Outfit: Organic Basics

Mode draait tegenwoordig heel erg om al wat nieuw is. Elk seizoen is er een nieuwe collectie, en moet je alles van het vorige seizoen weggooien. Stom, eigenlijk, want dat is verre van duurzaam. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel merken die zich daar bewust van zijn, en die een alternatief bieden. Zo ook Organic Basics, waar ik onlangs een mailtje van kreeg. Zij staan voor alles wat duurzaam is, en ik mocht dat zelf ervaren. 

Ze startten in 2015, met een missie: duurzame kleding maken. Dat betekent betere stoffen, kleding die langer meegaat, betere fabrieken, en tijdloze stukken die je jaar na jaar kan blijven dragen. In hun collectie vind je ondergoed, sokken, en basic t-shirts. Echte basics, dus.

SilverTech

Wist je dat het wassen en drogen van je kleding meetelt voor twee derde van de impact op het milieu ervan? Schokkend! De oplossing van Organic BasicsSilverTech Technology. Alle items zijn gemaakt van een speciale soort katoen die warmte-regulerend is, maar ook antibacterieel en geurloos. Dat betekent: minder wassen, en dus beter voor het milieu én jouw portemonnee.

Ik kreeg een pack opgestuurd, waar een t-shirt, een triangle bra en twee thongs uit de Cotton Line. De stof is zacht en rekbaar, en voelt heel comfy. De bh heeft geen vulling, en geen beugel, en daarom zit hij super lekker. Het zijn echte basics, en ik ben er zeker van dat ik deze items allemaal nog vaak ga dragen.

Voor meer informatie, bekijk de website van Organic Basics, en gebruik de code SILKEBLOGSXOBFR15 voor 15% korting!

Shop jij ook bewust voor duurzamere kleding?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

4 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.