Duurzaam plannen: een uitwisbaar notitieboek van Greenstory

Al een tijdje ben ik overgestapt op een nieuw planner. Aanvankelijk plande ik altijd op papier; ik had m’n eigen systeem ontwikkeld met to-do lijstjes. Maar echt overzichtelijk was het niet, en ordelijk al helemaal niet. Toen kwam ik Greenbook van Greenstory tegen: een uitwisbare planner. Vandaag vertel ik je waarom ik nooit meer een andere planner wil!

Jullie weten dat ik vroeger altijd mijn eigen to-do lijstjes maakte. Op die manier heb ik jarenlang gepland, maar na een tijd begon de stapel papieren die de vuilbak in gingen groot te worden, uiteindelijk werd het een warboel. Bovendien bleek dat niet zo overzichtelijk op lange termijn, omdat elk papier voor één week stond.

Maar dat is niet langer zo! Kaim en Yagmur Masmas bedachten een duurzaam notitieboek dat je zelf kan samenstellen. Je kan de pagina’s uitwissen als een whiteboard. Ondertussen zou ik mijn persoonlijke Greenbook niet meer kunnen missen. Ik stel je graag voor aan mijn pagina’s, en hoe ik hem gebruik.

Dit is hem, mijn Greenbook. Ik heb een A5 exemplaar, met een omslag van wit marmerprint. Ik bestelde ook meteen de vegan leren kaft, want dat is niet alleen mooi, maar zo wordt mijn boekje ook beschermd. Ik vind dat het geheel er heel stijlvol uitziet. Dankzij het kleine formaat kan ik hem altijd meenemen. Zo handig.

Er zijn heel wat verschillende pagina’s die je aan je eigen Greenbook kan toevoegen. Door het handige kliksysteem kan je gemakkelijk pagina’s weghalen en erbij steken.

Ik koos zelf voor het all-in-one pakket, waarin wel acht verschillende pagina’s zitten, maar de twee die ik het meest gebruik zijn de maandplanner en de weekplanner. Hierboven zie je mijn maandplanner. Op elke dag van de maand schrijf ik op welk artikel er online moet komen, en zo kan ik goed vooruitwerken.

Op mijn bureau ligt mijn Greenbook meestal op de weekplanner pagina. Op die pagina zet ik welk artikel er elke dag online moet komen, en schrijf ik to-do lijstjes. Rechts zet ik wat ik ergens in de week gedaan moet hebben. Op die manier heb ik een perfect overzicht van wat ik te doen heb, en raken mijn taken vrijwel altijd af.

Het leukste is natuurlijk dat je alles gewoon gemakkelijk kan uitwissen. Met de uitwisbare pennen schrijf je alles wat je wil in je Greenbook, en om kleine dingen uit te wissen gebruik je het viltje op de achterkant van de pen. Als je een hele pagina wil wissen, kan je het doekje met de spray gebruiken. Dat gaat heel gemakkelijk, ik heb het al geprobeerd.

Nog een tip, die het geheel extra gebruiksvriendelijk maakt. Om mijn notities bij te houden, gebruik ik de app Camscanner om de pagina te scannen. Zo staan mijn belangrijkste notities op mijn gsm, en raak ik ze niet kwijt.

Het was even aanpassen aan zo’n planner gebruiken, maar ik moet zeggen dat ik het nu al helemaal gewoon ben. Ik gebruik bijna alle pagina’s heel vaak, en ik heb het gevoel dat ik nooit georganiseerder ben geweest. En laten we eerlijk zijn: het ziet er ook gewoon heel mooi uit!

Conclusie

Ben jij een plan-fanaat? Dan is deze Greenbook van Greenstory zeker iets voor jou. Maar ook als je nog niet heel veel ervaring hebt met plannen zou ik het een kans geven. Hij is zo handig, en je kan hem op zoveel manieren gebruiken. Ik kan hem alvast aanraden, want ik zou zelf niét meer zonder kunnen. Het is mijn vaste bureau-buddy, en hij gaat ook vrijwel altijd met me mee in mijn handtas. Als ik onderweg een notitie wil maken, kan dat gewoon, én je hoeft niet bang te zijn om fouten te maken: je wist ze zo uit.

De Greenstory producten zijn verkrijgbaar op hun website. Je kan alle elementen apart bestellen, of een pakket kiezen zodat je meteen aan de slag kan. Ik heb zelf het All-in-one pakket genomen.

Gebruik jij een planner?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

11 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.