Shapewear: de basics

Ik draag heel graag strakke kleding, nauwsluitende jurken en strakke broeken. Ik voel me er goed en vrouwelijk in. Maar soms kan één plekje het verpesten. Bij mij is dat mijn buik, die zou iets platter mogen. Meestal denk ik daar niet over na, maar als ik een mooie jurk draag, zoals de rode jurk van vorige week, merk ik het wel op. Gelukkig bestaat daar tegenwoordig een oplossing voor, want shapewear is helemaal aangepast aan de moderne vrouw. Daar wil ik het vandaag over hebben!

Ik ben best blij met mijn lichaam, maar volgens mij heeft iedereen wel een plekje waar hij of zij nét wat minder blij mee is. Dat is normaal, en dat is oké, maar het is superjammer als je je daardoor minder zelfzeker gaat voelen. Daarom ben ik zelf zo’n fan van shapewear. Het kan je net dat beetje extra zelfvertrouwen geven waardoor je gaat stralen. Want ik ben ervan overtuigd: als je je goed voelt in je vel, straal je dat ook uit. En dat is voor mij echte schoonheid.

De verschillende soorten shapewear

Shapewear kan je tegenwoordig vinden in alle vormen en maten. Dat is goed nieuws, want zo kan je perfect vinden wat je mooi vindt, wat jij graag draagt en wat comfortabel is voor jouw lichaam.
De meest populaire vorm van shapewear, is de corrigerende slip, die zowel je buik als je benen corrigeert, én je lovehandles doet verdwijnen. Maar er zijn nog zoveel andere soorten, zoals corrigerende panty’s, tops, leggings en onderjurken. Mijn favoriet is een corrigerende body, want die is perfect om mijn buik wat platter te maken, en die zit voor mij ook het fijnst.

Shapewear hoeft niet oncomfortabel te zijn

Weg met het cliché dat corrigerende kleding een marteltuig is, want de nieuwste shapewear zit uitzonderlijk fijn. Je voelt je niet opgesloten, maar juist omhelsd, en shapewear kan ook je houding verbeteren. Doordat de technologie zo verbeterd is, voelt corrigerende kleding tegenwoordig zacht en elastisch aan, zodat je niet eens het gevoel hebt dat je shapewear draagt!

Shapewear kan ook mooi zijn!

Ik draag zelf supervaak zwarte onderhemdjes, en ik vind dat best mooi staan. Waarom zou je geen shapewear kunnen dragen als gewone kleding? Een corrigerende top onder een blouse mag soms best gezien worden. Bovendien vind je heel veel mooie corrigerende panty’s, en coole leggings. Shapewear kan dus zeker ook mooi zijn.

Draag jij soms shapewear?

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

1 Comment

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.