Happy Birthday to Instagram!

Het lijkt wel alsof het gisteren was, de geboorte van Instagram. Op 6 oktober 2010 werd de app gelanceerd die nu de wereld lijkt te veroveren. Een paar jaar later werd ook ik lid van het sociale netwerk, en ondertussen heb ik meer dan een vijftigduizend volgers. Ik vind het soms nog een beetje moeilijk om te bevatten dat zoveel mensen mijn foto’s zien, maar ik vind het wel zalig! Vandaag blik ik terug op mijn ervaring met Instagram, van toen ik mijn eerste foto plaatste tot nu. 

Toen ik met Silkeblogs.com startte, had ik zelf geen sociale media. Ik had net een moeilijke periode achter de rug, dus ik had een halfjaar voorheen het besluit genomen om mijn Facebookaccount te verwijderen, en Instagram had ik nooit eerder gehad. Na een tijdje vond ik dat mijn blog wel een pagina verdiende op Facebook, en al snel volgde een Instagramaccount.

Aanvankelijk postte ik gewoon alles waar ik zelf mee bezig was, en was ik ook helemaal niet bezig met het aantal volgers.

In de zomer van 2016 – denk ik – veranderde plots alles. Plots begon ik meer en meer volgers te krijgen, en ik postte ook een stuk regelmatiger waardoor ik veel exposure kreeg. Instagram werkte toen nog niet met vreemde algoritmes, dus alles was heel simpel. Je postte iets en iedereen die je volgde kreeg je foto te zien.

Dat jaar nog begon ik echt geld te verdienen met bloggen, en ook met Instagram. Ik voelde dat mijn platform steeds groter werd, en dat was fascinerend en een klein beetje eng tegelijkertijd. Op dat moment begon ik ook met het geven van make-upworkshops, en de maanden die daarop volgden kon ik veel tijd spenderen aan bloggen en kwaliteitsvolle content creëren, waardoor ik steeds meer mensen kon bereiken. Ondertussen had ik al ongeveer 8000 volgers, een hele prestatie!

Ik probeerde mijn naam echt neer te zetten, en naast Instagram gebruikte ik nog veel meer favoriete apps op een dag. Denk aan: Facebook, Snapchat etc. En ja, mijn data bundel ging (en nog steeds) er snel doorheen. Altijd verzekerd zijn van genoeg data? Stel dan je eigen Sim Only abonnement samen bij Simyo. Zo, nu kun je weer op je gemak uren Instagrammen! #verslaafd

Begin 2017 nam ik deel aan Komen Eten, waardoor ik er plots heel wat extra volgers bij kreeg. Voor mij was dat een beetje een kantelpunt: ik besefte dat mensen echt geïnteresseerd waren in wat ik deed, en sinds dan werd ik gefocust. Ik begon echt dingen te posten die bij mij pasten, en waar ik achter stond, en werkte hard, aan mijn blog en aan mijn social media.

Nu is het 2018, en heb ik meer dan 50 000 volgers. Nog steeds word ik heel blij van Instagram, en mijn volgers. Instagram is zelf ook heel erg geëvolueerd, met nieuwe features die ik zelf ook graag gebruik. Het is een compleet sociaal netwerk geworden, waar je met mensen kan praten, je leven kan delen, en ik denk dat dat is wat ik zo leuk vind aan Instagram: je kan het op zoveel manieren gebruiken.

Zit jij op Instagram? Waar kan ik je vinden?

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

1 Comment

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.