Yves Saint Laurent Black Opium

Vandaag probeer ik een parfum uit dat onder velen bekend is. Toen ik het op mijn Instagram story liet zien, kreeg ik veel enthousiaste reacties. Zelf had ik hem eigenlijk nooit eerder geroken, maar het flesje zag er alvast heel mooi uit. Vandaag bespreek ik Yves Saint Laurent Black Opium. Is het er eentje om op je kerst-wishlist te zetten? Lees snel verder.

Dit is hij, Black Opium. De flacon is luxueus, elegant, maar toch stoer. Black Opium is de rock’n’roll variant van de klassieker Opium, die de donkere, mysterieuze kant van Yves Saint Laurent benadrukt. Ik vind de fles alvast prachtig.

Topnoten

 • Roze peper
 • Oranjebloesem
 • Peer

Hartnoten

 • Koffie
 • Jasmijn
 • Bittere amandel
 • Zoethout

Basisnoten

 • Vanille
 • Patchouli
 • Ceder
 • Kasjmierhout

Om heel eerlijk te zijn ben ik niet helemaal overtuigd van de topnoten. Begrijp me niet verkeerd: het eerste snuifje aan het parfum is zeker aangenaam. Ik denk dat ik er gewoon meer van had verwacht. Maar even nadat ik hem heb aangebracht is hij héérlijk, wauw! De eerste dag dat ik dit parfum droeg, kreeg ik al zoveel complimenten. En ook de basisnoten zijn zalig: rijk, luxueus, exact wat een parfum moet zijn.

De geur blijft heel lang zitten, de dag nadat ik hem heb gedragen ruik ik de onderste noten nog in mijn kleren en de hele dag krijg ik hier en daar een compliment over mijn geur.

Conclusie

Soms is de eerste indruk niet alles. De topnoten van Yves Saint Laurent Black Opium zijn lekker, maar het waren de hart- en basisnoten die mijn hart hebben gestolen. De geur is vrij zwaar, maar niet te zwaar, en hij heeft een paar van die “speciale” noten waardoor het een uniek parfum is. Een favoriet, Silke? Jazeker!

Yves Saint Laurent Black Opium is verkrijgbaar bij de parfumerie.

Kende jij dit parfum al?


Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

22 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.