Erborian Matte Cream

Vandaag wil ik het even kort hebben over een product dat ik een tijdje heb gebruikt, en dat ik heel interessant vond. Ik heb een vrij vette huid, en dat betekent dat ik erg bekend ben met een glanzend gezicht. Een healthy glow is zeker welkom, maar de discobol-look over mijn héle gezicht, dat is een beetje teveel van het goede. De Erborian Matte Cream leek me ideaal om mijn glansprobleem op te lossen, en dus probeerde ik hem uit. Vandaag wil ik je het verdict vertellen.

De Erborian Matte Cream is een primer die je huid ook verzorgt. Het is een 5-in-1 crème die je huid egaal maakt en matteert.

  1. Blurring effect voor minder zichtbare lijntjes en poriën
  2. Egaliseert en geeft een matte finish
  3. Verfijnt de huidstructuur
  4. Versterkt de huidbarrière voor meer hydratatie
  5. Vormt de perfecte basis voor make-up

De ingrediëntenlijst is héél lang, en dat is soms een red flag. Ik heb even alle ingrediënten bekeken, en mijn conclusie is dat de ingrediënten zeker oké zijn. Helemaal onderaan de lijst staan een paar ingrediënten die het product een fijne geur geven, en die een beetje uitdrogend zijn, maar omdat ze in zulke lage maten in de Erborian Matte Cream zitten, wil ik het door de vingers zien. Het grootste deel van de producten zijn niet schadelijk voor de huid, en gaan haar juist verzorgen en beschermen.

Ik heb de Erborian Matte Cream zelf getest, en ik heb op alle vijf punten gelet die hij beloofde:

  1. Blurring effect

Check! Doordat hij siliconen bevat vult hij poriën en lijntjes op, en worden die een stuk minder zichtbaar, zelfs voordat ik mijn make-up aangebracht heb.

2. Egaliserend

Ik heb de crème een paar weken getest, en dit vind ik moeilijk om te beoordelen. Mijn huid is wel stilaan egaler aan het worden, maar ik weet niet zeker of dat komt door de Erborian Matte Cream.

3. Verfijnt de huidstructuur

Doordat hij een soft-focus effect heeft, ziet mijn huid er zachter en fijner uit.

4. Versterkt de huidbarrière

Ik heb zeker het gevoel dat de Erborian Matte Cream mijn huid wat extra biedt als het op hydratatie aankomt, dus op puntje vier scoort hij zeker.

5. De perfecte basis voor make-up

Als primer doet hij zijn werk ook prima. Mijn make-up zit heel mooi op de huid, en blijft goed zitten als ik de Erborian Matte Cream als primer gebruik!

Conclusie

Enkel positieve dingen, dus. De Erborian Matte Cream is op dit moment mijn go-to primer, omdat hij niet enkel de perfecte basis voor mijn make-up vormt, maar ook omdat hij mijn huid perfect mat houdt, en haar hydrateert. Het enige minpuntje: de prijs. Voor een tube van 45ml betaal je 40 euro, maar gelukkig kan je ook een kleinere tube bestellen van 15ml, en dan betaal je 18,50 euro. Op die manier kan je hem uitproberen voordat je de grote tube bestelt.

Welke primer is jouw favoriet?


P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

8 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.