The Body Shop Shea

Sheaboter doet mij meteen denken aan rijke, voedende verzorging. Ik kende de Shea producten van The Body Shop al een beetje, want de Body Butters had ik vroeger in alle varianten, waaronder ook die met sheaboter. Vorige week kreeg ik een pakketje opgestuurd met een aantal producten van de Shea productlijn, en die probeerde ik uiteraard met veel plezier uit. Vandaag vertel ik je er meer over.

De Sheaboter van The Body Shop is een Community Trade ingrediënt, en wordt met de hand verbouwd door vrouwen uit dorpen in Noord-Ghana. Er bestaat geen fijnere manier om de Ghanese gemeenschap te ondersteunen, dan om de producten met sheaboter te gebruiken. In de lijn vind je een aantal producten waaronder veel verzorging en zelfs een parfum.

Zo cool: binnenkort kan je dus ook gewoon een zakje sheaboter kopen. Voor 150 ml betaal je €16, en je kan het zowat voor alles gebruiken. Het is een haarmasker, lipbalsem, gezichtscrème, lichaamsboter en nog veel meer. Perfect voor de DIY-ers en zij die het liefst all natural gaan.

Een musthave als je zelf aan de slag wilt, want voeg deze sheaboter toe aan je verzorgingsproduct voor een boost van verzorging en voeding. Ik had nooit eerder pure sheaboter gevoeld of gezien, en ik moet zeggen dat het steviger aanvoelde dan verwacht. Het lijkt me super om hiermee aan de slag te gaan.

  • Shea Butter, € 16

Droge haren behoren voorgoed tot het verleden, want met de sheaboter shampoo en conditioner geef je je haar alles wat het nodig heeft. Vrouwen in Ghana gebruiken blijkbaar al jaren sheaboter om hun haar te verzorgen, en nu kan ook jij van de verzorgende eigenschappen genieten.

Ik heb zelf niet echt droog haar, maar soms wil ik mijn haar wel wat extra verzorgen. De Shea Butter Shampoo en Conditioner zijn fijn omdat ze mijn haar niet verzwaren, maar er wel voor zorgen dat mijn haar een stuk minder pluizig is.

  • Shea Butter Shampoo, € 7
  • Shea Butter Conditioner, € 7

Oh, en wil je je haar nog méér voeden en verzorgen? Dan gebruik je één keer per week het Shea Butter Richly Replenishing Hair Mask. Dit masker is zo stevig, echt niet normaal. Het is superrijk en voedend, en het ruikt heerlijk.

  • Shea Butter Hair Mask, € 15

Ten slotte is er nog de Shea Nourishing Body Lotion. Hij zit bomvol sheaboter, maar heeft toch een lichte consistentie waardoor hij snel intrekt en niet vet aanvoelt. De lotion hydrateert je huid voor 72 uur. Deze lotion ruikt heerlijk naar noten, en voelt ontzettend zacht aan op de huid.

  • Shea Nourishing Body Lotion, € 12

Conclusie

De Shea lijn is een vrij subtiele lijn van The Body Shop. Zowel de kleuren van de verpakkingen als de geur van de producten zijn zacht en vrij neutraal. Ik vind het super dat de sheaboter op een eerlijke manier wordt gemaakt. De producten die de Shea lijn aanvullen binnenkort zijn niet enkel gewoon heel fijn in gebruik, maar ruiken ook heerlijk en voeden je haar, lichaam, lippen en gezicht!

De nieuwe Shea producten zijn verkrijgbaar vanaf eind februari.

Welke lijn van The Body Shop is jouw favoriet?


Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

8 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.