Hoe goed is jouw digitale gezondheid?

Mijn werk speelt zich bijna volledig online en op mijn laptop af, dus het is voor mij superbelangrijk om veilig te zijn op het web. Ik moet toegeven dat ik er niet vaak over nadenk, tot er plots een probleem was met mijn laptop. Toen ik hem binnenbracht voor herstelling had ik zo ontzettend veel stress, en ik beloofde mezelf dat ik zodra ik hem terug had op z’n minst een backup zou maken. Omdat cybersecurity tegenwoordig voor iedereen ontzettend belangrijk is, wil ik het er vandaag toch even over hebben. 

Zowat elke dag ben ik online, en de laatste keer dat ik een dag zonder mijn laptop doorbracht is waarschijnlijk toen ik in China was. Toen ik op een perstripje naar Madrid opeens een raar geluid uit mijn laptop hoorde komen had ik zoveel stress! Ik heb namelijk nog nooit een backup gemaakt, dus als mijn laptop het begeeft ben ik alles kwijt.

Over zulke dingen denk je pas na zodra je met een probleem zit, maar als je dit leest ben je al een stap verder. Een tip: bij Safeonweb kan je testen hoe het met jouw digitale gezondheid is, én je vindt er alle tips die je nodig hebt om veilig te zijn op het internet.

Gelukkig is het ondertussen helemaal beter met mijn laptop. Er zat blijkbaar iets in de ventilator waardoor hij een vreemd geluid maakte. Na een paar dagen had ik hem terug, en het eerste dat ik deed was een backup maken.

Dankzij de tips van Safeonweb ben ik nu een pak meer zen. Stel dat er iets gebeurt met mijn laptop of smartphone, weet ik tenminste dat ik niet alles kwijt ben.

Een paar tips om je cybersecurity te verbeteren:

  • Maak backups!
  • Gebruik tweestapsverificatie voor je accounts
  • Doe regelmatig updates
  • Gebruik een virusscanner
Ben jij veilig op het web?

 

Heb je deze al gelezen?

1 Comment

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.