Het plan: wat ga ik doen met mijn haar?

De laatste tijd weet ik niet goed wat ik moet doen met mijn haar. Het ziet er niet vreselijk uit, maar ook niet perfect. Ik ben geen enkele dag écht tevreden met hoe het ligt, de kleur, de puntjes, het volume, … Dus ik wil er graag iets aan doen. Vandaag wil ik het er met jullie even over hebben: wat zou ik met mijn haar doen? Ik denk eraan om er een kleuring op te zetten, en het eventueel wat meer in laagjes te laten knippen. Lees verder om mijn ideeën te lezen, en laat zeker een comment achter met wat jou het beste idee lijkt! 

De kleur

De laatste keer dat ik mijn haar kleurde is ondertussen al een jaar of vijf, zes geleden. Ik had het toen donkerbruin laten kleuren, en ging een paar maanden later weer terug naar mijn lichtere haarkleur. Sindsdien durfde ik mijn haar niet meer te kleuren, want mijn haar was heel droog en kwetsbaar.

Nu is mijn haar dus in zijn natuurlijke kleur, maar ik vind dat de kleurtoon niet helemaal goed zit. Het is net wat te warm, en heeft in bepaald licht een groene schijn. Ik denk er dus over na om mijn haar te verven. Niks te extreem, maar om het wat op te frissen.

Ik kwam onlangs de haarverf van WeColour tegen. Dat is blijkbaar een hele natuurlijke haarverf, met een steengoede kwaliteit, en de producten zijn heel betaalbaar. Ik heb er al heel wat positieve dingen over gelezen, dus ik denk eraan om een kit te bestellen. Heb jij ervaring met WeColour? Laat het me zeker weten!

Meer laagjes?

Mijn haar is heel lang en vol, en daar ben ik natuurlijk heel blij mee. Maar er zijn ook nadelen: doordat het lang is, is het heel zwaar, waardoor het heel vaak plat ligt. Ik krijg amper volume in mijn haar, en als ik het krul of opsteek, valt het er altijd meteen weer uit.

Mijn vriend is niet echt fan van mijn plan om mijn haar te laten knippen, maar ik ben zelf steeds zekerder. Ik wil zeker geen drastische verandering, maar een beetje meer beweging, dat mag zeker. Opnieuw: ik heb hier niet heel veel ervaring mee (de laatste keer dat ik naar de kapper ging is volgens mij al 4 jaar geleden) dus als jullie tips hebben, zijn die zeker welkom!

Wat zou jij met mijn haar doen?

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

9 Comments

 • Ilona Wielinga schreef:

  Leuk om te lezen. Ik kan je ook echt zilvershampoo aanraden. Ik had na de zomervakantie ook groen haar (een groene gloed was het niet meer te noemen), en door het te wassen met zilvershampoo kreeg mijn haar een grijzere, en dus koelere tint. Het voordeel hiervan is dat je je haar niet verft, en je haar en dus niet droog of zelfs dood door word!
  En ik denk dat wat korter en laagjes je ook echt heel goed zal staan.

 • Gaby schreef:

  Je haar is prachtig dus ik kan je vriend goed begrijpen maar als je lange lagenknipt zal je vriend dat niet zo opvallen en zilverschampoo geeft geen verzorging aan je haar haalt alleen de gele gloed weg

 • Rachel schreef:

  Ik zit regelmatig bij de kapper en ik vind dit al een goed idee van je! Je haar is prachtig en mannen houden van lang haar… de mijne ook tot ik het naar een lange lob knipte. Toen zei die.. dit staat eigenlijk veel stoerder en vrouwelijker. Ik vind mezelf met mijn lange hair extensions ook echt niet eruit zien. En ik heb geen last meer van dat zwarte gevoel op mijn hoofd. Dus een lange lob is sowieso echt een goede optie.

  En door iets anders te doen voel je jezelf ook een totaal ander iemand. haar groeit he… dat scheelt! Ik zou persoonlijk wat mooie lichte highlights erin laten zetten 🙂

  Een korter kapsel zou je sowieso heel goed staan. Bekijk deze video van mij: https://www.youtube.com/watch?v=iSLI1gCtPcA

 • Renata Feyen schreef:

  Wauw 4 jaar niet naar de kapper – ik ga gemiddeld om de 3 maanden – maar ik heb dan wel redelijk kort haar – wat kleuren betreft dat laat ik ook in de kapper doen – die doet dan 2 verschillende kleuren blond 🙂

 • José schreef:

  Als ik jou zo hoor zou ik wel voor laagjes gaan. Ik heb dit ook heel lang niet gewild, maar mijn haar valt er nu zo mooi door en je krijgt er echt veel volume van! Ik zou er bij de kapper dan wel bij zeggen dat je je haar nog wel in een staart zou willen kunnen doen zodat het niet te kort geknipt wordt. 🙂

 • Esther Perfors schreef:

  Laagjes geeft een mooi effect, maakt het voller! Ik moet binnenkort ook weer, ga ongeveer 2 keer per jaar. Maar doe het dan wel goed!

 • nicolenicole.nl schreef:

  Woww, al 4 jaar niet naar de kapper geweest! Ik ga regelmatig naar de kapper, ik vind het leuk om wat anders te doen met mijn haar. Ik verf mijn haar nu nog 2 keer per jaar om het bij te houden en dit laat ik dan bij de kapper doen. Telkens als ik mijn haar ‘kort’ geknipt heb, laat ik het weer lang groeien en als het dan lang is, wil k het weer ‘kort’. De laatste keer heb ik er laagjes in laten knippen en mijn haar is zo mooi vol met heel veel slag en speling! Ik denk dat lagen ook super mooi bij jou zullen gaan staan.

 • Fleur schreef:

  Ik vind het ook erg lastig. Ik heb het tegenovergesteld van jouw haar; donker en veel (kroes) krullen. Ik zou advies vragen aan een goede kapper. Dan maar een keertje investeren, maar dan krijg je wel een passend advies

 • Amy schreef:

  Al 4 jaar niet meer bij de kapper geweest en toch zo’n mooi haar, chapeau! Ik zit er bijna iedere 2 maanden, haha! Ik denk dat een beetje balayage en wat laagjes je echt heel erg mooi zouden staan.

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.