Bottega Veneta L’Absolu

Hoewel het al midden oktober is lijkt het net alsof we nog midden in de zomer zitten. Van mij mag het nog wel een tijdje dit heerlijk weer blijven! Om toch al een beetje de herfstsfeer te verwelkomen wil ik het vandaag graag hebben over een nieuw parfum. Bottega Veneta L’Absolu is een leer-achtige, warme geur die een en al elegantie uitstraalt. 

Bottega Veneta lanceerde haar eerste geur in 2011, en sinds begin oktober kwam deze L’Absolu erbij. Het huis is opgericht in Veneto, en daar werd ook de inspiratie gehaald voor de geuren van het merk én hun flacons. Hun eerste parfum was een succes, en L’Absolu is een intensere variant van hun signature geur.

De flacon van Bottega Veneta L’Absolu is geïnspireerd op Venetiaans glaswerk, en de traditionele Italiaanse karaf. Het is een klein kunstwerkje, en ziet er ontzettend stijlvol uit!

Topnoten

  • Bergamot
  • Roze peper

Hartnoten

  • Arabische Jasmijn

Basisnoten

  • Leer
  • Patchouli
  • Ambroxan
  • Vanille

Bottega Veneta L’Absolu is een echte leer-geur, want dat is het eerste dat me opviel bij het ruiken van het parfum. Ook de patchouli is duidelijk te ruiken, en door de combinatie van deze noten is het een wat zwaardere, hele rijke geur.

Conclusie

Ik heb niet veel geuren die zo zwaar, rijk en luxueus zijn als deze Bottega Veneta L’Absolu. Het is een uniek parfum in mijn collectie, en verdient het om gedragen te worden op de meest speciale momenten. De leer- en patchoulitoetsen zijn het duidelijkst ruikbaar, en de flacon is elegant, simpel en prachtig afgewerkt. Oké, het is zeker niet het meest betaalbare parfum, maar als je eens écht iets speciaals wilt, is deze Bottega Veneta L’Absolu iets voor jou.

Welke noten ruik jij het liefst?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

8 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.