Close Make-up

Bij Planet Parfum kan je de producten van Close vinden. Ik kende het merk nog niet, ik had er zelfs nog nooit over gehoord. Totdat ik een pakketje kreeg met twee producten van Close. Het was het ideale moment om ze uit te proberen. Ik had geen idee wat ik moet verwachten, maar dat maakte het extra spannend. Ben jij ook benieuwd naar dit Belgische make-upmerk? 

Close is een Belgisch merk, opgericht door Tineke en Charlotte. De producten stralen volgens hen echt uit wat België is. Een klein, ruimdenkend land, een smeltkroes van mensen met verschillende achtergronden. Belgen zijn voor hen serieuze mensen, die zichzelf niet al te serieus nemen. Daarom hebben veel van hun producten grappige namen.

De producten zijn online te vinden, maar tegenwoordig ook bij Planet Parfum.

Laat ik beginnen met de lipstick. Oh My Rouge! bestaat in zes verleidelijke tinten, waarvan me opvalt dat ze allemaal heel verschillend zijn. Dat vind ik goed: niemand heeft behoefte aan zeven verschillende tinten rood, waarvan je toch niet weet welke het best bij je past.

De kleur die ik vandaag probeer is 101 – Vermilian Red. Ik wil graag beginnen met de verpakking: die is prachtig. Hij heeft mooie details en heeft een magnetische sluiting. Het rood ziet er heel universeel uit. Ik kan niet wachten om hem te dragen.

Op de foto hierboven draag ik de Oh My Rouge! lipstick in Vermilian Red. Een mooi rood, dat inderdaad heel neutraal is. De dekking is goed, en de pigmentatie ook. Bovendien voelt hij heerlijk zacht op mijn lippen. Ja, dit zou wel eens een nieuwe favoriet kunnen zijn.

Dan het oogschaduwpalette. Het is een palette met 12 tinten waarmee je gemakkelijk een ooglook creëert. De tinten zijn allemaal vrij warm, met hier en daar een kleur die een koele ondertoon heeft ertussen. Het allergrootst pluspunt: het kwastje dat in het palette zit. Het heeft twee uiteinden met haartjes, en voelt echt als een kwast van M.A.C aan. Eindelijk niet weer eens die eindeloze sponsapplicator, dankjewel.

De pigmentatie is stevig. Er zijn een paar tinten waar ik echt van onder de indruk ben. Tint vijf, bijvoorbeeld, is ontzettend sterk gepigmenteerd. Over het algemeen vind ik dat het palette een goede kwaliteit heeft.

Ik maakte en snelle ooglook met een paar kleurtjes uit het palette, en ik ben heel tevreden met hoe de oogschaduws op het ooglid uitpakken. Ze hebben veel pigmentatie en blenden mooi uit.

Dit is de look samen met de lipstick. Ik vind dit een echte kerstlook. Rode lippen en een warme ooglook, de ideale look voor de feestdagen.

Conclusie

Dit was mijn eerste kennismaking met het merk Close. Ik ben overtuigd van de kwaliteit, en de verpakkingen vind ik heel mooi. Het is een professioneel merk, met zachte prijsjes. De lipstick zit fijn op de lippen, is goed gepigmenteerd en dekt perfect. Het oogschaduwpalette bevat twaalf uiteenlopende kleurtjes, die toch goed bij elkaar passen. De oogschaduws zijn mooi gepigmenteerd, en werken heel goed op het ooglid. Ja, ik ben fan van Close!

Kende jij het merk al?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

8 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.