5 tips voor een georganiseerde keuken

Tegenwoordig vind ik koken echt heel leuk, en ik doe mijn best om mijn keuken zo schoon en opgeruimd mogelijk te houden. Toch vind ik het soms moeilijk om de ideale keuken te maken, zodat die altijd mooi georganiseerd blijft. Ik heb een paar dingen ontdekt die voor mij echt het verschil maken, en vandaag wil ik je de vijf tips geven die mij het meest hebben geholpen!

1. Glazen bokalen

Het allerhandigste vind ik glazen bokalen. Ik heb er momenteel een paar, waar ik mijn rijstwafels, quinoa en suiker in doe, maar het liefst zou ik een hele kast vol glazen bokalen hebben. Het is gewoon zo gemakkelijk en overzichtelijk, en het ziet er mooi opgeruimd uit!

Op mijn wishlist staan bijvoorbeeld deze bokalen, die zelfs stapelbaar zijn!

2. Een goede lay-out

Ik denk dat een belangrijk punt is dat je keuken een goede lay-out heeft. Daarin speelt het keukenontwerp een belangrijke rol, want met een keuken die een goed ontwerp heeft kan je alles goed indelen. Zo heb je alles dichtbij waar je het wil hebben, en voelt alles intuïtief aan.

3. Deel je kasten logisch in

Voordat je je kasten inlaadt, denk even logisch na. Het is heel simpel, maar het kan zoveel verschil maken: zorg ervoor dat je olie en kruiden dicht bij het fornuis staan, net zoals je potten en pannen. En dat is eigenlijk iets heel persoonlijks, want ik heb bijvoorbeeld mijn glazen het liefst dicht bij de kraan, omdat ik vaak water van de kraan drink.

4. Ladeverdelers

Misschien wel de meest simpele manier om je keuken georganiseerd te houden is om een paar ladeverdelers te kopen. Zo kan je heel gemakkelijk meer structuur krijgen in je lades, en vind je altijd alles heel snel terug. Ladeverdelers vind je gemakkelijk online, bijvoorbeeld hier.

5. Less is more

Mijn laatste tip is om alles weg te gooien dat je niet gebruikt. Te veel spullen nemen gewoon plaats in, en op die manier hou je je keuken niet clean. Ik heb zelf een vrij kleine keuken, dus een beetje minimalisme is zeker nodig, maar zelfs bij een grote keuken moet je bewust omgaan met je spullen, anders wordt het één chaos.

Hoe hou jij je keuken georganiseerd?

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

6 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.