Beauty bij de apotheek

Heel veel mensen weten niet dat je bij de apotheek terecht kan voor make-up en verzorgingsproducten. Dat is jammer, want je vindt er ontzettend fijne producten. Vooral als je een gevoelige huid hebt is de apotheek je beste vriend. Vandaag wil ik je daarom voorstellen aan een paar beautyproducten uit de apotheek. Lees snel verder als jij ook een shoppingtrip bij de apotheek ziet zitten!

Ik bezoek de apotheek nog maar een paar jaar ook voor beautyproducten, en ik raad het ook vaak mensen aan. Je vindt er hele fijne make-upproducten, en vooral veel goede verzorging. Mijn huid is gevoelig in die zin dat ik héél gemakkelijk puistjes krijg. Ik moet dus heel erg opletten, en lees steevast de ingrediëntenlijst als ik een verzorgingsproduct overweeg.

Ik kreeg een pakketje opgestuurd van NewPharma, de eerste Belgische online apotheek. Ze hebben ontzettend veel merken (meer dan 1500) en ze leveren binnen de 24u in België. Met veel plezier probeerde ik alles uit, en ik vertel of ze de moeite zijn om te bestellen.

Vichy Pore Purifying Clay Mask

Kleimaskers zijn m’n ding. Met mijn gecombineerde tot vette huid is dit masker een topper voor een diepe reiniging. Het droogt mijn huid niet uit, maar zorgt voor een stralend effect.

Darphin Perfecting Body Scrub

Een fijne scrub, zeker eentje met abrikoospitten, kan mijn huid altijd een boost geven. Deze van Darphin is heel fijn, zeker om je huid nét voor het scheren voor te bereiden. Hij ruikt bovendien subtiel en lekker.

La Roche-Posay Effaclar Purifying Foaming Gel

Ik herinner me nog goed de eerste keer dat ik startte met de Effaclar lijn. Ik ben hélemaal gek op deze producten. Ze zijn specifiek gericht op de vette huid met oneffenheden, maar ze werken niet uitdrogend. Een aanrader.

Galénic Radiance Booster

Van dit product had ik nog nooit gehoord, maar de Galénic Radiance Booster is iets speciaals. De lichte crème bevat fijne, roze bolletjes die openspatten als je hem uitsmeert. Op die manier krijg je een fris, lichtroze effect. Dat zorgt ervoor dat je huid er minder dof uitziet, en ik vind het wel een fijn idee.

Clinique High Impact Mascara

Jaren geleden was dit mijn favoriete mascara. Nog steeds vind ik dit een topper, maar ik heb het gevoel dat de mascara’s van alle merken erop vooruit zijn gegaan de voorbije tien jaar. De Clinique High Impact Mascara is een mascara die je wimpers volume (véél volume) en lengte geeft.

Avène Thermal Spring Water

Een ander favoriet merk is Avène. Vooral voor de gevoelige huid is dit merk onmisbaar, en deze spray met Vichy-water kan je gebruiken als setting spray, maar ook om je huid op te frissen doorheen de dag.

Vichy 3 in 1 Cleanser

Ik reinig mijn huid stiekem niet graag, maar het moét wel. Het liefst gebruik ik daarvoor een olie of melk, maar als het snel moet gaan kan je altijd een product kiezen dat je kan gebruiken als melk, toner én oogmakeupremover. Dit tubetje heb ik in mijn reis-lade gestopt, ideaal om mee te nemen!

Vichy Spa Shower Gel-Oil

Van deze douchegel ben ik niet helemaal overtuigd. Hij voelt wel aangenaam aan, maar de geur is voor mij niet echt overtuigend. Ik weet dat ik wel een beetje een moeilijke neus heb, maar deze vind ik niet zo fijn.

Uriage Thermal Micellar Water

Als ik demo’s geef bij apotheken, is dit micellair water van Uriage onmisbaar. Het werkt snel, en is ook geschikt voor gevoelige huidjes. Heel fijn ook is dat ze verkrijgbaar zijn in kleine formaatjes, zodat je ze mee kan nemen op reis.

Conclusie

Oef, dat was een hele hoop! Maar zo zie je maar weer dat je bij de apotheek niet enkel terecht kan voor antibiotica en andere geneesmiddelen. Ik ben zelf grote fan van apotheek-beauty, en gebruik dan ook voornamelijk producten van UriageLa Roche-Posay en andere apotheekmerken.

Gebruik jij verzorgingsproducten of make-up uit de apotheek?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

6 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.