiehl’s in 1964 uitbracht. De lotion was ontzettend populair, en nu is er ook een Blemish Cleanser Treatment en een Spot Treatment.

De Blemish Cleanser Treatment is een gelreiniger die in een schuim verandert als je water toevoegt, en die je poriën diep reinigt. Als je last hebt van onzuiverheden, neem je de Spot Treatment erbij, die puistjes snel doet verdwijnen en voorkomt dat ze terugkomen.

De ingrediënten

Wat de ingrediëntenlijst betreft, ben ik niet helemaal overtuigd. De producten bevatten veel alcohol, en irriterende ingrediënten. Ik denk dat de producten de huid voornamelijk uitdrogen, en op die manier de talgproductie misschien tijdelijk wat verminderen, maar ik ben niet overtuigd op lange termijn.

De test

De Blue Herbal producten zijn heel fijn van consistentie. De cleanser is een lichte gel, die begint te schuimen als je hem inmasseert, en na gebruik voelt mijn huid wel schoon aan, maar ook wel een beetje droog. Ik heb de voorbije tijd niet echt onzuiverheden gehad, dus ik het de Spot Treatment niet zelf kunnen uittesten, maar ik kan je al wel vertellen dat hij heel licht is, en geen film over de huid legt. Op lange termijn ben ik niet echt overtuigd dat deze producten acne zouden kunnen oplossen.

Lip Balm #1 Pear

Een fijne lipbalsem kan wonderen doen, want niets is zo mooi als een set verzorgde, zachte lippen. De lipbalsem is verkrijgbaar zonder geur of met geur, en dan kan je kiezen uit peer, munt, mango en veenbes.

De ingrediënten

De lipbalsem is op basis van vaseline, dat is goed, en bevat een heel aantal toegevoegde ingrediënten die je lippen extra verzorgen. Zo bevat hij squalaan – een ingrediënt dat we vaak zien terugkomen bij Kiehl’s – en aloë vera.

De test

De lipbalsem is heerlijk, en de geur is zo fijn! Mijn lippen worden ontzettend zacht, en voelen comfortabel aan. Ja, deze is zeker goedgekeurd!

Nightly Refining Micro-Peel Concentrate

Weten jullie nog dat vroeger de Philosophy Microdelivery peel super populair was? Ik was zelf grote fan, en ik moest er meteen aan denken toen ik deze Nightly Refining Micro-Peel Concentrate zag. Het is een concentraat waarin quinoa verwerkt zit, want dat zou de celvernieuwing stimuleren.

De ingrediënten

Exfoliërende producten zijn altijd een beetje moeilijk, en ook bij dit product heb ik een paar goede ingrediënten gevonden, maar moet ik toch een paar kanttekeningen maken. Zo bevat het urea, dat heel hydraterend is, avocado-olie die je huid voedt, en ook calcium-PCA, een essentieel mineraal in de huid dat de afbraak van collageenvezels voorkomt. Maar pas op als je een gevoelige huid hebt, want citrusextracten en alcohol kunnen je huid uitdrogen en gevoeliger maken. Zorg er ook altijd voor dat je de dag nadien je huid goed beschermt tegen de zon!

De test

Ik heb het concentraat nu al een aantal keer gebruikt, en ik moet zeggen dat het mijn huid best goed heeft gedaan. Mijn huid ziet er ’s ochtends stralend en fris uit, en heeft een prachtige glow. ’s Ochtends hydrateer ik mijn huid, en gebruik ik zonnebescherming, en zo is het voor mijn huid prima!

Conclusie

Mijn favoriete product vandaag is de lippenbalsem. Echt een fijne lippenbalsem, die ook nog eens super lekker ruikt. Ook de Nightly Refining Micro-Peel Concentrate vind ik fijn, al spring ik er wel voorzichtig mee om. De Blue Herbal producten vind ik wat minder, eigenlijk vooral omdat er zoveel alcohol in zit. Ergens begrijp ik het wel, want op korte termijn kan het een oplossing bieden, maar op lange termijn heb ik er toch mijn twijfels bij.

Gebruik jij de producten van Kiehl’s?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

3 Comments

  • Kirsty schreef:

    De lippenbalsem lijkt mij ook het fijnst! Producten met veel alcohol erin moet ik niet op mijn huid smeren; daar is mijn huid te gevoelig voor dus de Blue Herbal producten kan ik beter overslaan. Fijne review trouwens!

  • Nicole schreef:

    Het concentraat lijkt me echt mega fijn! Het lijkt me echt een fijn product voor in de avond op te doen. Super fijn dat je dan met een glowy huid wakker wordt.

  • Aboutsbstyle schreef:

    Wat een twijfel bij sommige producten. Maar ik snap deze wel, want je punten zet mij aan het denken altijd. Mooi review weer. Liefs soraya

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.