Een opleiding bij DE Visagieschool

Ik ben make-upartist, en ik vind het fantastisch. Al van jongs af aan – ik denk dat ik 14 was toen ik ermee begon – ben ik gepassioneerd door make-up en beauty. Pas toen ik 18 of 19 was, besloot ik om eens een échte opleiding te volgen. Ondertussen heb ik al heel wat opleidingen gevolgd, en ik kan het alleen maar aanraden. Het doet me zo goed om mensen zich mooi te doen voelen! Vandaag wil ik het daarom even hebben over DE Visagieschool, een absolute aanrader als je een visagieopleiding wil volgen. 

Make-up is mijn leven – oké, misschien niet mijn leven, maar wel belangrijk – en ik vind het heerlijk om dingen bij te leren. Door een professionele opleiding te volgen kan je jezelf ook een échte make-up artist noemen.

Bij DE Visagieschool kan je terecht voor een hele reeks opleidingen. Of je nu een basic visagieopleiding wil volgen, grime wil leren doen of gewoon echt alles wil leren wat er maar te leren valt: je vindt de juiste opleiding bij DE Visagieschool.

Er zijn vier locaties waar je les kan volgen: Amsterdam, Breda, Den Haag of Nijmegen. Ook vanuit België kan je dus gemakkelijk in een van de studio’s raken. De school is internationaal erkend en je krijgt er les van professionele en getrainde vakdocenten.

DE Visagieschool biedt ook werkpakketten aan tegen inkoopprijs, en ze werken samen met MACMake-up Studio en Kryolan. Je zit tijdens de lessen in groepen van maximum 10 personen, zodat je zeker bent dat je een persoonlijke aanpak krijgt.

In de studio’s zijn er ook plekjes waar je je werk kan laten fotograferen. Aan het einde van je opleiding krijg je een digitaal portfolio mee, waardoor je er zeker van bent dat jij kan laten zien aan klanten wat je kan. Bovendien maak je er ook stevige connecties, en komen er vaak interessante stageplaatsen voorbij.

Hier een paar voorbeeldjes van wat je kan leren bij DE Visagieschool:

Ben je geïnteresseerd? Bezoek dan een van de open dagen of boek een proefles visagie! Voor meer vragen, informatie en tarieven kan je altijd terecht op de website van DE Visagieschool.

Zou jij een visagieopleiding willen doen?

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

11 Comments

 • Rachel schreef:

  Ik wil dit ook zo graag een keer doen, love it!
  Tot nu toe weet ik dat ik best wel wat in mijn mars heb qua make-up skills maar een lesje of opleiding lijkt mij ook zo tof om te doen!

  • Silke schreef:

   Ja, idd! Ik heb ook heel lang zonder opleiding mensen opgemaakt, maar ik moet zeggen dat je heel veel dingen leer die je niet van jezelf kan leren. Vooral zo dingen errond: hoe je je gedraagt, hoe je professioneel overkomt, hoe je alles kan ontsmetten, enzo.

 • Lipstickencupcakes schreef:

  Vroeger had ik dat ook best willen doen, maar ik heb nu al zo veel mijn eigen manier aangeleerd en vaak vind ik mijn eigen creaties mooier, dan wanneer iemand die ervoor geleerd heeft mij opmaakt.

  • Silke schreef:

   Tijdens een opleiding leer je echt wel hoe je het allemaal professioneel doet. Ik heb ook lang gewerkt zonder een opleiding, maar ik vind een opleiding écht wel een meerwaarde. Je leert er immers heel wat meer dan gewoon wat je op YouTube en Instagram vindt =)

 • Kelly schreef:

  Ik denk dat een opleiding inderdaad vooral handig is voor de handige dingen; jezelf opmaken is namelijk toch anders dan een ander opmaken. Waar positioneer je je handen, hoeveel communiceer je terwijl je iemand opmaakt; dat soort dingen. Verder ben ik het helemaal met de reacties van lipsticksencupcakes eens; ik vind het meestal een afknapper als een ‘make-up artist’ iemand opmaakt creatiegewijs.

  • Silke schreef:

   Inderdaad! Ik denk als je echt professioneel aan de slag wil, dat een opleiding best essentieel is (en gewoon ook voor je zelfvertrouwen). Maar ik vind het zelf ook altijd heel moeilijk om de controle aan iemand anders te geven als het op make-up aankomt =D

 • Eline schreef:

  Lijkt me heel interessant om zo’n opleiding te volgen als je van make-up houdt. Ik denk er zelf momenteel aan om een opleiding massage te volgen.

 • Kiki Hasselton schreef:

  ik heb hier ook wel eens aan zitten denken. Misschien mij er toch even in gaan verdiepen

 • Ro schreef:

  Heeft iemand de opleiding bij de visagieschool gevolgd die mij kan vertellen of adviseren welke materialen pakket het beste is? De Mac of make up studio? Is er daar een groot verschil in qua kwaliteit en aantal producten die je krijgt?

  • Silke schreef:

   Ik heb zelf geen ervaring met de pakketten, maar wel met de producten. Als ik zou moeten kiezen zou ik voor MAC gaan, maar om eerlijk te zijn vind ik ook niet al hun producten goed. Zelf stel ik mijn kit samen met verschillende merken. Zo kan ik al mijn favoriete producten gebruiken.
   In mijn kit zit vooral MUD (Make Up Designory), MAC, Les Couleurs de Noir en nog een paar andere merken.

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.