Nieuw van Avène: Gezicht & Lichaam

Ik heb zelf niet echt een gevoelige huid, maar toch verkies ik meestal producten die specifiek voor de gevoelige huid zijn. Zulke producten zijn toch altijd wat zachter, en meestal bevatten ze ook geen parfum of alcohol. Die laatste raad ik je aan om te allen tijde te vermijden, want op lange termijn drogen ze je huid uit en krijg je huidbeschadiging. Eén van de merken die fijne producten voor de gevoelige huid is Avène, en vandaag probeer ik een aantal van hun nieuwigheden uit. 

Ik heb al veel goede ervaringen met Avène, en ik moet toegeven dat de producten er vandaag alweer heel fijn uitzien. Ik hou van de lichte kleuren en zachte vormen die Avène altijd gebruikt. Ze geven vanuit hun verpakking al de indruk dat ze delicaat te werk gaan op je huid.

Laten we beginnen met de producten uit de Body lijn. Avène heeft vier producten, waarmee je in evenveel stappen de mooiste huid van je leven kan krijgen.

Beginnen doen we met reinigen, en daarvoor gebruik je de Body Milde douchegel. De douchegel reinigt de huid op een zachte manier, doordat er geen zeep in zit, maar wel verzorgende en hydraterende ingrediënten. Bij contact met water verandert de gel in een zacht schuim, en na het wassen voelt je huid niet droog of trekkerig aan.

De tweede stap is exfoliëren. Eén keer per week kan je de Body Milde lichaamspeeling gebruiken om je huid glad te strijken. De crème bevat cellulosekorreltjes en jojobawaskorreltjes waarmee je de dode huidcellen gemakkelijk kan verwijderen.

Dan gaan we voeden en sublimeren met de Body Verzorgingsolie die geen vet residu achterlaat, maar je huid wel diep voedt en verzacht. Je gebruikt hem door hem in de douche over je huid te verstuiven, en zachtjes in te masseren, waarna je hem afspoelt voor de meest gladde, stralende huid. Tip: je kan hem ook gebruiken om droge haarpunten mee te verzorgen.

Ten slotte moeten we de huid nog hydrateren, en daarvoor neem ik er de Body Hydraterende Smeltende Balsem bij. De balsem versmelt met de huid, en ruikt subtiel naar schone was, vind ik.

Dit is de Intense Oogmake-up Remover die je waterproof make-up probleemloos weghaalt. Hij is bi-fasisch, maar bevat geen agressieve reinigers. In plaats daarvan reinigt hij zacht maar efficiënt, én versterkt hij je wimpers zonder een vet laagje achter te laten. Goedgekeurd door Silke!

 

Na de reiniging moet je je huid verzorgen. Daar heeft Avène aan gedacht in de vorm van een serum en een oogcrème. Het Serum voor een stralende teint is een licht serum dat snel intrekt, en vitamine E bevat voor een energieboost. De Verzorging voor een ontspannen blik is een oogcrème zonder parfum die je verlost van wallen, kringen, droogtelijntjes en een oncomfortabel gevoel.

Conclusie

Eigenlijk wist ik op voorhand dat Avène me opnieuw niet zou teleurstellen. De producten uit de Body lijn vormen samen het ideale lichaamsverzorgingsritueel. Ook de oogmake-upverwijderaar wordt een vaste waarde in mijn badkamer. Het serum is een lichte verzorging, die mijn huid hydrateert zonder haar vet te maken, en de oogcrème is de ideale aanvulling voor een frisse blik.

Hou jij ook zo van de producten van Avène?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

8 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.