On my wishlist: de perfecte zomerjas

Nu de zomertijd letterlijk is aangebroken en de zon regelmatig doorheen de wolken komt, wordt het tijd om mijn zomergarderobe op punt te stellen. Na maanden van dikke truien en dikke jassen, kan mijn kleerkast wel een update gebruiken. Het eerste dat ik nodig heb: een goede zomerjas. Ik heb een aantal dikke jassen, maar geen licht jasje dat ik kan dragen als het wat zonniger is. Ik ging op zoek bij De Bijenkorf, en toon je vandaag drie jassen die bovenaan mijn wishlist staan. 

De perfecte dames zomerjas moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Ten eerste moet het een lichte jas zijn, in een fijne stof. Ten tweede vind ik het belangrijk dat hij neutraal is. Ik wil mijn zomerjas namelijk bij zowat elke outfit kunnen dragen. Als derde punt zou ik het best leuk vinden als ik hem kan blijven dragen, ook volgend jaar. Ik ben dus op zoek naar een tijdloos jasje, dat zowel duurzaam is op vlak van kwaliteit als op het vlak van stijl.

1. Tommy Hilfiger jas

Als eerste koos ik een fluwelen bomberjas van Tommy Hilfiger. Een bomberjas is een basic die er stoer uitziet en die je heel gemakkelijk kan combineren. Deze zwarte, fluwelen variant is stoer maar schattig door de hoge knuffelbaarheidsfactor. Een leuk detail vind ik ook de strepen op de uiteinde van de mouwen en aan de hals. Diezelfde strepen komen ook terug op de rug, en dat geeft toch weer iets specialer aan de jas zonder overdreven te zijn.

Dit jasje zie ik mezelf zeker dragen, en voornamelijk omdat hij zo neutraal is, maar toch stoer.

2. Ralph Lauren jas

Dit is ook een echte musthave: de trenchcoat. Ik heb er al een paar gehad in mijn leven, maar ondertussen ben ik ze kwijt. Oeps. Deze prachtige trenchcoat van Ralph Lauren is niet alleen perfect en stijlvol, maar hij heeft ook een afneembare capuchon. Dat laatste kan wel eens een pluspunt zijn in het Belgische weer.

Met een trenchcoat kan je nooit fout gaan. Of je hem nu op een jeansbroek draagt of over een jurkje, je zal er altijd stijlvol en professioneel uitzien. Dit is een wat klassiekere jas, maar hij blijft tijdloos en daarom vind ik het een topper.

3. Hugo Boss jas

Mijn derde keuze is een denim jasje. Ik hou van denim. Ik draag dan ook heel vaak jeansbroeken, en een denim jasje past perfect bij de kleren die ik al heb. Dit jasje van Hugo Boss is een wat korter model, dat heel flatterend is. Mijn denim jasje van een paar jaar geleden is helemaal versleten, dus investeer ik graag in een nieuw en hopelijk duurzamer model.

Een denim vestje is dé perfecte zomerjas: hij is licht, neutraal genoeg en zal nog jaren blijven meegaan.

Welke jas vind jij het mooist?

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

1 Comment

  • Feng schreef:

    Oegh de trench coat is erg mooi. Een zomer jas is wel handig. Ik heb nu een tussen jas aan: een trench coart van de zara. Als echte zomerjas heb ik meestal van die dunne spijkerjasjes of nog dunnere trench coats.

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.