Paese Make-up

Ik kende Paese nog niet, maar daar zou snel verandering in komen. Ik kreeg een pakketje met make-up van het Poolse merk, waarvan de naam land betekent in het Italiaans, en vandaag maak ik er een aantal looks mee. Graag vertel ik je alles over het merk, de producten, hoe je ze gebruikt, én wat ik ervan vind. We overlopen alles, van foundation naar mascara, zodat ik – en jij ook – een goed beeld kan vormen van Paese

Paese is een make-upmerk met hoge kwaliteit en een breed kleurgamma. Het merk heeft wereldwijd al heel wat bekendheid, maar is sinds oktober pas in België verkrijgbaar. Hun producten bevatten de beste ingrediënten, zodat ze niet enkel heel goed van kwaliteit zijn, maar ook voedende eigenschappen hebben.

De producten zijn verkrijgbaar bij bepaalde schoonheidsinstituten, en online. Ze bevatten vitamine complexen, oliën, wassen, mineralen en natuurlijke UV-filters. Ze bevatten geen parabenen, allergenen of andere schadelijke stoffen. En bonus: ze worden niet op dieren getest. 

We beginnen zoals het hoort: met de basis. De Paese Illuminating Make-up Base is een primer die de doffe huid verheldert. Hij egaliseert de huid, en zorgt ervoor dat je make-up mooier blijft zitten.

De make-up die ik kreeg om uit te proberen is de Liquid Powder Double Skin Matt foundation. Een matte finish is altijd fijn – zeker als je zoals ik een vette huid hebt – en deze formule bevat vitamine A, C, E en F zodat je huid gevoed wordt.

Om kleine vlekjes en donkere kringen weg te werken, gebruik ik de Clair Brightening Concealer. Een heldere concealer die heel romig en zacht is.

Hierboven zie je hoe de concealer dekt. Hij is vrij zacht en vloeibaar, maar hij dekt wel best goed. Oké, je kan er geen tattoos mee concealen, maar voor donkere kringen is dit precies waar ik naar op zoek ben.

Om de foundation en concealer te setten, gebruik ik vandaag het Bamboo Silk Powder. Het is een los, transparant poeder dat héél fijn is. Met het bijgeleverde sponsje kan je het poeder aanbrengen, om je huid mat te maken én te houden.

Hierboven zie je links mijn gezicht zonder make-up, en rechts mijn gezicht met de primer, foundation en concealer.

De Illuminating Make-up Base voelt aan als een serum, en versmelt mooi met mijn huid. Hij geeft een subtiel gladmakend effect, en de foundation erover aanbrengen is heel fijn.

De Liquid Powder Double Skin Matte foundation heeft een medium dekking, en is exact de juiste kleur voor mijn huid. Hij heeft een hele natuurlijke finish: hij is mat, maar niet té mat.

Wat de Clair Brightening Concealer betreft: ik heb niet heel veel last van donkere kringen, maar het gebied onder en rond mijn ogen ziet er wel net wat frisser uit.

Om het geheel te setten gebruikte ik het Bamboo Silk Powder. Hij is super: hij laat geen witte waas achter, maakt mijn huid mooi mat, en is onzichtbaar op mijn huid.

Om te contouren en te blushen kreeg ik het Contour Palette N100 opgestuurd. Dit palette bevat een highlight-kleur, een blusher en een bronzer. Ik vind dit soort paletjes altijd heel fijn, zeker om mee te nemen: handig!

De swatches op mijn arm doen me denken aan zo’n ijsje met drie kleuren, ken je die nog?

Ik vind de pigmentatie heel fijn. In de pan zagen de poeders er heel neutraal uit, maar vooral de highlightkleur en de blushtint zijn erg stevig gepigmenteerd. De bronzer is iets minder zichtbaar, maar dat komt ook omdat hij bijna dezelfde kleur heeft als de huid op mijn arm.

Hierboven heb ik de bronzer, de highlightkleur en de blusher aangebracht. Het resultaat is natuurlijk, maar er is wel heel veel diepte gecreëerd. De bronzer is fijn; niet te warm en niet te koel. De blush heeft een mooi kleurtje dat mooi staat bij mijn huidskleur, en het poeder versmelt mooi met mijn huid. Als laatste gebruikte ik de lichte kleur om onder mijn ogen en op mijn neusbrug aan te brengen. Vaak vind ik matte highlighters niet zo fijn, maar bij deze ben ik zéker wel overtuigd. Hij zorgt ervoor dat mijn gezicht er stralend en helder uitziet.

Ik wil wat glans toevoegen, en dat doe ik met het Light Boom Powder, een highlighter met hele fijne shimmers. Highlighters zijn m’n ding, dus ik hoop dat deze me doet shinen.

En dat doet hij! Op mijn huid is hij wat koeler dan hij in de verpakking is, maar hij matcht echt heel mooi. Omdat de shimmers zo fijn zijn, krijg je een beetje het effect van een vloeibare highligher, en dat is wat ik het allermooist vind.

Het volgende zijn m’n wenkbrauwen. Deze Brow Couture Pomade kreeg ik in de lichtste kleur. Ik hou van dit soort wenkbrauwproducten, en al zeker als ze waterbestendig zijn, zoals dit exemplaar.

De pomade is heel zacht, en voelt een beetje als een wax. De kleur is erg koel, maar dat is juist goed voor wenkbrauwen.

Brows on fleek. Doordat de consistentie een beetje wax-achtig is, worden mijn wenkbrauwhaartjes mooi in model gehouden.

Voor mijn eerste twee looks neem ik het All About You Palette erbij. Het palette bevat 12 nude tinten, ideaal om een ooglook mee te creëren. Elke tint bevat de innovatieve Cerafluid – een natuurlijke vloeibare ceramide, die hydraterende en anti-verouderende eigenschappen heeft.

Wauw, check dat pigment! Elke tint uit het palette heeft hetzelfde sterke pigment. Je voelt ook aan de poeders dat de kwaliteit super is. Mijn favoriete kleur? Prosecco, de tweede tint van links op de onderste foto.

Voor een mooie ooglook heb je ook een goede mascara nodig. Hierboven zie je de Blacker than Black Volume and care mascara, en de Linea Automatic Eyeliner. De mascara maakt je wimpers niet enkel zwart en vol, maar hij stimuleert ook de groei van de wimpers. Het oogpotlood bevat vitamines die je oogleden voeden.

Met het oogpotlood zet je met alle gemak in één veeg de meest intense zwarte lijn. Het potlood is zacht en romig, maar toch pikzwart.

Hierboven maakte ik een look met het oogschaduw palette, de mascara en het oogpotlood. Ik begon met een zachte look, die heel draagbaar is.

Met dezelfde producten maakte ik een tweede look. Dit is een donkerbruine smokey eye. Deze look is iets zwaarder, maar ook dat is geen probleem voor deze Paese producten.

Ik kreeg ook een Foil Eyeshadow opgestuurd. Dit is de kleur Jasper, een prachtig brons-rood. Het lijkt wel alsof het inderdaad een folie is die in het potje gedrukt werd.

Op de swatchfoto zie je het effect van de Foil Eyeshadow. Het lijkt echt een folietje dat ik verspreid over mijn huid, hoe graaf!

Hierboven zie je hoe mooi de Foil Eyeshadow op mijn ogen uitpakt! Wauw!

Ten slotte kreeg ik ook twee lipproducten opgestuurd. Links zie je de Silky Matt lipstick, een vloeibare lipstick met een matte finish. Rechts staat de Lipstick met arganolie, een lipstick die verkrijgbaar is in ontzettend veel kleuren, en die bomvol voedende ingrediënten zit.

Hierboven zie je de Silky Matt lipstick. De kleur is niet alleen heel mooi, maar de dekking is nagenoeg perfect. Hoewel hij helemaal mat opdroogt, voelt hij wel comfortabel op mijn lippen.

De Lipstick Argan Oil heeft een glanzende finish, en dat vind ik bij deze tint heel gepast. Wat een schattig kleurtje, en ook deze lipstick voelt lekker glad en zacht op mijn lippen. Deze Lipstick Argan Oil blijft wat minder lang zitten dan de Silky Matt lipstick, maar dat is voornamelijk door zijn glanzende finish.

(gesloten) WIN!

Ga snel naar mijn Instagram om een foundation, mascara én lipstick van Paese te winnen. Het enige dat je moet doen is Silkeblogs en Paese volgen op Instagram, en iemand taggen in de comments.

Conclusie

Dit was mijn eerste kennismaking met Paese, en ik ben heel tevreden. Ik vind alle producten fijn, en ik heb gewoon een volledig nieuwe routine. Mijn favorieten uit de lijn zijn de foundation, de highlighter, de mascara en de Silky Matt lipstick. Maar om eerlijk te zijn wil ik ook alle andere producten zeggen. Paese is een verborgen pareltje, maar zeker de moeite waard als je echt goede producten wil, die ook heel veel voedende ingrediënten bevatten.

Kende jij Paese al? Welk product vind jij het mooist?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

16 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.